Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2436.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64906.21$

PEKYATIRMACI BAŞKAN GAZA NASIL BASTI?

26 Şubat 2022, Cumartesi 00:00

Ukrayna’daki gelişmelerin dahası hayatı kaybeden insanlar, yaralılar ve evlerini korku ile kaybeden kadın ve çocukların dışında bana göre her şey son derece NORMAL, OLAĞAN, BEKLENEN, SIRADAN gelişmeler olarak dünde hayat muhteşem şekilde cereyan etti.

Yatıp kalkıp halimize ve günümüze şükrediyordum.

Siz dostlara şöyle bir şey diyebilir miyim?

“Ne olur inanarak izlediğiniz kanallara, inanarak okuduğunuz gazetelere ya da yazarlara teslim olmayın. Birazcık aklınızı kullanın. Ne olur üç cümle ile olaylara bir de kendi beyniniz ile bakın.

Dünya’yı organize eden ve hiçbir zaman ortalıklarda görünmeyen, bugün için Biden, Putin, Zelenski başrolleri oynayan yeni tiyatro sahnesinin figüranları.

Ortada ne bir din. Ne bir ırk. Ne bir dil inanç savaşı var.

Savaşında tek bir sebebi var EKONOMİ

Veeee bu topraklardaki son tiyatro oyunun ipleri de İsrail’in elinde.”

Wolodymyr Zelenski, 25 Ocak 1978'de Kriviy Rig isimli şehirde Yahudi bir ailenin oğlu olarak doğmuş.

Babası Oleksandr Zelenski Kriviy Rig Ekonomi Enstitüsü'nde profesör olarak çalışmış. Annesi Rimma Zelenska mühendisi imis.

Liseye başlamadan önce babasının işi nedeniyle dört yıl Moğolistan'ın Erdenet şehrinde yaşamışlar sonra Kiev ‘de hukuk eğitimi almış ancak profesyonel olarak bu alanda çalışmamış.

 

 

Fotoğrafın yazısında da diyor ki;

“Eğer ki İyi bir yatırım arıyorsanız, paranızı Ukrayna'ya koymalısınız

Özellikle de Yahudi iseniz.

Çünkü Ülkenin Yahudi Cumhurbaşkanı Vlodymyr Zelensky tarafı dan Ukrayna'nın küçük ekonomisini büyütmeye yardımcı olmak için yeni yatırımlar çekmeyi amaçlayan yeni bir paket hakkında bilgi verildi.”

…………….

 

 

Ukraynalı Yahudiler, uzun süredir korkulan Rus işgali altında ölümle karşı karşıya

…………….

Onun için Kiev’de yaşayanlara Ya da bizim basında koparılan yaygaralara bakmayın. Onlara da orada bir şeycik olmaz ve stres yakında biter.

Haaaa şu anada kadar tek bir gerçek var çok iyi bir oyuncu olan PUTİN başta Amerika olmak üzere dünyanın karizmasını çizdi attı.

………………

Biz yine dönelim küçük dünyamıza.

DR MUSTAFA GÜÇLÜ’YE HAYRANIM

Şu anada kadar bilenen kimliği ile Aydınlar Ocağı Konya Başkanı ama benim için 40 yıl önce genç bir doktor adayı olarak tanıdığım daha sonra 80 li yılların sonunda Gorbaçov döneminde, başta Dağlık Karabağ meselesi olmak üzere Kafkasya'da artan huzursuzluğun olduğu yıllarda cepheye giden Mustafa abiyi daha iyi tanıyıp alıp kabul ettikten sonra 40 küsur yıllardır biz hep abi-kardeş olduk.

Mustafa abinin şehir adına çok büyük bir geleceği vardı.

Birikimi kültürel ekonomik siyasal birikimleri ile Konya’da çok farklı yerlere gelirken kulakları çınlasın bir dönemin Bakanı Sayın Sami Güçlü Beyin Konya’ya gelmesi ile kader ağlarını farklı örmeye başladı ve şehrin abileri tarafından Mustafa abinin üzeri çizildi.

Buna göre hem Mustafa abiye yazık oldu, hem de de Konya’ya çok yazık oldu.

Ama kendisi bunu bilip görse de bu kez yalan dünyada farklı bir pencere açıp yoluna devam etti.

Neyse dün sabah bu güzel insan pat diye önüme bu dergi sayfasını koydu.

 

 

O dönem Sabri Altun abiye ait olan aylık ÇARE Dergisinde bir Uğur Özteke yazısı.

Yazı 40 yıldır Konya’nın değişmeyen makus tarihini özetlemiş.  

“ŞU KONYA’NIN KADERİ”

………….

40 yılda değişen ve benim bile kendimi tanıyamadığım bölüm ise fotoğrafım.

Simsiyah saçlarım ve simsiyah bıyığım var.

Konya hiç değişmiyor ama biz ne hale gelmişiz?

Benim arşivimde bile olmayan bu sayfa için Dr. Mustafa Güçlü abime huzurlarınızda bir kez daha sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

AHMET PEKYATIRMACI BAŞKANDAN

BOMBA BİR PROJE DAHA

Her Belediye Başkanımız kendi çapında kendi bölgesinde olmayanları oldurmaya, yapılmayanları yapmaya, güzel çalışmaları ise devam ettirmeyi sürdürüyorlar.

Yalnız Selçuklu’da Başkan Ahmet Pekyatırmacı’dan son dönemlerde klasik, sıradan Belediye projelerinin çok daha ötesinde Konya adına dev projeler gelmeye başladı.

Bu Selçuklu’nun bereketi mi yoksa Selçuklu’da bir şeyler var mı diye beni de düşündürüyor.

Mesela dün spordan söz etmiştik ya.

Hakkını vermemiz lazım.

O dönemlerde spora hiç de sıcak bakmayan Adem Esen Bey döneminde Selçuklu’da öyle sportif projeler yapılmaya başlamıştı ki.

Ardından Başkan Uğur İbrahim Altay ile Konya’nın sporunu kapsayan gelişmeler oldu.

Ahmet Pekyatırmacı, Uğur Başkandan sonra koltuğa oturduğu zaman hem şansız hem de şanslı idi.

Ahmet Başkanın işi Uğur Başkandan sonra çok mu çok zordu.

Bu süreçte Ahmet Başkan sabırla, her sese kulak vererek itina ile Selçuklu’yu işlemeye başladı.

Ve dün yine belki Selçuklu’da olacak, adı da Selçuklu Medeniyeti Tarih ve Kültür Müzesi olacak müze Konya için Türkiye için, Türk dünyası için tarifsiz bir müze olacak ve ilk olacak.

Eski Bakan Avcı, Valimiz Vahdettin Özkan,Anadolu Üniversitesi Rektörü, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Emniyet Müdürü Engin Dinç Konya ve Ankara’dan gelen bilim adamlarının da bulunduğu toplantıda Başkan Pekyatırmacı bu müzenin müjdesini verdi.

Hani Konya denilince hep Selçuklu’nun Başkenti olmasını söyler kuru kuru güzel söylemlerin arkasına sığınıp konuşurken destanlar yazarız ya.

İşte Başkan Ahmet Pekyatırmacı Konya’nın en büyük eksikliklerinden olan MÜZE konusunda tarihi bir imzayı atmış oluyordu.

Vallahi önümüzdeki günlerde daha açık yazarız ama Başkan Hasan Kılca Bey farklı bir yol buldu oradan çok güzel işliyor, Başkan Mustafa Kavuş daha farklı bir yoldan gidiyor sonuçta yıllar Konya’ya çıkıyor.

Ahmet Başkanın Konya’nın sınırları aşan projelerine de şapka çıkartıyorum.

Allah yolunu açık etsin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Artık böyle oldum ben. Biraz güvensiz biraz hissiz, biraz kimsesiz, ama çok sessiz, tepkisiz ve çok şeye karşı isteksiz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?       

Dedeman kavşağında kavşakta geçiş üstünlüğü kuralına örnek bir şekilde dolmuş sürücüleri riayet ettiği zaman daha iyi ADAM oluruz

Yorumlar

  • yorum avatar
    Molla Kasım
    28-02-2022 16:46

    Memelekette yetkililer etkisiz, etkililer yetkisiz... ne desen boş ne yapsan boş...Altı erenler üstü dönenler diyarı ,fitne ve fesadın başkenti yengeç kovası mubaraek ve muazzez şehir...

  • yorum avatar
    ahmet öztemel
    26-02-2022 12:04

    Sn. Uğur abi; Benim de tanımaktan onur duyduğum Dr. Mustafa Güçlü makamlara güç verecek insandır ama biz nedense makamında kulağı gelecek talimatlara açık kişileri tercih ediyoruz. Ülkem içim söyledim. 40 yıl önceden bugünleri yazmak için Uğur Özteke olmak gerek, kutlarım. Sn Pekyatırmacı müjdesine sevindim. Selçuklu başkenti biziz ama müzesi Kayseri'de vardı. Müzeler kenti olamamıştık bir türlü. Kutlarım. Bir de Payitaht Müzemiz, Halı Müzemiz vs görsek ne mutlu oluruz. Saygıyla

  • yorum avatar
    vatandaş
    26-02-2022 11:44

    Kılıçarslan meydanında Selçuklu Atatürk Anadolu lisesi için de en kısa sürede bir iyilik düşünülür herhalde

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.