Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2488.5
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63510.55$

Nuşirvan Adaleti ve Yahudiler (1)

25 Aralık 2019, Çarşamba 08:12

İran Kisralarından Nuşirvan, adaleti ile temayüz etmiş, hatta Hz. Ömer’e bile: “Adalet hususunda Nuşirvan ka­darda mı olmayayım” dedirtecek bir zatmış. Nuşirvan ço­cuk iken ilmi, irfanı ve terbiyesi ile görevlendirilen hocala­rından birisi, bir gün haksız yere çok kuvvetli bir tokat vurmuş. Aradan zaman geçmiş, Nuşirvan büyümüş ve Kisra (kral) olunca hocasını çağırmış ve:

“Falan zaman bana hiç suçum yokken haksız yere bir tokat vurmuştun, hatırladın mı?” diye sormuş. Hocası:

“Evet” demiş.

“Haksız yere vurduğunu da hatırladın mı?” deyince hocası yine

“Evet” demiş. Sebebini sorunca şöyle açıklamış:

“Senin ilerde Kisra olacağın belli idi. Sana bir hak­sızlık yapayım da haksızlığın ne kadar acı ve hazmedilmez, unutulmaz bir şey olduğunu öğrenesin, ve idareci olunca kimseye haksızlık yapmayasın, düşmanların olmasın, aley­hine kamuoyu oluşmasın, saltanatın uzun ve huzurlu olsun diye yapmıştım. Düşündüğüm gibi de olmuş, bak yıllardır o haksızlığı unutmamışsın ve bugün adaletiyle dillere des­tan bir Kisrasın” demiş.

Doğru olanı bu. İsrail geçmişte gördüğü haksızlıkları göz önüne alarak bugün en adil ve merhametli davranması gereken devlet ve millet olması gerekirken, halk arasında bir tabir var: “aldığım gibi satarım” diye, her halde bunu benimsiyor, aldığından da zamlı satarak, gördüğü haksız­lıkların bin beterini uyguluyor ama:

“Zulm ile âbâd olanın sonu berbat olur” demişler. Bu milletin sonunun da berbat olacağı mutlak ve mukarrerdir inşallah. Şair ne güzel söylemiş:

Haddinden ziyade yükselen kişi

Feleğin gözüne batar demişler

Her kim ki dünyada keskindir dişi

Mutlak bir belâya çatar demişler

Milletler müfrit nazariyelerle (Komünizm, Darvinizm, Freudizm. Kapitalizm..  gibi) ve fikirlerle zehirlenecek.   Gürültü ve kargaşalıklar çıkarılacak. içtimaî sınıflar arasına kin ve itimatsızlıklar sokulacak:

Sovyetler birliğini kuran ve 70 sene dünyaya kan kusturan 559 komünist liderin 447 yani 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.