Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2430.3
  • BIST
    9750.97
  • BTC
    64362.31$

Pozitif düşünmek de bir sanattır

28 Ağustos 2020, Cuma 09:10

       Merhaba güzel ülkemin güzel insanları; Biliyorum ki, bu satırları okurken aslında şunu düşünüyor olacaksınız ,”bize başarının ve mutluluğun anahtarını verecek misiniz?”. Evet, siz başarılı olmaya adanmış biri iseniz o anahtarı size vereceğimden ve başarıya ulaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Adanmak nedir derseniz de bu sayfamızı takip ederseniz her şeyi detaylı bir şekilde izah edeceğim sizlere. Ayrıca ne kadar mutlu olursak o kadar başarılı olacağımıza göre mutluluk sanatı asıl konularımızdan biri olacaktır.

       Peki, ben kim miyim? Anlatayım. Ben eğitimci-yazar ve profesyonel bir koçum. Koç deyince aklınıza kurbanlık gelmesin haa!J. Ben eğitim hayatında size yol gösterecek bir kılavuzum öyle düşünün. Sizinle birlikte geleceğinizi planlayıp sizi o geleceğe ulaştırmak için size eşlik edecek biriyim. Şimdi önyargılarınızdan, korkularınızdan sıyrılın ve her gün burada benimle olun anlaştık mı?

      Beynine merhaba diyebildiğiniz bir insanın yüreğine de merhaba diyebilirsiniz.  Hayat uzun, zorlu bir yoldur ve çoğu kez yorulup pes ederiz ya da düşeriz. Tutunacak kimsemiz de yoktur aslında. Umutsuz ve mutsuz oluruz. Yorulsak da, düşsek de direnerek yürümek gerekir hayat yolunda. Bir bakmışsınız, ummadığınız anda, hiç ummadığınız bir hayat serilmiştir ayaklarınızın altına.  Yaşamak, direnmektir; yaşamak, hayat ile dans edebilmeyi öğrenebilme sanatıdır aslında.

     Ülkemizde hayat maalesef zorlu bir parkur misali işliyor. Aslında bu durum bizleri her an tetikte tutan bir yaşam tarzına bürünmemizi de sağladığından dirençli bireyler olarak büyümemizi de sağladığından olumlu düşünebiliriz. Pozitif düşünmek de bir sanattır. Dinlerde ki dua mantığının özünde elbette ki pozitif düşünme kuralı yatar.

    Okul hayatımızdan sosyal hayata, aile hayatımızdan bireysel hayatımıza kadar her alanda eğitimin bir parçasını görmekteyiz. Konu eğitim olunca da okullar, sınavlar, tercihler konusu daima düşüncelerimizi meşgul eden ve kaygılandıran bir durum olmaktadır. Eğitimdeki başarı süreçlerini nasıl yöneteceğimizi ve geleceğimize nasıl şekil vereceğimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim bu satırlar içinde.Beni takip etmeye devam edin.

        Hayata ve kendinize iyi davranın. Hayata iyiye dair anlamlı bir iz bırakmanız dileğimle, Hoşça kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.