Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9672.62
  • BTC
    63700.12$

ÖZLENEN OSMANLI (6)

17 Şubat 2018, Cumartesi 08:45

ÖZLENEN OSMANLI (6)

Asya’da Osmanlı Özlemi:

İstiklâl savaşımız esnasında Hindistan Pakistan gibi yerlerdeki Müslü­manlar Avrupa mallarına boykot etmişler, Rusya içindeki Müslümanlar dinî ve millî bayramlarını iptal etmişler, Bulgarların Edirne’ye doğru yürüdükle­rini duyan ihtiyarlardan intihar edenler bile olmuştur.(1)

Sultan Abdülhamid döneminde Japon Hükümeti ile iyi ilişkiler kurulmuş ve Ertuğrul Gemisi ile bir heyet gönderilmiştir. Fakat bu gemi fırtınadan bat­mış ve birçok personeli şehit olmuştur. Sağ kalan personele Japon İmparatori­çesi bizzat elbiseler hazırlamış, sağlık malzemeleri göndermiştir.(2) Bu gemi limanlara uğradıkça, sömürgelerdeki Müslümanların bu Türk Gemisi ve per­soneline gösterdiği tarifi imkânsız sevgi ve muhabbet Batılıların ödünü pat­latmış ve ne yapıp yapıp “Hilâfeti ve Saltanatı” kaldırtma kararı almışlardır.

Çünkü geleceklerinden, Müslümanların birleşmesinden, güç ve kudret birliği yapmasından çekinmişler ve bu iki güç kaynağını da bize kendi ellerimizle kaldırtmışlardır. Ama kendi Papalıkları duruyor. Vatikan bir din devleti olarak dimdik ayakta. Kendi saltanatları da devam ediyor. İngiltere, İspanya, Hol­landa, Danimarka, İsveç, Belçika, Monako gibi devletler  hâlâ krallıkla yöne­tilmektedir.

Biz Reddi Miras Ederken, Dünya Osmanlıyı Arıyor:

Biz reddi miras ederken,  biz Osmanlı torunuyuz demeye uta­nırken,  biz târih kitaplarımızda Napolyon’a on beş sahife ayırıp,  Yavuza iki say­fayı çok görürken,  biz dedelerimizin eserlerini değil, An­tik Yunan eserlerini ihya et­meye çalışırken, biz turistlerden üç-beş kuruş alacağız diye onlara her türlü iftira ve tezviri lâyık görürken,  Onla­rın le­hine en ufak bir şey söylendi­ğinde "Kimse şanlı târih hummasına yakalan­masın" diye tepinir­ken…DÜNYA OSMANLIYI BEKLİYOR VE ONUN HASRE­TİNİ ÇEKİYOR.  Ne garip!

Ama Cenâb-ı Allah’a sonsuz şükürler olsun, Osmanlı hasreti ve sevgisi ile dopdolu yeni bir nesil geliyor. Bir asırdır bütün menfi propagandalara, iftira ve tezvirlere, beyinlerin yıkanmasına rağmen çığ gibi bir Osmanlı nesli geliyor. Necip Fâzıl merhum bu gelişin ayak seslerini duyduğu için şöyle yazmıştı:

Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes

Ey Kahpe rüzgâr artık ne yönden esersen es

Bu sözlerimize delil olarak, tâbir câizse en kozmopolit okullar sayılan Gâzi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve ODTÜ de yapılan bir anketi sunabili­riz.(3)

-Gâzi Ü. Eğt. Fak. Öğr. Uyesi Mustafa Safran ODTÜ ve GÜ 650 öğ­renci üzerinde yaptığı araştırmada:(4)

        Soru                        

1-Osmanlı siyâseten ve kültürel olarak târihe gömüldüğünü kabul etmeyenlerin oranı:   cevap:                 ODTÜ      

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.