Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2488.0
  • BIST
    9468.26
  • BTC
    64915.07$

SAKATLIKLAR PLANI BOZDU!

01 Aralık 2020, Salı 11:45

Alanyaspor’un sezon başından beri olumlu ve baskılı bir futbol oynadığını ve liderlik koltuğunda oturmalarını tesadüf diye algılamamak gerekiyor. Şu ana kadar hiç yenilmeyen ve ayrıca Lig’in en az gol yiyen ve en çok gol atan takımıyla karşılaşmakta farklı bir durum oldu. Bu etkenlerin yanı sıra Konyaspor’a karşı da biri hazırlık maçı olmak üzere 3 karşılaşmada da kaybetmeyen Alanyaspor ile oynamak gerçekten kolay değildi.

Virüsten dolayı oynamayan Sehic, Shengelia ve sakatlığını atlatmalarına rağmen oynamayan Ömer Ali ve Uğur Demirok gibi isimlerin eksikliğini özellikle bu maçta fazlasıyla hissettik desek yanlış söylemiş olmayız. Çünkü bire bir geçecek oyuncu grubunun olmaması ve Miya-Milosevic ikilisinin etkisiz performansı mağlubiyetin büyük etkenlerinden biri oldu diye düşünüyorum. Tabi ki bu bir bahane değil. Nasıl ki bu takım bu 4 oyuncudan yoksun Fenerbahçe ve Kasımpaşa’yı mağlup ettiyse Alanyaspor’dan da puan ya da puanlar alabilirdi.

Puan alabilirdi diyorum çünkü gerçekten Alanya daha önceki maçlarına oranla Konyaspor’a karşı biraz çekimser davrandı. Tamam, maçın ilk yarım saatinde inanılmaz bir kontra pres oyunu oynadılar ama bizde az da olsa reaksiyon gösterdik ve fazla gol pozisyonu vermedik, vermediğimiz gibi bizde birkaç net olmasa da pozisyon bulduk. Taaki 37. Dakikada rakip kalede gol ararken 3 pasta golü yememize kadar. Bir anlık dikkatsizlikten dolayı Efecan’ın savunma arkasına attığı pasta Adil ve Amir’in büyük hatası sonucunda Babacar’ın klas golü Konyaspor’un üç maçlık yenilmezlik serisini bitirirken, Alanyaspor’un da yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı.

Tabi maçı bırakmayan bir Konyaspor izledik. İlk yarının son anlarında Kravets ile yakaladığımız net pozisyonu gole çevirmiş olsaydık ikinci yarı da maç farklı sonuçlara gebe kalabilirdi.

İkinci yarıda iyi bir Konyaspor beklerken, hesapta olmayan sakatlıklar tam anlamıyla kabus gibi üzerimize geldi. İkinci yarının hemen başında gol umutlarımız olan Kravets ve Cikalleshi aynı dakikada sakatlanarak oyundan çıkması ve çok geçmeden 45. Dakikada oyuna giren Musa’nın 25 dakika sonra yine sakatlanarak oyundan çıkması şüphesiz İsmail Kartal’ın bütün hücum planların alt üst ettiği bir gerçek.

Tabi İsmail Kartal’ın yaptığı müdahaleler de etki yapmayınca her şey Alanyaspor’un istediği gibi gitti ve mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Birçok önemli oyuncudan yoksun gittiğimiz Alanya’dan İsmail hoca gibi bende en az bir puanla dönmeyi bekliyordum.. Birde Kravet, Cikalleshi ve Musa’nın beklenmedik sakatlıklarını da hesaba katacak olursak alınacak bir puan altın değerinde olurdu. Fakat, Alanyaspor’un bizden daha iyi hazırlandıklarını ve son üç maçımızı iyi bir şekilde analiz ettiklerini gördük.

Sonuç itibariyle çok güçlü, çok organize ve oyun sistemine her açıdan sadık kalan bir takıma karşı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Önümüzde Erzurumspor maçı var. Alanyaspor mağlubiyetini telafi etmek için Konyaspor’un kazanmaktan başka çaresi yok..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.