Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63787.307$

Okudunuz mu?

26 Haziran 2021, Cumartesi 08:43

Eskiden kitap okumanın bir kültür olduğunu söylerlerdi. Hatta kültürlüyüm imajı vermek için elinde kitapla gezen gençler görürdüm. Tramvay da, kitap okuyan gençler binen yaşlılara yer vermemek için adeta kitabın içine dalardı.

Okumanın yaşı yok diye başlayan bir nesil vardı. Bu nesil bitti bu günlerde. Kimse okumanın yaşı olmaz demiyor. Okuyan veya okumaya çalışanlara da okuyup ne olacaksın gibi sorular soran nesil oldu. O okumanın yaşı yok diyen nesil.

Sadece okul kitaplarını okuyorlar gençler şimdilerde. Okumak yerine internette oyun oynayarak vakit geçiriyorlar. Belli bir yaşa geldiklerinde belki birkaç kitap okuyan çıkabiliyor içlerinden.

Geçenlerde elinden kitap düşürmeyen bir gencin hikayesine tanık oldum. Ders kitapları okumasını tavsiye ettiğimde her türlü kitabın faydasının olduğunu lise giriş sınavında da büyük başarı elde edeceğini söylemişti.

Liseye girmiş bu genç arkadaş ama; nasıl? Evinden uzakta bir meslek lisesine. Hedefi meslek lisesi değildi. Hedefi Fen lisesiydi.

Ne oldu? Diye başlayan soruma okuduğum kitaplara ayırdığımız zamanı ders kitaplarıma ayırsam daha başarılı olurdum demez mi?

Bunu anlattığımda da bana okuma konusunda ailesiyle birlikte fark etmez diyen bu gencin durumu ortada. Meslek lisesine kötü diye bir şey demiyorum. Mutlaka o da okunacak. Meslek sahibi olacaklar, üretecekler, ülke ekonomisine katkı sağlayacaklar.

Uzun lafın kısası: Pandemi nedeniyle ders kitabını bile açmayan bir nesil var. Bu arkadaşların üniversite sınavlarına girdiğinde çekecekleri 0’ı düşünüyorum. Neden başarısız olduklarını ise o zaman geldiğinde ömrümüz olursa anlatırım.

Okuyun gençler. Kitap da okuyun ama onu lise bittikten sonra üniversiteye giderken. Hangi tür kitap okursanız okuyun hayat üniversitesinde kullanabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın!....

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.