Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9801.7
  • BTC
    63837.42$

O KADAR DA KÖTÜ DEĞİL

10 Şubat 2018, Cumartesi 09:02

Günümüz gençlerinin hep vurdumduymaz, saygısız, düşüncesiz olduklarını düşünüyoruz.Buna bende dahilim. Gençlik nereye gidiyor diye yakınmaktan alıkoyamıyoruz kendimizi. Başta da lise çağında ki gençler göze batıyor. Üniversitelileri de guruplara ayırıyoruz. Ama genel anlam da okulda ki sıfırcı hoca lakaplı öğretmenler gibi liselilere takmış durumdayız. Her davranışlarında , eğlence adında ki hal ve hareketlerin de otur sıfır diyesimiz geliyor. Şikayetler aynı .Toplu taşıma  da saygısızlar, yer vermezler, sesli konuşurlar, giyimleri kuşamları yanlış, yürüyüşleri yedi köyün ağası gibi, okuldan kaçarlar sağda solda gezerler, anne babanın haline bakmaz yüksekten uçarlar felanlar filanlar. Toplum olarak şikayetlerimizin bir kısmı bunlar dışarıya çıkıp sorsak daha neler neler gelir kulağımıza bunlara benzer. Dediğim gibi bende böyle düşünmüyor değilim hani. Daha doğrusu düşünüyordum diyelim.

Fikrimi tam değiştirdi demeyeyim de farklı açıdan bakmama sebep oldu dersem  daha doğru olur. Hepimizin kullandığı sosyal medya hesapları var . Gün içinde defalarca mutlaka gireriz bu hesaplara paylaşımlar beğeniler havada uçar. Bu durumdan bende nasibimi alıyorum kullanıyorum bu hesapları. Bu hafta dikkatimi çekense lise öğrencilerinin paylaşımları oldu. Sesli konuşuyor saygısız davranıyor diye kızdığım çocukları kendi ortamlarında izlemiş oldum bu paylaşımlar sayesinde. O her şeylerine kızdığımız gençlerin videolarını izlerken fark ettim ki bırakın kızmayı kahkaha atıyorum. Bir an durdum düşündüm yolda sokakta kızdığım gençler değil mi bunlar diye. Evet ta kendileri. Sonra anlam verdim benim kızdığım kaşlarımı çattığım gençlerimizin neden böyle davrandıklarına. Gerçekten eğleniyor gençlerimiz. Bize yanlış gelen bazı şeyler gerçekten de yanlış değil. Onların yaşadığı gençlikle bizimkiler bir değil ama biz bir olsun istiyoruz sanırım bu yüzden kızıyoruz onlara. Aslın da ne kadar da saçma gençlerimiz gülüyor kahkaha atıyor diye kızmak. Oysa bizler demiyor muyuz mutlu insanlar iyi aile, verimli çalışan, başarılı bireyler olur diye. Ee ne mantıkla mutlu olan gençlerimize kızıyoruz anlamadım. Bizlerde bi tuhafız bence. Ne güzel işte geleceğin mutlu başarılı bireyleri yetişiyor. Kendime de kendim gibi düşünenlere de anlam veremedim doğrusu. Ve karar verdim en acilinden hayatıma geçirmek üzere. Artık gençlerimize , eğlencenin zirvesini yaşayan öğrencilerimize farklı pencereden bakacağım. Evet ani bir karar ama yerin de verilmiş bir kara bence.

Belki sizlere saçma gelebilir hatta yanlış diye beni eleştirebilirsiniz de ama ben bu farklı pencereyi gençlerin kendi ortamın da ki hallerini izleyerek fark ettim. Ve içim de bi kıpırtı olmadı desem yalan olur. Çünkü bu vurdum duymaz saygısız gençler her şeye inat biz buyuz deyip mutlu oldukları şekilde toplumda yer alıyorlar. Sonunda da mutlu bireyler olarak yer alacaklar toplumda. Ben bu deli saçması gibi davranan ama gülmekten karınlarına ağrılar giren gençlerden çok çok umutluyum artık. Bugünlerini tok geçirip yarınları dolduracaklarını başarıyı faydayı toplumumuza taşıyacaklarını hissediyorum. Gençlerimiz kendilerine ve geleceklerine zarar vermeden hayatlarını ellerinden kaydıracak büyük yanlışlara bulaşmadan bırakalım eğlensinler. Bırakalım geleceğimiz bu kahkaha sahiplerinin en büyük yapısı olsun. Bırakalım çocuklarımız gülmenin ne demek olduğunu kendi kahkahalarıyla öğrensin bizlerin yönlendirmeleriyle ikaz ve uyarılarıyla değil. Ve bırakalım gençlerimiz gençliklerini gençken yaşasın.  

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.