Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2430.0
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64167.18$

SAĞLIKLI BESLENME DE NEYMİŞ DEYİP GEÇMEYİN!

08 Ocak 2019, Salı 09:16

Sağlıklı beslenme bazı kişiler tarafından  önemsenmediği gibi insanları da bu yönde ikna etme eğiliminde bulunan bireyler bulunmaktadır. Ama unutmamanız gereken en önemli nokta sağlıklı beslenmenin hayat  kurtardığı gibi hayatınızın geri kalanını kaliteli yaşamanızı sağlıyor. Yapılan bilimsel çalışmalar yanlış beslenme alışkanlıklarının kanser üzerinde -70 oranında etkili olduğunu söylüyor.  

Bununla ilgili söyleyeceklerim şunladır;

Beslenmenizde mutlaka sebze ve meyveye yer verin. Bunun üstünde durmamın en önemli nedenlerinden biri meyve ve sebzeler beta-karoten, selenyum, C ve E vitamin içermektedir. Peki, bu saydığım öğeler ne işe yarıyor. Özellikle antioksidan özelliği bulunduğundan bağışıklık sisteminin sağlıklı olmasına yardım ediyor. Ayrıca sebze ve meyveler kanserle savaşmanıza yardımcı besinlerimizdir. Elinizden geldiği kadar meyve ve sebzelere beslenmenizde yer verin ve tüketmeye önem verin.

      Posa açısından zengin, yağ açısından fakir olan Kurubaklagiller ve tam tahıllı besinleri tüketmeniz kolanla rektum kanserine karşı koruyucu olduğundan bu besinleri tüketmek oldukça önem taşımaktadır.

Yağ oranı yüksek besinler hem kalp ve damar hastalıkları hem de kolon, meme ve prostat kanseri için risklidir. Hayvansal kaynaklı yağlar genellikle doymuş yağ ve kolesterol içerdiğinden dikkatli tüketilmesi ve tercihlerin az yağlı besinlerden yana yapılması oldukça önemlidir.

Fazla tuz kullanımı mide kanseri riskini artırdığından tuza kısıtlama getirebilirsiniz.

Egzersizin hayatınızdaki önemi oldukça önemlidir. Hem obeziteyle hem de meme, kolon, safra kesesi ve uterus kanseriyle ilişkilidir.

Alkol ve sigara tüketen bireyler; alkol tek başına fazla miktarda tüketildiği zaman karaciğer riskini artırmakta, ikisi birleştiğinde ise gırtlak, ağız, boğaz ve yemek borusu kanseri artırıcı etki göstermektedir. Bu yüzden sigara ve alkolden uzak durmaya çalışın, tüketiyorsanız da kısıtlama getirip bol su tüketiniz.

Kanserden korunmak için ideal vücut ağırlığına gelmeniz ve sağlıklı beslenip hayatınızı daha kaliteli bir hale getiriniz. Yeni yıldaki ki ilkyazımın size faydası olması dileğiyle…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.