Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9072.35
  • BTC
    69952.79$

Saadet Partisi’nde haciz keşmekeşi?

13 Nisan 2019, Cumartesi 08:59

Sevgili dostlar siyasetten mümkün olduğunca uzak durmaya çalıştım. Siyaseti sevmediğimden değil, siyasetin bizi hep öfkelendirdiğindendi uzak durmam. Siyaset konuşmayı çok bilmiyoruz sevgili dostlar, tartışmayı, fikrimizi savunmayı, düşüncelerimizi aktarmayı bilmiyoruz, karşımızdakinin düşüncelerine saygı duymayı beceremiyoruz maalesef. Bu yüzden benden uzak olsun dedim siyaset, uzak olsun ki, ne kırayım, ne kırılayım.

Ama…

Evet koskocaman bir aması var. Saadet Partisi Genel Merkez binasında haciz şoku yaşanmış. Kiranın ödenmediği gerekçesiyle böyle bir haciz işlemi gerçekleştirilmiş. Polis eşliğinde boşaltıldı Saadet Partisinin Genel Merkez binası.

Saadet Partisinin avukatı Fatih Beyazıt, parti önünde yaptığı basın açıklamasında “Pazar gününe kadar beklemediler. Yeni binamızın kira kontratını yaptık ancak şık olmayan bir şekilde bugün tahliye edilmesini istediler” dedi. Beyazıt ayrıca, "Şık olmayan bir şekilde tahliye gerçekleşiyor. 5-6 gün süreceğini tahmin ediyoruz. Eşyalarımız Yediemin icra deposuna götürülüyor, biz oradan tutanaklarla teslim alacağız. Çünkü karşı tarafa herhangi bir borcumuz yok. İçerideki herhangi bir şeyin haciz edilmesi mümkün değil, bugün sadece tahliye gerçekleşiyor.”

İlginç değil mi? Koskoca Saadet Partisinin Genel Merkez binası borcundan dolayı haczediliyor ama Saadet Partisinin herhangi bir borcu olmadığı söyleniyor. İlginç bulmadıysanız daha ilgincini söyleyeyim; haciz işlemini talep eden ve gerçekleştiren kişi 8 yıl önce hayatını kaybeden Türkiye’nin en önemli siyasi isimlerinden birisi olan Saadet Partisinin kurucusu Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan.

Babasının kurduğu partiye haciz gönderen kişi aslında yine babasının kapatılan Refah Partisini yeniden kurarak Genel Başkan olarak başına geçmiş. Şaşırmamak elde değil gerçekten. Babaları partiyi de üstlerine yapmış. Nerede kaldı milli görüş, nerede kaldı dava… Hayal meyal hatırlıyorum ama sayın Erbakan öldüğünde çocukları üzülmek yerine miras kavgasına tutuşmuşlardı. Anlıyorum ki, tek dava menfaat para ve güç paylaşımı.

Yazık, sadece çok yazık, başka denilecek hiçbir şey bulamıyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.