Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2507.2
  • BIST
    9422.62
  • BTC
    64341.34$

NEFESİNLE SOLUKLAN

18 Haziran 2022, Cumartesi 07:02

Sağlam çelik gibi sinir sistemine, dengeli duygu durumuna, odaklı bir zihne, geçmişin ve geleceğin arasında dönüştürme gücüne sahip olmak, en önemlisi de KİM olduğunu bilmek ister misin? Nefesinle soluklan o halde.

 

Nefes; ruhunun fizyolojik bedenle bağlantısıdır.Nefes nefsin kirini temizler ve NEFİS bir hayata adım atmanı sağlar.Bedenin kaptanı Ruh ne kadar rahat hareket ederse o kadar sağlıklı ve güçlü bir bedene sahip oluruz. Yapılamaz denilen şeyleri yapanlar; ruhu, yani nefesleri ile sağlam bağ kuran kişilerdir.

 

İçinde olduğumuz duygu durumu ve düşünce biçimine göre nefes alıp veririz. Nefesin ritmi, derinliği, devamlılığı, hacmi, ağız veya burundan mı alınıp verildiği , süresi ya da nefes tutmamız; hepsi ayrı ayrı değerlendirilebilir. Bugün söylemek istediğim ise içinden çıkamadığın döndüler varsa nefesin ritmi değiştirilerek döngüyü kırabileceğindir.

 

Oksijen yakıcı bir maddedir aslınsa, hücre aralarında kalmış dönüşmeyi bekleyen artıkları en hızlı yakan, enerjiye çeviren bir dizi biyolojik süreçle; beden evimizi pırıl pırıl yapar. Derin ritmik bilinçli nefeslerle, hem bedeni yıkamış, hemde hücrelerin alıştığı titreşimden çıkarak hafızasındaki döngüden çıkabilirsin.

 

Günlük bilinçli olarak derin nefesler olmaya 3-5 dakika ayırarak ; hücreleri doğal frekanslarına döndürüp bedene bayram ettirebilirsin. Evrenle bağımızı sağlayan en temel enstrüman nefestir.Bedeninde değişime, bilincinde büyümeye ve hayatında daha iyisine yer açmak istiyorsan nefesinle, özünle bağ kurmalısın. Şifa olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.