Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2428.7
  • BIST
    9708.26
  • BTC
    66107.29$

Play-off zor ama imkansız değil

28 Nisan 2018, Cumartesi 08:25

Ve basketbolda normal sezon tamamlanıyor. 1. Lig’de bu yıl güzel maçlar izledik. Sezon başında TBL’de mücadele etmeye hak kazanan Selçuklu Belediyespor, ligin en geç kurulan takım olmasına rağmen kadrosu ve oyuncularının bütünlüğüyle büyük alkışı hak ediyor. Adeta sezonun takımı bana göre. Ligde o kadar yüksek bütçeli kadrolara karşı mücadele eden temsilcimiz, ciddi bir başarı yakalayarak adını play-off’a yazdırdı. Ve bugün ligde son maçına çıkacak Selçuklu Kartalları. Kazandığı takdirde ligi 4. bitirecek ve play-off’ta Bandırma Kırmızı ile eşleşecek. Ben böyle olacağını umut ediyorum. Mağlubiyeti düşünmeden mavi-beyazlılar güzel bir sonuçla taraftarlarına galibiyet hediye edecektir bugün. Koca sezonu geride bıraktık. Şampiyonluğu haftalar öncesinden ilan eden ve Süper Lig’e yükselen takım Türk Telekom oldu. Hak ettiler de. Yüksek bütçesi ve yıldız oyuncularıyla Süper Lig’i hak ediyorlar. Şimdi 2 takım da play-off’lardan bir üst lige yükselebilecek.

Statü ise şu şekilde: çapraz eşleşmeyle ligi 2. sırada bitiren takım 9., 3. sırada bitiren takım 8., 4. sırada tamamlayan takım 7. ve 5. tamamlayan takım da 6. sırada yer alan takımla eşleşecek. İlk 5 sırada yer alan takımlar ilk turda saha avantajına sahip olacak. İki galibiyete ulaşan takımlar yarı finale çıkacak. Yarı final maçları ise 3 maç üzerinden oynanacak ve normal sezonu üst sırada tamamlayan takım saha avantajına sahip olacak. Yarı final maçlarının ardından finale kalacak takımlar arasında oynanacak final serisinin ardından Süper Lig’e bir takım daha çıkacak. Umarım güzel maçlar izleriz ve Selçuklu Belediyespor adına yılın asıl sürprizi o zaman yaşanır. Zor biliyoruz ama imkânsız hiçbir zaman basketbolda yok.

BU SEVİYEDE KALMAK! TEŞEKKÜRLER FENERBAHÇE

Son olarak basketbolda ülkemizi en üst seviyede temsil eden Fenerbahçe Doğuş’u da tebrik etmek istiyorum. Euroleague’de üst üste 4. kez Final-Four'a kaldılar. Çok büyük bir başarı. Eskiden hayali bile güzeldi şuan en üst noktada istihkarlı bir şekilde ülke olarak devam ediyoruz. Evet, iyi takım olmak herkes için olabilecek şeyler. Ancak büyük takım olmak için de sürekli bu seviyede kalmak gerekiyor ve bunu da başardılar.

Tebrikler ve teşekkürler Fenerbahçe Doğuş…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.