Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2507.2
  • BIST
    9422.62
  • BTC
    64341.34$

MUHALEFET SORUNU

05 Ekim 2018, Cuma 08:52

Muhalefet partileri Türkiye’nin sorunu olmayı sürdürüyor. Ekonomide yaşanan krizin zirve yaptığı bu süreçte dahi muhalefet partileri, muhalefet yapmayı beceremiyor. Anamuhalefet partisi CHP altı ay sonra yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının hangi yöntemle belirleneceğine yoğunlaşmış durumda. Öte yandan parti teşkilatlarında gözle görülen bir rahatsızlık söz konusu. Muharrem İnce’yi destekleyen parti içi muhalefet parti yönetiminin değişmesini istiyor. “Kılıçdaroğlu gitsin, Muharrem İnce gelsin” diyenlerin sayısında artış var. İnce’nin 24 Haziran seçimlerinde aldığı on beş milyon oy CHP’de parti içi muhalefeti yüreklendirdi. Anamuhalefet cephesinde var olan ekonomik krizin kimseyi fazla ilgilendirmediğini rahatlıkla görebilirsiniz. Onu anlatalım: Adam CHP’de 2-3 dönem milletvekilliği yapıyor. 4.dönem aday yapılmayınca kıyameti kopartıyor. Başlıyor genel merkeze veryansın etmeye. Sen misin beni aday yapmayan.Saklı gizli toplantılar, kulisler gırla gidiyor. Bu arada kriz ve ülkenin karşılaştığı diğer sorunlar kimsenin umurunda değil. Başka bir örnek..

Adam CHP’de 2-3 dönem milletvekilliği yapıyor.Kıyak emekliliği de alıyor eline. Günün birinde ortaya çıkıyor ve belediye başkanlığına aday  olduğunu açıklıyor. Geçenlerde 90’lı yılların başında Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan İstemihan Talay, Mersin’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Bu arada Talay 80 yaşa merdiven dayamış olmalı.

CHP, iktidar olmak için çalışmıyor.

CHP’nin yerelde de iktidar olmak gibi bir hesabı yok.Böyle bir gayret içerisinde değiller.Az olsun, parti yönetimini ele geçirenin  elinde olsun. Şu kriz günlerinde sözleriyle ve politikalarıyla halka umut olamıyorlarsa, halka güven veremiyorlarsa ne zaman olacaklar? Son iki ayda söyledikleri herhangi bir söz, sorunların çözümüne katkı sağlayabildi mi? Parti, alternatif siyaset üreterek değil,mevcudu konuşarak  ve mevcuda hakaret ederek zaman harcıyor. Muhalefetin söylediği bir söze inanan ve doğru  bulan kaç kişi var acaba?

CHP’de etkisiz. CHP güven vermiyor. Vermediği için de yüzde 25’in üzerine ne yaparsa yapsın çıkmıyor, çıkamıyor. Cumhuriyetin kurucu partisi yerlerde sürünüyor. Yaşanan bu günlerden siyaset anlamında istifade edemeyen  bir parti, ne zaman ve hangi durumlarda istifade edebilir acaba?

CHP böyle de diğer muhalefet partileri farklı mı sanki?

Örneğin MHP ne durumda, nasıl? 

MHP’de muhalefet olmayı beceremeyen partilerden. İktidar olmak adına yakın geçmişte ayağına gelen fırsatları değerlendiremedi parti. Sonra baktılar olmuyor çareyi iktidar  partisine destek vermekte buldular. İktidardaki partiyi her şartta destekleyen bir muhalefet partisinin, sorunlar karşısında ortaya koyacağı bir tavır ya da alternaif politika söz konusu olabilir mi?

MHP yönetimi yaşanan krizden yönetimi değil, esnafı,tüccarı ve sanayiciyi sorumlu göstererek, onları stokçulukla itham ediyor. Bu şartlarda günün birinde bu parti iktidar olabilir mi? Halk MHP yönetiminin söylediği hangi söze inansın ki, günün birinde onu iktidar yapsın?

Gelelim İYİ Partiye. İktidara bağırıp, çağırıyor. Yaşananlar karşısında sormak gerekir: Sen iktidarda olsan ne yapardın?

Bu soruyu muhalefet partilerinin tamamına sormak lazım esasen: İktidarda siz olsaydınız, ne yapardınız? Mesela, ekonomik kriz karşısında ne yapardınız? Hangi sihirli yönetim tarzıyla sorunları bertaraf ederdiniz?

Türkiye’nin sorunu iktidar değil, muhalefettir. Muhalefetin güven vermediği bir ülkede yaşıyoruz.                                                                                                                                                                                            Bu durumda ekonomi dibe çakılsa, Ak Parti’nin oyu düşer mi sorusu sorulabilir. Hayır. Bu muhalefetle düşmez.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.