Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2409.7
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66148.38$

PROJE OLMALI

11 Ocak 2019, Cuma 09:02

Uğur İbrahim Altay, altı aydır Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturuyor.

Selçuklu’da kendi halinde ve mütevazi  bir belediye başkanı iken muhtemelen de beklemediği bir zamanda , şansın da yardımıyla geldi ve Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Yalnız  başkan olmakla kalmadı, partisi kendisini 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel  seçimlerde de aday gösterdi.

Ne demek lazım?

Uğur İbrahim Altay siyasetçi olarak müthiş bir şansa sahip. Üstelik her siyasetçi de olmayan bir şans bu. 2009’da da başkan  bugün olduğu gibi beklemediği bir anda, adı sanı fazla bilinen ve duyulan bir isim olmadığı halde Selçuklu’nun belediye başkanlığına aday gösterilmişti. O seçimde aday olmasına kesin gözüyle bakılan isimler diskalifiye olurken, Altay aday yapıldı ve başkan oldu.Başkanın siyasette ne kadar şanslı olduğunu görüyorsunuz. Şans gerçekten ondan yana.Her siyasetçi onun kadar şanslı değil. O kadar zorladığı halde bir yerlere gelemeyen bir sürü siyasetçi var.

Eski başkan Tahir Akyürek’in günün birinde milletvekili olacağı az çok biliniyordu. Başkan pusuya yatmış ve yapılacak ilk genel seçimi beklemeye başlamıştı. Günü  gelince Tahir bey aday oldu ve milletvekili seçildi. Bu beklenen bir durumdu. Beklenmeyen ise Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın günün birinde Büyükşehir Belediye Başkanı olabileceğiydi. Başkan olduktan sonra da yeniden aday yapılabileceğiydi. Bu da oldu.

Gelelim konunun başka bir boyutuna.

Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminde çok da ahım şahım işler yapmadı başkan.

Bir merkez  ilçe belediyesinin yapması gereken hizmetleri yaptı.         

Şehrin her bakımdan (eğitim,sanayi,sosyal statü,yeni ve boş alanlar) diğer merkez ilçe belediyelerine göre ileride olan Selçuklu’da son on yılda tarihe imzasını atan hizmetler mi yapıldı? Mesela Selçuklu belediyecilik anlamında  farklı bir vizyon mu geliştirdi? Selçuklu yapılan belediye hizmetleri ile şehrin vitrini mi oldu? Bu soruların cevabını Selçuklu’da yaşayanlar verecektir. Takdir orada yaşayan halkın. Biz şu kadarını söyleyebiliriz. Yapılan hizmetler elbette var. Yapılanların görmemezlikten gelinmesi mümkün değil. Lakin daha çoğu ve daha farklı hizmetler yapılabilirdi. Bölgedeki ortam buna müsait.

Uğur İbrahim Altay şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı.

Önümüzdeki beş yıl başkan olarak Konya’yı   kendisi yönetecek.          

Konya belediye hizmetleri açısından ona emanet.

Daha öncede yazdık. Yeni başkanın başarılı olduğu farklı alanlar var. Mesela  başkan kamuoyu ile iyi iletişim kuruyor. Halkın içerisine giriyor.Halka dokunuyor. Halkın iyi ve kötü günlerinde mümkün olduğu kadar, onlarla beraber oluyor. Esnaf ziyaretleri, mahalle ziyaretleri ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler yapıyor. İlçe ziyaretleri yapıyor. Cami cematı ile arası çok iyi. Bütün bunlar önemli ve bir belediye başkanında olması gereken özelliklerdir. Ne demek lazım? Helal olsun başkana. Kendisi siyasetçiyle halkı, yine belediyeyle halkı bir araya getirmesi ve buluşturması anlamında çok başarılı. Zaten yapılması ve olması gereken buydu. Beklenen ve özlenen tablo buydu.               

Buraya kadar her şey güzel.

Peki güzel olmayan ne?

Başkan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ne yapacak, ne yapmayı düşünüyor?

Kendisi  için plan proje hazırlayan bir ekip var mı?

Yoksa başkan projeleri üzerinde bizzat mı çalışıyor?

Farklı projeler mutlaka olmalı. Günümüze kadar belediye başkan adayı olan herkes bir proje  koydu ortaya. Burası büyük bir  metropol artık. İnsanların belediyeden olan beklenti ve ihtiyaçları her gün artıyor. Trafik keşmekeş. Alternatif sokaklar, caddeler, bulvarlar,meydanlar gerekiyor. Toplu ulaşım araçlarının gözden geçirilmesi ve metronun gündeme gelmesi gerekiyor. Alt yapı sorununun ele alınması gerekiyor. Ayrıca yeni bir imar palanı gerekiyor. Yeni başkanın bu alanda da mutlaka başarı göstermesi gerekiyor.

Hizmetlerle ilgili proje lazım. Uğur bey burda da kendisini göstermeli.             

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.