Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2309.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70744$

Muhteşem ikili

25 Şubat 2018, Pazar 12:30

Ara transfer döneminin son günlerinde Atiker Konyaspor’a transfer olan Samuel Eto’o ve Adis Jahovic, şimdiden takımın muhteşem ikilisi olmayı başardı. Ligin ilk yarısında gol yollarında sıkıntı nasıl çözülecek diye düşünürken, tam anlamıyla nokta transferler oldu denebilir. Jahovic zaten ligin en iyi golcüleri arasında yer alıyordu. Göztepe’de yaptığı işler de ortadaydı. Her zaman Konyaspor için böyle bir golcü lazım diyorduk. İşte artık var. Yeşil-beyazlı yöneticiler, geçtiğimiz günkü sohbet toplantısında Jahovic’i önceden takip ettiklerini söyledi. Devre arasında olmasa bile sezon sonunda teklif yapmak istedikleri bir oyuncuymuş. Nitekim sezon sonunu beklemeden kritik bir anda devre arası takviyesinde gerçekleştirdi.

Geldiği günden bu yana da çok geçmedi aslında. Geldiği hafta hemen ilk maçına çıktı. Ardından lig maratonu yeniden başlamış oldu. Takıma müthiş bir uyum sağladığı apaçık ortada. Böyle oyuncuların takımda olması çok güzel.

Eto’o’ya gelecek olursak…

Evet, Dünya yıldızı dedik. Kalitesi tartışılmaya bile gerek yok. Ancak bir kesim taraftardan yine tartışıldı. 34 yaşında ve kritik bir konumda bulunan Konyaspor’a katkı sağlayabileceği konusunda endişeler vardı. Ancak ben her zaman yararlı olacağını düşünmüştüm. Şimdiye kadar da öyle oldu.

İleride Jahovic ve Eto’o ikilisini izlemek müthiş bir şey. Yaptıkları katkı da ortada. Takımla birlikte çok iyi bir çıkış yakaladılar. Bu sisteme hemen uyum sağladılar. İşte büyük futbolcu olmak böyle bir şey. Müthiş ikili diye boşuna demiyoruz. Eto’o saha içinde de ağabeylik görevini üstleniyor denebilir. Çok tecrübeli bir oyunu ve bence yerinde müdahaleleri oluyor. Hem takım arkadaşlarına hem de sahadaki oyun açısından. Çok tartışılmaması gerek. Kaptan Ali Çamdalı evet ama bir önderlik edecek futbolcuya ihtiyacımı vardı. Bu da Eto’o oldu. Zaten biz ligde kalalım diye Eto’o ve Jahovic transferlerini yapmadık mı. Eee o zaman bırakın bildikleri en iyi işi yapsınlar.

Bizler de arkamıza yaslanıp keyifle onları izleyelim…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.