Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2508.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64427.85$

OSMANLILARIN SÖMÜRGECİ OLMADIKLARI (3)

26 Ekim 2018, Cuma 08:07

Haçlı bölmeyi sever de bölünmeyi sevmez:

Çok cimri, bahil bir adam ölmüş, muzipler kabir taşına: “Toplama ve çarp­mayı çok iyi bilirdi, çıkarmayı hiç bilmezdi. Bölmeyi ise varisleri yapacak” diye yazmışlar. Fıkrada olduğu gibi, Avrupalı toplama ve çarpmayı çok iyi biliyor, iyi beceriyor ama çıkarma ve bölmeyi hiç bilmiyor.

50 küsur devleti birleştirmiş ABD demişler. 28 devleti birleştirmiş AB demişler. Ayrıca İngiliz Milletler Topluluğu diye eski sömürgelerini de bir­leştirip İslâm âleminin karşısına dik­mişler. Güney Amerika’daki Hıristiyan devletlerin de yine kendi aralarında kurdukları Pakt’lar vardır. Küçücük dev­letleri bile defalarca bölerken, kendileri neye bölünmez? “ABD neye bölün­mez?” diye sormuşlar, bir ABD’li çok manidar bir cevap vermiş: “Çünkü ABD de, ABD elçileri yok(!)”

ABD’li general Ralph Peters’in 80 sene önce çizdiği aşağıdaki; “Kan Sı­nırları-Blood Borders” isimli Ortadoğu haritasında Irak üçe bölünmüş, birçok yeni devlet ortaya çıkmış, Suud Topraklarında Kutsal İslâm Devleti kurul­muş... Bu haritanın altında da: “Acılar, Or­tadoğu halkları için gereklidir” yazmaktadır.(1)

Trablusgarp Savaşı yıllarında İtalyan milliyetçilerinin başkanı Enrico Corradini şöyle diyordu: “...Ya sömürge sâhibi olmalı, ya göç etmeli ya da Malthusçu olmalıyız. Malthusçu(2) olmak rezilliktir; başka ülkelere göç et­mek ise kölelere yakışan bir davranıştır. Hür ve asil insanlara yakışan yegâne çözüm yolu, sömürge sâhibi olmaktır.”(3)

Avrupalının hayat felsefesi bu. Bu hayat tarzını benimsedikleri için; 1800’lü yılların başında dünyanın 5’i sömürge idi, bir asır sonra 1900’lü yılların başında

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.