Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

ÖZÜR DİLERİM, “ÇİKİN PARA” İMİŞ

07 Mart 2022, Pazartesi 08:14

Basın sektöründe emekli olduğum ve bana hayatı öğreten her şeyim İHLAS HABER AJANSI sayesinde Türkiye’nin tüm illerini hatta stratejik ilçelerini dolayısıyla burada yaşan insanları tanıma fırsatını buldum.

Her yerde her zaman söylerim, benim için iki çözülemeyen sıkıntılı il ve bu ilerin insanları çözülemeyen yaşam biçimleri vardır.

Ve bunlardan biriside benim doğum büyüdüğüm ve Cenab-ı Allah’ım hayırlı bir ölüm nasip ederse defnedilmeyi hayal ettiğim KONYA’dır.

Kim Konya’yı çözdüm, Konyalıyı tanıdım bilirim der ise, işte o zaman hayatının en büyük hatasını yapmış olur.

Mesela hafta sonunun o yoğunluğu içerisinde siyasetçisinden iş adamına, memurundan işçisine, emeklisinden çiftçisine kimle konuştuk ise herkesin ama herkesin tek bir numaralı gündem maddesi vardı, o da EKONOMİ…

Yani para.

Yani hayat pahalılığı.

Hatta bunların arasında hiperenflasyonu bile anlatan iş adamlarımız vardı.

Üniversite hocası markette yaşadığı Ayçiçek yağı izdihamlarını anlatıyor hatta fotoğrafını bile gönderiyordu

 

 

Dünde bunları duyan belki etkilenen bizim hatun evde soruyordu;

“Sızma zeytin yağı aldım 270 TL idi.

Ayçiçek yağı alayım dedim 285 TL.

Vallahi kafayı yedi bu millet ne oluyor?”

…………

Yahu bizim evde benim hatun bile 40 yıldır bana inanmıyor ki siz inanın.

Biz Konyalıyız.

Allah’tan korkarız…

Hele hele kul hakkı. Allah muhafaza. Yanarız, yanarız…

Biz asla böyle Ankara’dakiler gibi, İstanbul esnafı gibi, Kayseri’nin uyanık tüccarları gibi fırsatçılık filan da yapmayız.

Biz gani gönüllüyüz.

Konya’da böyle şeyler asla olmazzzz(!)

Tabii parada pulda ekonomide bizim gibi akıllı da yoktur.

Biz çok iyi sorgularız.

Sorgularız da bunu sorgulayan akıllı insanlarımız bu sorgulamalarını kesinlikle yüksek sesle dile getirmezler.

Dahası getiremezler.

Dile getirseler muhalif olurlar.

O zamanda ranta ortak olamazlar.

Bu akıllı insanlar bizim gibi geri zekalı tetikçileri kullanırlar.

Olsun. Allah bu dostlardan da razı olsun.

Hiç değilse bizim göremediklerimizi gözümüze sokuyorlar.

……………

Mesela dün sabah bu zeki ve sorgulayan insanlarımızdan bir dost, yeni Tarım Bakanı Vahit Kirişçi Bey Ayçiçek yağı ile ilgili açıklamasını bizimle paylaşıyordu.   

Sayın Bakanda uzun uzadıya da bizim gibi geri zekalı ahmaklara yeni masalı anlatıyordu;

“Rahat olun basın yayın kuruluşları sosyal medya yaygaracıları savaşı bahane ederek ay çiçek yağında stok olmadığını piyasada fiyatların arttığına yönelik gerçekçi olmayan yalan dolan spekülasyonlar yapıldığını söylemiş ve Türkiye’nin ay çiçek üretiminde çok iyi işler yaptığını” …………..

A be Sayın Bakanım Kirişçi yeterince hammadde ve ürün vardır.

Çünkü giden Sayın bakanımız bu konuda muhteşem bir bakanlık bıraktı size.

Keşke görevden affını istemeseydi.

Şimdi Türkiye’yi tarımda uçurmaya devam edecek olan yeni bakanın marketlerde vatandaşın yağ alma kavgasına koyduğunu teşhise bakar mısınız?

Güler misiniz ağlar mısınız? 

AK Partinin içinden bir Allah’ın kulu çıksa da Sayın Bakan Beye, bu akademisyen abiye şunu söylese;

“Vatandaşın telaşı yağ kalmayacak telaşı değil Sayın Bakanım.

Ülkede her şeye yağmur gibi zam yağdığı için yağı ucuza almak için,

Zam gelecek zaaaaaaaam diye”

………….

Gerçekten bunu göremiyor musunuz?

Yoksa bilmiyor musunuz?

Ya da siz gerçekten sokaktan kopmuş olan kesimden misiniz?

……………

ÇİKİN PARA İMİŞ ÇİKİN(!)

Geçen hafta bizim Konyalıda inanılmaz şekilde gizli bir para olduğunu,

Bizim insanlarımızın çok iyi aile sülale ilişkileri nedeni ile güçlü bağları olduğunu,

Her siyasi iktidar zamanında yaşanılan kendi zenginini kendi sermayesini oluşturma sistemi içerisinde de AK Parti iktidarlarında bu sistemin yaşanmamış görülmemiş duyulmamış şekilde tavan yaptığını dolayısıyla da Konya’mızda fakir bulmanın zorluğuna değinmek istemiştik.

Vay efendim sen misin bunu yazan?

Aldığımız telefonlar…

Yazılan mesajlar.

Yorumlar, tenkitler…

Yahu meğer biz ne yazmışız böyle.

Haaa bu yazımıza dönüşlerde hep destek aldım.

Sadece bir hata yapmışım milyon yerine milyar demişim. Yani eski para yeni para meselesi. Size hep diyoruz bu konuda çok ama çok beceriksizim(!)

Elime 10 bin TL verseniz her sayışımda ya eksik sayarım ya da fazla.

……………….

Bunun dışında yazıya dönüşler bana keyif veriyordu.

Bu arada bilmediklerimi de öğrenmiş oluyordum.

Mesela Konya merkezdeki daire dükkan fiyatlarında ben Mars’ta yaşıyormuşum.

Bir abimiz aradı. Adres verdi. Evi alan iş adamımızın ismini söyledi.

Güzel başarılı bir iş adamımız yeni evini 7 milyona yani benim eski para ile 7 trilyona almış.

Ben “Yok, yanlışınız var, böyle bir şey olamaz filan” derken abimizin anlattıklarını da masada önümde duran ajandama not alıyordum.

Abimiz bana bir çıkıştı.

Şu anda inşaatı devam eden falanca yerde ki güvenlikli dairelerin yani villaların bir tanesinin fiyatının 9 milyon yani 9 trilyon olduğunu söyleyince kusura bakmayın sizlerden de özür dilerim ama gerçekten sövdüm.

Sonra bu konu kafama takılınca iki üç emlakçı ile görüşmekte olan bir dostumla sohbete girdim.

Orta kesimin “oturulabilir” (!) diye baktığı daireler 2.5 milyon yani 2.5 trilyon imiş.

Belli mevkilerde ev yapılabilecek arsalar 5-6 milyon yani 5-6 trilyon imiş.

Bence bu işler servet.      

Siz ne diyorsunuz bilemem.

Akıl fikir meselesi değil.

Birde bizim gibi sabit aylıkla ömrünü geçirmeye çalışan insanlar için çalışarak, çalıştıktan sonra da tasarruf edilerek yenecek bir …… (Nane diyelim) değil.

İşte bizde ki ÇİKİN PARA dedikleri bu olsa gerek.

Tüm okurlarımızdan özür dilerim.

Haksızlık yaptıklarım varsa da beni af etsinler ama bu zıkkım para çalışarak alın teri ile filan elde edilecek bir para değil.

……………

Son 10 yılda Konya’da şöyle bir çevre bakıyorum memurundan esnafına bu dostlarım var ya süper akıllı, zeki, esnaf, tüccar, iş adamı, geleceği gören harika beyinler.

İşte Türkiye bunun için hızla büyüyor.

Amerika’sından Rusya’sına tüm insanlık dünyanın içine girmekte olduğu ekonomik girdaptan etkilenir ama bizim millet asla ama asla etkilenmez.

Yazın bunu da bir kenara.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yılan deri değiştirir ama huyunu değiştirmez

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Aile boyu, ailesinin beş ferdini motora bindirmiş ve motorunda dikiz aynaları olmayan sürücü çift şeritli yolda bir sağ şeride bir de sol şeride geçme huyundan vazgeçtiği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Salih Selim
    07-03-2022 16:16

    Sizin villa ne ediyor sorması ayıp?Belediyeye sattığınız kitaplar var mıydı? MKM'nin bodrumlarındaki kitap(!)larınız (şimdiye kadar çöpe gitmiştir belki de satılmıştır) duruyor mu acaba?

  • yorum avatar
    Ali
    07-03-2022 12:31

    "Her yerde her zaman söylerim, benim için iki çözülemeyen sıkıntılı il ve bu ilerin insanları çözülemeyen yaşam biçimleri vardır."Bu iki ilden birisi Konya diğeri hangisi acaba?Kaynak Linki = https://www.konyapostasi.com.tr/makale/ozur-dilerim-cikin-para-imis-98675

  • yorum avatar
    meczubun biri
    07-03-2022 10:10

    bana çocukluğumun o güzel karaborsa günlerini tekrar yaşamayı nasip eden Rabbime Hamd olsun onun habibine resulu ekrem efendimize salatu selam olsun bunlar iyi günlerimiz bolca şükredelim inşallah.

  • yorum avatar
    tenekeci osman
    07-03-2022 10:07

    valla bende duydum 3250 peşin ayda 250 senetle almışlar abi bayağı hesaplı bende arıyom amma koop deviri onaylamıyor yardımcı olsanda bizde bir ev sahibi olsak.hanım kafamı ütülüyor ordan almadında bak herkes ora gidiyor diye yav bu gidişle ev bulmassak hanımdan olacaz abim.

  • yorum avatar
    bir bilen
    07-03-2022 10:03

    bu ülkede zırt pırt vergi affı çıkarsa maliye bakanı gözünde ışıltı saçarak gezerse vergi kazanandan değil benzin sigara rakı araba telefon alandan alınırsa o daire 17 milyonda olur 27 milyonda.500 metre dükkan 10 milyona satılır belediye metresi 3000 e arsa satarsa bura bina yapan kaça satar bi düşün.hakkaten çikin para var ama olana var maaşlı adam yemeden içmeden 50 yıl biriktirse 7 milyonu denkleştiremez zaten denkleştirse o ara ev 17 milyon olur.

  • yorum avatar
    BenimŞehrim
    07-03-2022 09:37

    https://www.surdurulebilirhareketlilik.org/Sürdürülebilir Kentsel Hareket Planı Vizyonunu birlikte Belirleyelim KONYAKONYA İÇİN HAREKETE GEÇ Anketi için benim önerilerim:Soru 1: “Yaşamak istediğiniz Konya’yı özgürce anlatmanızı istesek, hangi anahtar terimler bunu en iyi tanımlar?” Lütfen; önem sırasına göre en fazla 5 terim giriniz. Örneğin; huzurlu, temiz çevre, akıllı, girişimci, vb.1-Yavaş Şehir Citta Slow2-Sessiz, sakin ve Huzurlu. Korna sesleri olmayan ve sokaklarında hoparlörlerle satıcıların dolaşmadığı3-Doğal halini koruyan El değmemiş temiz çevre4-Tarihini yaşayan ve yaşatan Şehir5-Gurme ŞehirSoru 2: “Yaşamak istediğiniz Konya’da ulaşım deneyimini özgürce anlatmanızı istesek, hangi anahtar terimler bunu en iyi tanımlar?” Lütfen; önem sırasına göre en fazla 5 terim giriniz. Örneğin; insan odaklı, kapsayıcı, ödenebilir, vb.1-Başta Ereğli ve Afyon yollarını birbirine bağlayacak olan Çevre yolunun acilen tamamlanarak şehir içi trafik ile şehirlerarası yük, yolcu ve transit trafik birbirinden ayrılsın2-Şehri bir uçtan bir uca geçen Demir yolu hatları Şehir içi ulaşım içinde kullanılabilsin3-Toplu Taşıma da Kullanım odaklı çözümler ve uygulamalar geliştirilsin. Örnek talep Yoğun saatler ile vasat kullanım saatleri arasında ödenene bedel farklılaşsın4-Ulaşım kadar Yaya ve bisiklet ile de insanlar güvenli ve konforlu bir şekilde istediği yere gidebilsin5-Cadde ve sokaklarda vahşi park sorunları yüksek cezalar uygulanacak şekilde düzenlensin ve denetlensin. Oto park kullanımı konusunda gerekli düzenleme ve denetlemeler yeniden yapılsın

  • yorum avatar
    Fevzi ÇAKMAK
    07-03-2022 09:07

    "Güzel başarılı bir iş adamımız yeni evini 7 milyona yani benim eski para ile 7 trilyona almış" güle güle otursun da bu güzel başarılı işadamımız hayır hasenat işlerinde de cömert mi acaba?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.