Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9672.62
  • BTC
    63700.12$

ÖNEMLİ OLAN İSTİKRAR

24 Kasım 2020, Salı 09:19

Konyaspor, fikstür gereği bir maç eksik ile 8 maç oynadı ve 12 puan toplayarak ilk kez 8. Basamağa kadar yükseldi.

Lig’de şu ana kadar oynadığı 8 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Yani çokta rahatsız edecek bir durum ortada görünmüyor. Ancak üzerinde durmamız gereken şey, Konyaspor’un her maçta ortaya çıkan değişken oyunudur. Her puanın adeta altın değerinde olduğu maçların oynandığı şu atmosferde Konyaspor’un sıralamada ilk 10 içinde yer alması için dalgalı oyun değil, istikrarlı oyuna ihtiyaç olduğunu söylemek istiyorum.

 Ligin ilk 4 haftasında hiç mağlubiyet yüzü görmeyen ve oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik alan Konyaspor, daha sonra üst üstte 2 mağlubiyet alarak bizleri hayal kırıklığına uğrattığı bir gerçek. Son olarak Fenerbahçe ve Kasımpaşa galibiyetleri bizleri rahatlattı…

İlk haftalarda Özellikle Denizlispor ve Malatyaspor karşısında bir sürü pozisyon bulmasına rağmen birer puana razı olan Konyaspor’un oyunu beklentilerin altında karşılanmıştı.

Bu iki maç daha sonra tartışılmış, takımın iyi bir günde olmadığı fikir birliğine varılmıştı. Malatya maçının ardından gidilen Gaziantep deplasmanındaki önemli karşılaşmada Konyaspor yine dalgalı bir oyun ve skor sergileyince Başakşehir karşısında ada kötü gidişatı durduramadı.

Tam işler kötü gidiyor derken, Fenerbahçe deplasmanında alınan kritik galibiyet yeşil-beyazlılara adeta ilaç gibi geldi. Bu maçın ardından milli arada birçok oyuncusunu COVİD-19 yüzünden kaybeden Konyaspor, Kasımpaşa maçına bir çok eksikle çıktı. (Kasımpaşa’nında 9 oyuncusundan yoksun oyduğunu belirtmek lazım). Özellikle ilk 11 tercihi tartışılsa da, elinde ki mevcut oyuncuları maksimum seviyede kullanan İsmail Kartal, yine iyi bir analiz sonucu üç puana uzanmasın bildi ama HALA BİR OYUN SİSTEMİ OLUŞTURMADIĞINI SÖYLERSEK YANLIŞ OLMAZ. Rakiplere karşı farklı sistemler uyguladığını söyledi kendisi, özellikle Kasımpaşa amçında bunu en belirgin şekilde yaptıkların ifade etti. Belki de dediği gibidir:)

Kasımpaşa maçının en şaşırtıcı kısmı bana göre Alper’in 75 dakikada 3 farklı pozisyonda oynamasıydı. İlk olarak orta alanda görev aldı, daha sonra sol açık ve sol bek olarak maçı tamamlaması ve kötü olmayan bir performans sergilemisi ilerleyen haftalarda İsmail hocanın elini kuvvetlendirecek gibi görünüyor.

Sonuç itibariyle Konyaspor’un 12 puana ulaşarak Lig’de ki sıralamada 8. sırada yer alması ile birlikte ilk 10 takım içersinde yer alma sürecini ligin sonuna kadar götürebilmesi, ortaya çıkacak zorlukları aşmak ile mümkün olacağı kesin. O zaman ne yapılması gerekiyor. Konyaspor’un hem güç olarak, hem oyun olarak rakip kim olursa olsun üstün olmanın getirdiği vasıfları sahaya yansıtarak, istenilen skorları almasıdır. Bir maç berabere kalıp, bir maç kazanıp, bir maçı da kaybediyorsan hedefi ulaşmak o kadar çok kolay olmayacağını  şimdiden söylemek istiyorum. Skor öyle veya böyle olur. Her sonuca hazır olmamız gerekiyor: Önemli olan futbolcuların sahadaki istikrarlı görüntüsünü sağlıklı bir şekilde devam ettirmesidir. Çok uzağında olmadığımız ilk 10 hedefine ancak böyle yaklaşabiliriz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.