Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9672.62
  • BTC
    63700.12$

OMEGA 3’ÜN ÖNEMİ NEDİR?

26 Haziran 2018, Salı 07:39

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu önemli besin gruplarından biri yağlardır. Bunun sebebi en fazla enerji vücudumuza yağlardan gelmektedir. Kullandığımız birçok yağ çeşidi bulunmakta ve kullanılmaktadır. Bunlardan biri balık yağı yani Omega 3 dür.  Omega 3 insanlar tarafından oldukça merak edilen yağlardan biridir. Peki, Omega 3 nedir?

Omega 3 vücudumuzda kendiliğinden üretilmeyen dışarıdan yemeklerle aldığımız son derece önemli doymamış yağ asitlerinden biridir. Omega 3 EPA ve DHA olarak kendi arasında iki gruba ayrılır. Yani Omega 3’e çoklu doymamış yağ asitleri de diyebiliriz.

Omega 3 tüketiminin Önemi;

  • Omega 3 beyin ve göz sağlığı için oldukça önemlidir.
  • Kalp ve damar hastalıklarını azalttığı yapılan araştırmalarda kanıtlandığı için tüketimi oldukça önem teşkil eder.
  • Depresyon tedavisin de kullandığında olumlu sonuçlar elde edilir.
  • Hamile bayanların kullanması bebeğin beyin ve göz gelişimine katkı sağlar.
  • Alzheimer hastalığının önlenmesine katkı sağlar.
  • Cildimizin daha genç ve parlak görünmesi için önemlidir.
  • Daha sağlıklı saçlarınızın olmasında yardımcıdır.
  • Diyabet hastalarının önlenmesine veya Diyabet rahatsızlığı var ise hastalığın yönetiminde faydalıdır.

Bu kadar faydası olan Omega 3 hangi besinler de bulunmaktadır?

Omega 3 özellikle soğuk sularda bulunan ton, somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklarda ve alabalıklarda bulunmaktadır.  Deniz ürünlerinin tümü daha az doymuş yağ içerdiklerinden dolayı sağlık açısından kronik rahatsızlık riskini azalttığı için kırmızı ve beyaz ete göre daha yararlıdır. Hafta da 2 veya 3 kez balık tüketimi kan kolesterol seviyesini düşüreceğinden tüketimi önerilmektedir. Balık dışında semizotu ve ceviz de iyi bir Omega 3 kaynağıdır.

Sağlıkla kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.