Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2309.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70942.29$

OSMANLILARIN SÖMÜRGECİ OLMADIKLARI (2)

25 Ekim 2018, Perşembe 08:35

Haçlılar Bölmüşler, Parçalamışlar ve Yutmuşlar:

Osmanlıyı parçalamışlar 60’dan fazla devlet çıkarıp hepsini yutmuşlar­dır. Bu devletler daha sonra güya bağımsızlıklarını kazandılar ama hakikatte fiilen değilse bile, hükmen yine onla­rın işgali ve etkisi altındadırlar. Bugün onların paralarını, pet­rollerini ve sermayelerini sömürmekte ve bu sayede ayakta durmaktadırlar.

Osmanlı döneminde Arabistan diye geçen böl­geden: Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan, İsrail, Filistin, Suudi Ara­bistan, Yemen, Bah­reyn, Katar, Kuveyt vb. birçok devlet çıkar­mışlardır. Bunların topraklarına harita üzerinden bakıldığında resmen cetvelle bölündükleri anlaşılır. Hattâ: İngiltere başba­kanı Winston Churchill Ürdün’ü cetvelle bölerken hapşırmış, eli titremiş ve bugün Ürdün haritasının bir yerinde görülen zikzak bundan dolayıdır derler.

Üstelik buralara öyle bir nifak tohumu ekmişler ki, bu dev­letlerin, İsrail hariç hepsi Arap asıllı, yani aynı soy­dan, aynı ırktan olmasına ve aynı dili konuşmalarına, aynı dine inanmalarına rağmen bir araya gelemi­yorlar, yıllardır savaşı­yorlar ve aslâ huzur bulamamışlardır.

Bu küçük Arap devletlerinin mantar biter gibi kurulduğu yıllarda ihtiyar bir Arap, bizim İsviçre elçiliğimize varmış ve bir Osmanlı pasaportu istemiş, sebebi sorulduğunda: “Yahu eskiden elimde bir Osmanlı pasaportu ile bütün Arabistan’ı geziyordum, şimdi Ürdün’den dışarı çıkamıyorum” demiştir.(1)

Hindistan’ı bölüp Pakistan, Bangladeş gibi devletler çıkar­mışlardır. Rusya’nın dağılmasından sonra Asya’da birçok Türk devleti çıkarıp bir birine taktılar. Bu bölünmeleri yeterli bulmu­yorlar, daha küçük lokma haline gelme­liler ki, daha kolay yutul­sunlar. Bu sebeple Irak’ı Şiî, Sünnî, Kürt devletleri olmak üzere üçe bölmek istiyorlar. Türkiye yine diklenmeye başladı onun içinden de Kürdistan diye düzmece bir devlet çıkarmak gerek.

Afrika’nın en büyük, en hareketli ve Kızıldeniz’e yani İsrail ci­hetine çıkışı olan Sudan’ı ikiye bölüp, orada bir Hıristiyan dev­let ihdas ettiler. Rusya da bazen dinsiz komünist, bazen de ayrı bir mezhepten, yani târihî düşmanlıkları olan Orto­doks bir dev­let olduğu için onu da günbegün kırpmakta, Gürcistan, Osetya, Karaçay, Litvanya, Letonya, Estonya gibi devletçikler çıkar­maktalar. Ama kendileri birleşiyor. Haçlı bölmeyi sever de bölünmeyi sevmez.

Çok cimri, bahil bir adam ölmüş, muzipler kabir taşına: “Toplama ve çarp­mayı çok iyi bilirdi, çıkarmayı hiç bilmezdi. Bölmeyi ise varisleri yapacak” diye yazmışlar. Fıkrada olduğu gibi, Avrupalı toplama ve çarpmayı çok iyi biliyor, iyi beceriyor ama çıkarma ve bölmeyi hiç bilmiyor.

50 küsur devleti birleştirmiş ABD demişler. 28 devleti birleştirmiş AB demişler. Ayrıca İngiliz Milletler Topluluğu diye eski sömürgelerini de bir­leştirip İslâm âleminin karşısına dik­mişler. Güney Amerika’daki Hıristiyan devletlerin de yine kendi aralarında kurdukları Pakt’lar vardır. Küçücük dev­letleri bile defalarca bölerken, kendileri neye bölünmez? “ABD neye bölün­mez?” diye sormuşlar, bir ABD’li çok manidar bir cevap vermiş: “Çünkü ABD de, ABD elçileri yok(!)”

ABD’li general Ralph Peters’in 80 sene önce çizdiği aşağıdaki; “Kan Sı­nırları-Blood Borders” isimli Ortadoğu haritasında Irak üçe bölünmüş, birçok yeni devlet ortaya çıkmış, Suud Topraklarında Kutsal İslâm Devleti kurul­muş... Bu haritanın altında da: “Acılar, Or­tadoğu halkları için gereklidir” yazmaktadır.(2)

Trablusgarp Savaşı yıllarında İtalyan milliyetçilerinin başkanı Enrico Corradini şöyle diyordu: “...Ya sömürge sâhibi olmalı, ya göç etmeli ya da Malthusçu olmalıyız. Malthusçu(3) olmak rezilliktir; başka ülkelere göç et­mek ise kölelere yakışan bir davranıştır. Hür ve asil insanlara yakışan yegâne çözüm yolu, sömürge sâhibi olmaktır.”(4)

Avrupalının hayat felsefesi bu. Bu hayat tarzını benimsedikleri için; 1800’lü yılların başında dünyanın 5’i sömürge idi, bir asır sonra 1900’lü yılların başında

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.