Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2430.4
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66405.1$

Ramazan Paylaşmaktır

25 Mayıs 2019, Cumartesi 09:41

Ramazan paylaşmaktır, paylaşmak güzeldir

Ramazanın hanelerimize bereket, toplumumuza birlik ve beraberlik getirmesini temenni ediyorum.

Ramazan ayının Müslüman arasında paylaşmanın, sevginin, huzurun, birlik ve beraberliğin tesisine imkan vermesi ,dünyalık bazı nimetlerden feragat etme veya sadece aç kalmaktan çok daha fazlasıdır. Oruç ve namaz Allah’a kulluğun en güzel ve en önemli nişanelerindendir. Dünya üzerindeki milyonlarca aç insanın, hâlini anlamaya en yakın olduğumuz zaman dilimi ramazan ayıdır. Bu mübarek ay inananların ruhunu ve bedenini güçlendirir, empati yapma becerisini artırır.

İnsanların birbiriyle kaynaştığı, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en üst düzeye çıktığı bu ayda, ramazanın manevi havası sosyal hayatta kendini hissettiriyor.

Ramazan-ı Şerif on bir ayın sultanıdır. Çünkü: Kitabımız Kur'an-ı Kerim, bu ayda indirilmiş veya yer yüzüne indirilmeye başlanmıştır. Oruç, bu ayda farz kılınmıştır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de, bu ayda gizlidir. Bu ay, sevapların artmasına ve günâhların affedilmesine vesiledir. Sevgili Peygamberimiz, "Eğer sizler, Ramazan ayında tecelli eden fazîletleri ve iyilikleri bilmiş olsaydınız, bütün senenin Ramazan olmasını isterdiniz." buyuruyor.

Bu ramazan ayında da muhtaçlarla, yetimlerle ve komşularımızla paylaşım içinde olacağız, onları iftar sofralarımıza davet edeceğiz, dualarımızda onları da anacağız. Cenâb-ı Hak oruçlarınızı ve namazlarınızı kabul etsin, bizlere bereket ve merhamet ihsan eylesin, huzur getirsin.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.