Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2281.2
  • BIST
    9006.66
  • BTC
    70697.19$

Mor lahana faydalarına birlikte bakalım

30 Ekim 2020, Cuma 08:49

Sevgili okurlarım bu hafta ki köşe yazımda sizler için araştırdığımı Mor lahana konusunda elde ettiğim faydalı bilgileri sizlerle paylaşacağım. Mucizevî bir besin olan mor lahananın faydaları saymakla bitmiyor. Sağlığımıza oldukça faydalı olan mor lahananın kalp sağlığına faydaları başta olmak üzere birçok faydası var. Vücut direncini arttırdığı bilinen süper besin mor lahana(kırmızı lahana) uzmanlar tarafından da öneriliyor. Mucize besin mor lahanayı günde bir tabak yememiz gerektiğini söyleyen uzmanlar özellikle mor lahananın C vitamini deposu olduğunu dile getiriyorlar. Peki şifa dağıtan besinlerden olan mor lahananın faydaları nelerdir? İşte şifa deposu mor lahana hakkında bilmenizde fayda olan bilgiler...

Güçlü antioksidan yapısı sayesinde hücresel hasara karşı vücudu korur. Kırmızı Lahana C vitamini, antosiyaninler, karotenoidler, kaemprefol gibi flavonoid antioksidanları bünyesinde barındırır. Bu bileşenler vücudumuz için son derece faydalıdırlar.

Mor lahananın içinde sülfür bileşeni bulunur. Bu bileşen akne ve sivilcelerle mücadele eder.

Vücuttaki iltihapla mücadele eder. Bunun için yiyebilir ya da cilde yansıyan iltihap var ise direkt olarak cilde de uygulanabilir.

Kalp krizi riskini azaltır. Buna etki eden şey ise lahanaya mor rengini veren flavonoid antioksidanlar olan antosiyanin içeriğidir.

Düzenli olarak antosiyanin içeren gıdalar tüketmek, kalp krizi riskini -32 oranında azaltabilir.

Damar sağlığını korumaya da yardımcı olur. Düzenli tüketimi kan akışının kolaylaşmasına yardımcı olur.

Baş ağrısına birebirdir. Mor lahananın yaprağıyla başınıza kompres yaparak ağrıdan kurtulabilirsiniz.

Araştırmam sonucunda elde ettiğim faydalı bilgileri sizlerle paylaştım. Sağlıklı sebze ve meyveleri tercih edin sağlıklı kalın. Esenkalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.