Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2430.0
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64167.18$

MODERNİZMİN CAHİLİYE AŞKI

25 Aralık 2019, Çarşamba 08:13

Hani adım adım  yıl sonuna doğru yaklaşıyoruz ya etrafta bir telaş bir telaş.Neymiş efendim yıl başı hazırlığı!!!Üstelik medya bunu pompalıyor.İllaki batılı bir yaşam tarzı anlayışını Müslüman bir toplumun kodlarına kilitlemek hatta kilitli parke gibi ruhuna döşemek istiyorlar.Aslına bakarsınız bunu     yıllar yılı uyguladıkları için tek kelimeyle başarmışlar da.Biz burada çıkmadık canda ümit vardır yaklaşımından yola çıkarak bu ne olduğu ve kimin yolu olduğu aşikar batıl bir cenderenin içinde kaynamamaları noktasından kardeşlerimize bir şeyler anlatma/açıklama savaşı veriyoruz.Denilmiyor ki; “Ey kardeşler topluluğu,bakın bir ömür daha gün gün dökülen yaprak gibi gelip geçiyor.Her gün adım adım bu yoldayız.Yapsana bir yılın muhasebesini? Ne kazandın? Neyi kaybettin? Kırdın mı bir kalp? İncittin mi bir karıncayı? Açtın mı sebepsiz yere bir gönül yarası? Amma velâkin biz kapitalizmin tüketici toplum hevesinde öyle bir saplantıya âşık oluyoruz ki, cellâdımızı bizzat kendi elimizle seçip kendimize musallat ediyoruz. Düşünmüyoruz. Biz neyin peşinde, neyi kutlamaya çalışıyor, kime benziyor ve kimin için yaşıyoruz? Diyemiyoruz. Sözde muhafazakâr geçiniyoruz hani bize atfedilen yakıştırılan bu kıytırık kelime var ya. İşte onu bile düşünmeden kendi değer yargılarımızı muhafaza etmemiz gerektiği değil de elin gâvurunun safsatalarını muhafaza ediyoruz, böyle garabetlik olur mu?

Bir zaman gazetelere düşen bir seviyesizliği haber olarak servis ettiklerinde günümüzde pek fazla bir şeyin değişmediğini görüyoruz. Muhammed Bozdağ bunun hakkında yorum yaparken şu ifadelere yer vermişti.” Gazetelere Samsun’dan düşen bir haber vardı. Bir liseli kız, komşunun liseli oğlunun evine gidip birlikte ders çalışıyorken, ansızın ilişkiye girmişler. Aileler hamilelik ortaya çıkınca durumu fark edivermiş ve şok yaşanıvermiş. “Nasıl yaparsınız bu fecaati?” diyesi imişler. “Birden, düşünmeden, elimizde olmadan yaptık.” cevabını vermişler. Gazetede böyle okuduk. Bu utanç ne anlama geliyor?

Allah türlü yasaklar indirmiştir; ama yasaklardan biri var ki onu sadece yapmayı değil, ona yaklaşmayı da haram kılmıştır; o da zinadır. “Zinaya yaklaşmayın! O; hayâsızlık, çirkin, aşağılık bir iş ve kötü bir yoldur.” İsra 32 buyurmuştur. Zinaya yaklaşmak da işlemeye benzer şekilde haramdır. Diğer haramlara yaklaşanın işlemeden kurtulması nispeten çok kolaydır. Ama zinaya yaklaşanın iradesine hükmetmesi neredeyse mümkün değildir. Zinanın tek çaresi yoluna mesafeli durmaktır.

Öyleyse düşünelim… Zinaya yaklaşmak nasıl olur? Şunlardan herhangi birisi insanı zinaya teşvik eder mi, herkes kendisi değerlendirsin: –Vücudunu namahreme çekici şekilde süslemek, -namahrem yerlerini ortalıktayken açık bırakmak, -namahremle baş başa kalmak, -namahremle kişisel mahrem konular üzerinde dertleşmek, -internette haram görüntülere, videolara bakmak, -göz göze bakışıp durmak, kokusunu içine çekmek, tenine dokunmak, -haram ilişkileri hayal etmek, -zinayı teşvik eden dizileri izlemek… ve benzeri davranışlar…

Cenneti kazanmak çocuk oyuncağı değil. Şeytan ahir zaman insanını toptan cehennemlik etmek için yemin etmiştir ve şu ana kadar da çok başarılıdır. Öyle ki Müslüman olarak yaşayanların bile çoğunun imansız ölümleri kuvvetle muhtemeldir. Zina veba hastalığı gibi toplumsal bir beladır, reklam edilirse nesillere, birbirimizin çocuklarına ve geleceğimize bulaşması kaçınılmazdır. Özel ve kişisel bir günah sayılamaz. Bu feci kötülüğe karşı tavır insanlık için bir turnusol kâğıdıdır. Muhammed Bozdağ”

Şimdi düşünün kahir ekseriyeti

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.