Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2415.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66058.35$

NEDEN KİLO VEREMİYORUM?

27 Mart 2018, Salı 07:12

Hava güzelleştikçe bireylerde kilo verme kaygısı artmaktadır. Bu kaygı bizi yanlış davranışlara yönlendirebilir. Yaza fit girip bir mucize aradığınızın farkındayım. Kendinizi gün boyu aç bırakıp yavaş olan metabolizmanızı daha da yavaşlatıp, sağlık sorunun ne durumda olduğunu bilmeden bilinçsizce diyet ve spor yaptıktan sonra her yolu denedim ama kilo veremedim diyen bireylerin yazımı dikkatlice okumasında yarar var. Zayıflayamamanızın altında yatan sebepler olabilir.

Bu nedenleri merak edenlere şu şekilde açıklayayım;

Eğer tiroidiniz tembelse kilo vermekte problem yaşayabilirsiniz. Bunun en belirgin belirtileri, kilo verememe, halsizlik, ciltte kuruluk, unutkanlık, soluk cilt, şişkinlik, sürekli uyku hali, saç dökülmesi ve tırnak kırılması olabilir.

Mutlaka insülin direncinize baktırmanız gerekir. İnsülin direnci kilo vermenizi ciddi oranda olumsuz etkileyebilir. İnsülin direncinin belirtileri arasında boyun ve sırt bölgesinde koyulaşma, diz kapağınızda dirseklerinizde ve bilekleriniz de kararma, uyuşukluk, aşırı açlık hissi, hipertansiyon ve konsantrasyon eksikliği görülebilir.  Genelleme yapmadan değinmek istediğim konulardan biri şudur. Bazı bireylerin hangi besinde ne olduğunu bilmeden kontrolsüzce o besini tüketmektedir. Bu da insülin direncinizi olumsuz etkilemektedir. Bununla beraber hareketsiz yaşam da bireylerin insülin direncinin yavaş çalışmasının başlıca nedenlerindendir. Fiziksel aktiviteyi artırmanız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Demir eksikliği metabolizma hızınızı olumsuz etkilediği için kilo vermenizi zorlaştırabilir. Belirtileri soluk cilt, halsizlik, baş ağrısı, uyku hali, ellerde ve ayaklarda uyuşma, tırnakların kırılması, saç dökülmesi, sinirlilik hali belirtileri arasındadır.

D vitamini eksikliği olan bireyler kilo vermek yerine tam tersine kilo alabilirler.  Bunun belirtileri depresyon, kemiklerde ağrı,  kas zayıflığı, eklem bölgelerinizde ağrı, halsizlik gibi belirtilerdir.

Eğer sürekli kilo vermeye çalışıp başarısız oluyorsanız umudunuzu kaybetmeyiniz. Önceliğiniz bilinçaltınıza başarabileceğinizi yerleştirip mutlaka destek alıp, sağlık durumunuzu göz ardı etmemeniz önceliğiniz olmalıdır. Evet, ben başarmalıyım, kilo verememenin altın da yatan problemi bulup doğru yolu izlemeliyim diyebilmelisiniz. Hem bedeninizin hem de ruhunuzun buna ihtiyacı var.  Eğer bunu başarırsanız kilo vermeniz çok daha kolay olacaktır. Bunun için kendinize bir hedef belirleyin, karamsar olmak yerine pozitif düşünün, önceden yaşadığınız deneyimleri kesinlikle göz ardı etmeyiniz. Unutma her karanlık gecenin aydınlık bir sabahı vardır. Tam da bu yüzden umudunu kaybetme

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.