Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2428.7
  • BIST
    9708.26
  • BTC
    66107.29$

ONLAR BİR NİMET…

20 Haziran 2020, Cumartesi 09:30

Kadınlar hayatımızda bir nimettir. Bunu bir kadın ya da erkek olarak ayırmaksızın söylüyorum. Kadın bile olsanız hayatınız bir anneniz, kardeşiniz veya kız evladınız var ise en büyük nimetlerden birine sahipsiniz demektir. Erkekler için hem anne hem eş hem evlat sahibi olmak nimetlerin çeşitliliğidir. Kadın yaratılışından gelen anaçlığı, narinliği ve duygusu ile tam bir merhem görevindedir. Dedim ya ne olduğu önemli değil. Anne, kardeş, eş ya da evlat. Kadın her zaman kadındır. Ve hayatımızın belki de en büyük şifa kaynağıdır. Yaralarımız saran, duygularımız anlayan bizi tedavi eden en etkili ilaçtır. Günümüzde ki kadın profili değişiklik gösterse de konumunda bir değişiklik olmamıştır. İster ev hanımı ister çalışan olsun kadın kadındır. Ve hayattın yükünü sırtına yükleyen en güçlü varlıktır.

İlk bakışta erkekleri hiç saydığım düşünebilir. Yada onların kadın olmadan hiçbir şey yapamadıklarını savunuyorum diye anlana bilir. Ama niyetim bu değil. Kadının sarıp sarmalayan yönünü öne çıkarmak ve en büyük destekçi oluşunu vurgulamak. Çalışan bir erkek evine geldiğinde günün yorgunluğunu atmaya çalışıp kendine vakit ayırırken, çalışan bir kadın iş çıkışında evine ulaşmadan yapması gerekenlerle kafasında planlarla yola çıkmış olur. Hem işini hem evini aksatmadan kendine bir rota çizmenin çabasında yorgunluğu unutmuştur çoktan. Ev hanımlarının işi de o kadar kolay değil tabi. Bütün gün dört dönüyorlar evde ev işleri bir taraftan çocuklar bir taraftan vücutlarında ki tüm enerjiyi ele geçirmiş oluyor. Hele ki son zamanlarda tüm dünyada yaşanan virüs ve ülkemiz de olan kısıtlamalar bu kadınları daha çok zorladı. İşe giden eşler neye de okula gidemeyen ve evden çıkmayan çocuklar oldukça zaman ve ilgi istiyor. Hele bir de okula gidemediği için uzaktan eğitim ve ödevler alıyorsa vay haline o kadının. Şikayet etmek için değil ama gerçekten anneler parçalara ayrılmış durumda. Bir taraftan ev işleri bir taraftan yemek bir taraftan çocuğu oyla bide eğitimde geri kalmasın diye gayretle. Özellikle son aylarda çalışan kadınlardan daha çok çalışır ev kadınları.

Tüm bu tempo ve yoğunluğa karşılık ne bir ücret ne bir sigorta primi peşinde de değiller. İstedikleri sevgi ve saygı. Bütün bu yoğun tempoya karşılık sevgi ve saygınızı verdiğiniz taktirde en zengin ve kazançlı kadınları görürsünüz karşınız da. Tabi bir de enerjik ve güçlü. İki duygu ile onları yeniden doğmuş edasıyla huzurlu ve dünyayı ele geçirmiş edasıyla güçlü bulabilirsiniz. Sadece iki duygu ile hayatınızda ki kadınları en büyük destekçiniz olarak bulabilirsiniz. Sadece iki duygu ile annenizi tüm hatalarınıza, yanlışlarınıza rağmen başınızı okşarken görebilirsiniz. Çünkü kadınların yüreğinde sevgi köşk kurmuş. Affetmek onlarla dile gelmiş bence. Ufacık sevgilerle dünyaları yönetebilme güdülerini ortaya çıkarmak bizlerin elinde.

Kadın bile olsanız arkanıza baktığınız da bir kadın gücünün olduğunu bilmek o kadar güven veriyor ki insana. Bir kadının kadından güç alabilmesi ve daha dik durabilmesi tarifsiz iken bir erkeğin kadından aldığı gücü anlatmak kolay olmasa gerek. Zaten bir erkek hayatındaki kadından (anne, kardeş, eş, evlat hiç fark etmez) güç alabiliyorsa ve ayakta durabiliyorsa tamdır. Eksiksiz ve zayıfsızdır. Çünkü ne olursa olsun etrafında bir kadın varsa sarar sarmalar, yumuşak karnını, zaafını, yarasını çoktan fark edip kapatmıştır bile. Fark etsen de etmesen de görünmez duvarlarla çoksan siper etmiştir kendini sana. Şimdi soruyorum size. Hayatımızda ki bütün kadınlar birer NİMET değil de ne? Kalkan, deva, merhem, dayanak değil de ne… bana göre kadınlar dünyanın en güçlü yaratılanları ve daha da önemlisi bu güçleri ile kimin yanın da olurlarsa onu da dünyanın en güçlüsü yapabilen mucizeler. Allah hepimizi bu mucizelere layık görsün. Ve mucizesiz bırakmasın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.