Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2439.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64943.7$

MUSTAFA KAVUŞ

18 Mart 2019, Pazartesi 08:52

Ak Parti Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş’la telefonda konuşurken  bana “Abi sen beni hiç anlamıyorsun” dedi.    

Bizim, Kavuş’u değerlendirdiğimiz yazılarımız oldu. O yazılarımızda bir belediye başkan adayının plan ve projelerinin olması gerektiğinin üzerinde durmuştuk. Laf  söz güzel de  hiç projeden söz edilmez mi anlamına gelen yazılarımız anlaşılan Mustafa Beyi üzmüş. Telefon görüşmemizde kendisi bu konuya açıklık getirdi.  Konuşmamız sırasında kamuoyu ile fazla paylaşılmayan önemli projelerin olduğunu gördük.    

Mustafa Kavuş “Eve gecenin yarısında girmiş olsam da mutlaka 2-3 saat ders çalışıyorum.Belediyeye gelir gelmez işe başlamanın şart olduğunun farkındayım.Boşa harcanacak  ve kaybedilecek vaktimiz yok. Bunun için  tebrik ziyaretlerini falan kısa  tutmayı düşünüyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişte  “gülen yüzü ” olan Mustafa Kavuş’tan bahsedelim size.

Kavuş kim?

Kendisi 1974 Konya doğumlu ama aslen Bozkırlı.

Liseyi Konya İmam Hatip’te okuduktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Yönetim Organizasyonu Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.

Okurken aynı zamanda çalıştı.

Siyasete hevesliydi. Ak Parti kurulurken 2001-2003 yılları arasında Konya İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundu.

Ak Parti’de 2003-2005 yılları arasında İl Teşkilatı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

2011’da Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nde Başkanlık Danışmanlığı yaptı.

2006 yılında Büyükşehir Belediyesi’nde Teftiş Kurulu Müfettişliği’ne atandı.

2009-2018 yılları arasında Büyükşehir’de Teftiş Kurulu Başkanlığı yaptı.

Kaderinde Belediye Başkanı olmak varmış. Cesaret gösterip ortaya çıktı ve “ben de adayım” dedi. Selçuklu’dan aday adayı idi ama partisi onu Meram’dan aday gösterdi. Çok sayıda aday adayının arasından sıyrılıp Meram gibi  netameli ve sancılı bir bölgenin adayı  olmak, kolay elde edilecek bir başarı değil. Kavuş, bu başarıyı gösterdi, Demek ki onun cevherinde bizim bilmediğimiz bir takım önemli özellikler , bir takım değerler var. Partinin ileri gelenleri ve üst yönetimi bunu gördü ve onun üzerinde karar verdi. Ya değilse Meram gibi çok sorunlu bir bölgeye Kavuş  aday yapılmazdı. Böyle bir riski aday belirleme  sürecinde etkili olanlar göze alamazdı. Meram’ın yükünü kaldıracak olan Mustafa Kavuş olarak görülmüş olmalı ki, kendisi aday gösterildi.

Mustafa Kavuş bizim komşumuz. Ayrıca kendisini yıllardır tanıyoruz. Yineleyecek olursak: O, Büyükşehir Belediyesi’nin “gülen yüzü”ydü. Bazı belediye yöneticileri gelene gidene “ters” yapmayı maharet sayarken o herkese  kapılarını açtı ve parti farkı gözetmeden, gelenin kim ve nereli olduğuna bakmadan, gelecek hesabı  yapmadan kucakladı, kucaklaştı. Ayrıca  kurnazlık yapmadı. Hilekarlık, riyakarlık hiç yapmadı. Her zaman bir yüzü oldu, iki yüzü olmadı. Olduğu gibi göründü. Bu özelliklerinden dolayı Büyükşehir Belediye personeli arasında en çok sevilen ve kapısı en çok açılan insan oldu.

Onunla ilgili  yazdığımız bir kaç yazıda  şunu söylemiştik: Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş dürüst bir insan mı? Evet, dürüst bir insan. Mustafa Kavuş temiz bir insan mı? Evet, temiz bir insan. Mustafa Kavuş harama el uzatabilir mi, haram yiyebilir mi? Hayır, harama el uzatamaz ve haram yiyemez. Lakin belediye başkanlığı başka bir olay. Kendisinin bu  kıymetli özelliklerine rağmen etrafını saran, kuşatan bir menfaat grubu olacaktır. Hatta onun şu anda bile bir an  önce başkan olmasını sabırsızlıkla bekleyen bir takım yandaşlar,candaşlar, bir takım siyasetçiler ve malum olan insanlar var. Mustafa başkan onların haksız,hukuksuz ve kanunsuz taleplerine ne kadar karşı gelebeliecek ve “hayır” diyebilecek? İşte bu onu bekleyen ne yazık ki devasa bir sorun. Tüyü bitmemişlerin hakkını  ve milletin hakkını yemeyi bir maharet ve kazanç sayan  bir  güruh olursa, başkan ne yapacak ve bunlara karşı nasıl bir önlem alacak?  Aslında yalnız Meram’ın değil bütün belediyelerin böyle bir derdi var

Meram’ın 6. Belediye Başkanı olmasına sayılı günler kalan Mustafa Kavuş “Meram’ı ben değil, biz duygusuyla, ortak akılla,iktisatla ve hep birlikte yöneteceğiz” diyor. İnşaallah  böyle olur. Böyle olmalı. Belediyeler “har vurulup, harman savrulan” yerler olmamalı  artık.      

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.