Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9672.62
  • BTC
    63700.12$

Pancar meselesi!

05 Ocak 2018, Cuma 07:07

Bazı şirketlerde özellikle henüz kurumsallaşmamış ve kurumsallaşma yolunda yeni adım atmış şirketlerde işten işçi çıkartmak oldukça zordur.

Bir patron işten çıkartmak istediği elemanı statüsü, makamı ne olursa olsun direk yanına çağırıp, ‘Arkadaşım bugüne kadar verdiğin hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ama bundan sonra biz yollarımızı ayıracağız seninle çalışmayacağız’ diyip göndermiyor.

Belki de gönderemiyor bilmiyorum kişinin ruh haline bağlı belki de…

İlk olarak işten çıkartmak istediği kişinin sorumluluk alanına dokunmaz ama bütün yetkilerini elinden alır.

Ardından aynı düzeyde bir başka personel alır işe yanına koyar ve ‘ikiniz eşit mevkidesiniz’ der.

Tabi işe alınan yeni personel durumdan haberdar edildiği için kendi mevkidaşını ezmeye başlar. 

Ezmeye başlar ama nasıl bir ezme….

İşten çıkartılacak olan kişi altındaki bir çalışma arkadaşına görev verir ‘Bunu yap veya yetiştir’ diye…

Yerine yeni mevkidaşı ise o personele daha sonra yapabileceğini söyler.

Birinin verdiği izni diğeri iptal eder, birinin söz verdiği pirimi diğeri erteletir…

Bu böyle bir süre devam ettikçe olaylar iyice kızışır ve olay güç kavgasına dönmeye başlar…

Tabi yeni gelen personel ise patron destekli olduğu için bu güç savaşından galip çıkan taraf olur ve diğeri patrona giderek, ‘Kusura bakmayın ama ben bu işi yapamayacağım’ der…

Patron ise sahte bir üzüntüyle ‘Yapma yaa, biz seninle çalışmaktan gayet memnunduk’ diyerek masasına konan istifa mektubunu onaylar.

Böylece personel işten atılmış olmaz, hatta daha ileriye giderek personelin ‘Beni işten attılar’ söylemlerinin önüne geçilmiş olunmakla birlikte ‘Yarı yolda bıraktı, işini yamaktan aciz, bir işi beceremedi, çalışanların huzurunu kaçırıp öyle gitti’ gibi cümlelerle yine o çalışanın itibarı da ayaklar altına alınır.

Şeker kurumunun kapatılması, Nişasta Bazlı şekerdeki kotanın yükseltilmesi, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi belki de kapanmasıyla ilgili çıkan iddialar söylemler aklıma böyle bir durum olma ihtimalini getirdi…

‘Allah Allah biz pancar çiftçisinin pancar ekmesini çok istiyorduk ama neden pancar ekmekten vazgeçtiniz ki?’ gibi bir söylem mi söylenecek?

Dün Akşehir Ilgın  Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır’ın bir toplantısı vardı. Bir çok Ziraat Odası Başkanının Üyenin, Sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı bu toplantıda Şeker Kurumunun kapatılması eleştirildi. Hem de ağır bir dille eleştirildi. Hatta Nişasta Bazlı Şeker Lobisinden bahsedildi. Pancar çiftçisinin kazandığı 3-5 kuruşa göz diken bir lobi olduğu söylendi.

İlginç geldi hem de çok ilginç.

Benim ülkemde neler oluyor.

Başımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var.

Her konuda yerli ve milli bir düşünceye sahip olan, yerli ve milli olan her şeye destek veren, sanayinin, ticaretin, ihracatın özellikle gelişmesi ve artması için bu kadar çaba sarf eden bir liderimiz var.

Umarım bu problemler kısa sürede çözülür, umarım çiftçimiz kısa sürede hak ettiğini alır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.