Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2300.4
  • BIST
    9075.04
  • BTC
    71297.44$

MİS (!) GİBİ CEM ZORLU HOCA

20 Ocak 2022, Perşembe 00:01

Dün güne Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu Hoca’nın bu yıl üçüncüsünü yaptığı geleneksel basın toplantısı ile başladık. Tüm Konya bugün zaten Cem hocayı yazacak. Toplantıyı detaylandıracak. Toplantı ile ilgili çok şey yazılır ama ben sadece birkaç konuyu kısaca değinmek istiyorum.

Prof. Cem Zorlu hoca siyasi dönemi ile Konya gündemine oturduktan sonra hep o alışagelmiş olan bilindik siyasetçilerden çok çok farklı karizması ile beynimize yerleşmişti. Vekil Cem Hoca hep o ilk görüntüsü ile geldi geçti.

Hoca bu yaştan sonra değişir mi? Rektörlükte de böyle idi. Hoca Dünde böyleydi.

Veee 40 küsur yıldır gazetecilik yapmaya çalışıyorum ömründe ilk kez böyle bir basın toplantısına şahitlik ediyordum.

Alışa gelmişliğin tüm sınırlarını yıkan Cem hoca ve ekibini bu orijinal gelenekleri yıkan sunumlarından dolayı tebrik ederim.

Sunumda hoca yine vefayı öne çıkarıyordu.

Konya’nın ve Türkiye’nin dahası İslam Dünyasının merhum hocası rahmetli Erbakan hoca ile sunuma başladı ve Erbakan Müzesi ile noktaladı.

Hep içimde bir sızıdır.

Konya ve Milli Görüş felsefesi kendilerinin bugün bile anahtarı olan Rahmetli hocanın ismini bu şehirde yaşatamamaktadır. Belki de bilinçli olarak yaşatılmak istememektedir(!) (Konya’yı CHP yönetse anlayacağım da!)

Neyse basın toplantısına dönüyoruz.

Cem hoca sık sık rahmetli Ahmet ve Nezahat Keleşoğluna sık sık vurgu yaparak kendilerine teşekkür etti.

Rektör hoca bir dönem yine Ereğli’den çıkan ve Rahmetli Özal zamanında Türk siyasetine damga vuran Ali Talip Özdemir’e de vefa duygularını yüksek sesle iletiyordu.

Dedik ya toplantıda pek çok detay vardı.

Ama Konya ve Konya’da yaşayan insanlar için en önemli müjde bana ve siz sade vatandaşlara göre mevcut Tıp Fakültesi ek binası ve oto park meselesi idi.

Cem hoca bize de göndermeyi yaptı ve “Uğur abi sık sık yazıyor bizde okuyoruz. Ancak yeni Tıp Fakültesi binası ve oto parkımız ile bu sorunda giderilecek” diyordu.

Sağ olun hocam Allah razı olsun.

Toplantı vesilesi ile uzun süreden görüşemediğimiz ya da hep watsapp üzerinden görüştüğümüz Rektör yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Mızrak, Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar ve belki koltuğunda otururken en çok rahatsız ettiğim Genel Sekreter Ecevit Öksüz ile samimi sohbet etme imkanı buluyorduk.

Tek kelime ile son yorum “BÖYLE BİR BASIN TOPLANTISI HİÇ GÖRMEDİM ….Tebrikler”

KONYA’DA BÖYLE OKUL MU VARMIŞ?

Zaman zaman yaşadıklarımızdan, belgeli şahitli duyduklarımızdan eğitim için zaman zaman karamsarlık yaşadığım doğrudur.

Ve gelecek adına eğitim olmaz ise hiçbir şey olamayacağımızda aşikardır.

Gelin görün ki bir dostumun vesilesi ile birebir görerek yaşadığım ve hala inanamadığım bir okuldan bir eğitim yuvasından söz edeceğim.

Ereğli’de Konya’nın benim de içinde dahil olduğum yüzde doksan dokuzunun bir haberdar olduğu  FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ varmış.

Bu okulu gezerken öğretmeni ve öğrencileri ile konuşurken inanın nerede olduğumu düşünüyordum.

Bakın Ereğli’de bir okul var ve mesela bu okulda UÇAK BAKIM BÖLÜMÜ ve UÇAK GÖVDE MOTOR BAKIM DALI var.

Durun bu böyle duvarda tabelası olan bölüm değil.

Bu okulun öğrencileri bu yıl BAYKAR’da, Eskişehir 1. Havaikmal Bakım Merkezi Komutanlığında, Kayseri 2. Havaikmal Bakım merkezi Komutanlığı’nda, Eskişehir 1. Havaikmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda staj yapıp okul sonrası burada işe başlıyorlarmış.

Allah aşkına basında dahi ben bu geleceğin süper beyinleri ile ilgili tek satır görmedim. Okumadım.

Belki Ereğli yerel basını yazmıştır çizmiştir.

Ama yetmez ki.

Bu eğitim ordusunun başından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İradet GENÇ’ten okulun ilk gününden yapım aşamasından bugüne gelmesinde taş taşıyan eğitim gönüllüsü Hasar Er Hocaya bu çocukların öğretmenlerinden Ufuk hocaya Ereğli olarak değil Konya olarak altından taç takmalıyız derim.

 

Zaten bu durumdan mutlaka İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük hocamın haberi vardır. Hatta şimdi bu satırları okurken bana içinden “Uğur abi bizde daha neler var neler. Sen bir bilsen” de diyordur. Ama burada dile getiremeyeceğin birkaç konuyu Sayın Valimiz Vahdettin Özkan Bey ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a bizzat ileteceğim.   

İnşallah basın olarak da biz KONYA POSTASI Gazetesi’nde ayrıca yayın organlarımızda ve sosyal medya sitelerimizde sık sık işleyeceğiz inşallah.

SİZLERE MİNNETARIM

Zaman zaman korkarak hatta işimizden olma endişesini yaşayarak yazdığım birazcık yürekli yazılara siz değerli okurlarımızın dostlarımızın dönüşü görülmedik yaşanmadık şekilde geri dönüşler yapıyor.

Konyaspor ile ilgili yazımızda bunlardan birisi oldu.

Sizlere ne kadar teşekkür etsem az olur.

Bunu biliyorum ve iliklerime kadar yaşıyorum.

Ve işte dün yine sizlerden gelen yorumlardan birisi.

Vatandaş rumuzlu okurumuz yazmış;

“Bu şehir ne zaman adam olur?

Her gün birini yazmaya çalışalım ve önerisi olanlarla birlikte Şehri yönetenlere katkı sunalım.

  1. Şehir içi trafiğin önemli parçalarından biri olan DOLMUŞ lar;

Olur olmadık yerde binmek ve inmek isteyen yolcular için Trafik ışıkları, Kavşak içi ve çıkışları ile yolun ortasında 4 lü flaşörlerini yakarak durmayı kendilerine bir hakmış gibi görmemeli.

Bunun bir hak olmadığı ve 4 lü flaşörlerin hangi durumlarda kullanılacağı kendilerine bir güzel anlatılsın.

Belli bir eğitim ve öğretim süreci sonrasında hala aynı anlayışla araç kullanmaya devam edenler için en ağır yaptırımlara gidilsin.”

…………….

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hiç işlemediği suçun cezasını çekmek gibidir yoksulluk. Çekmeyen ne bilsin?

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ana caddelerin kaldırımlarında motor sürücüleri ile elektrikli bisiklet sürücüleri tüm hızları ile yayaların üzerlerine araçlarını sürmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Konyalı
    13-03-2023 14:25

    Hocaya özel kalemin kadro işini sordunuzmu ne yazık cumhurbaşkanımız bu adamı tekrar neden atadı aklım almıyor

  • yorum avatar
    celalettin
    08-03-2023 11:32

    Osman Tamburacı'ya fatih terim bıyıkları ile ilgili bir sey demişti. aklıma o geldi.

  • yorum avatar
    sanane
    27-01-2022 14:26

    Uğur Bey sen asıl gördüklerini yazsaydın daha doğru olurdu ışıklar gözünüzü almış. İsraf Kul Hakkı ve bir çok olumsuz durum ve genel sekreter olamadığı halde koltuğu işgal eden genel sekreter ve niceleri tebrik takdir ederiz.

  • yorum avatar
    Makam
    20-01-2022 16:20

    Makam sevicilikte iyice çığır açtın Uğur Bey...

  • yorum avatar
    Fenasi
    20-01-2022 13:37

    Cem bey gerçekten liyakat, kul hakkı biliyor mu?. Akademik kadroları kimlere veriyor. Hakettiği halde kadro vermediği hocalar ne yapıyor. Kul hakkını kime karşı nasıl savunacak? Adam kayırmacılıktan vazgeçmezze bu üniversite lise seviyesinde devam eder. Eski bürotrat ve vekiller için 2 iş ikinci maaş yeri olabilir sadece

  • yorum avatar
    bir bilen
    20-01-2022 12:39

    o okulun tıp fakültesi haricindeki bölümlerinde okuyan çocuklarımıza yazık.rektör beye başarılar dilerim.rektörlük kim cem bey kim lakin burası türkiye yapacak bir şey yok.

  • yorum avatar
    Vatandaş
    20-01-2022 11:50

    Maliye Bakanımızın yatırımcı bilgilendirme toplantısında ekonomiye ve yatırımlara ilişkin bilgi vermesi yerine cocukluk anılarını anlatması neyse Rektör beyin yaptığı da aynısı. Eskiden arpalık gibi KİT ve BİT ler vardı. Şimdi de AKPİT ler var.

  • yorum avatar
    Vatandaş
    20-01-2022 11:46

    Bu şehir ne zaman adam olur? 2- Her yıl sökülüp yeniden yeniden yeniden mermer, taş, vb. malzemelerle döşenen kaldırımların estetik olması bir yana üzerinde yürürken oynamayan altında biriken suyu yürüyen kişi veya diğer kişilere sıçratmayan şekilde döşenmiş olması gerekmez mi? Nerede daha çok kısa bir süre önce tamamlanan Alaeddin civarı kaldırımları üzerinde bir yürüyün de görün. Daha dün özellikle eski Zafer Çay bahçesinin batısında yer alan ve yayaların yoğun olarak kullandığı bölgeden geçtim. Maalesef ortalık tarla gibi. Belediyecimiz benim paramla billboardlarda boy boy ilan, reklam ve algı yönetmek yerine belediyeci gibi çalışsın ve bu işleri düzeltsin lütfen.

  • yorum avatar
    Vatandaş
    20-01-2022 10:47

    Uğur bey her yazınız ayrı güzel ancak Cem Zorlu hakkında söylediğiniz güzel şeylere katılmıyorum.

  • yorum avatar
    melda c.
    20-01-2022 08:12

    Cem Zorlu göreve geldiğinde Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin dünya sıralaması 1731 idi. "Şu anda" ise dünya sıralaması 1945. Bu Üniversite daha ilk 1500'e dahi girememekte iken ilk 2000'e dahi giremeyecek hale gelmiş. Bunu da sordunuz mu?

  • yorum avatar
    Doğru Davut
    20-01-2022 07:18

    Uğur abi, rektör hocam özel kaleminin öğretim üyeliği işini halledebilmiş mi, soran oldu mu ki, malum çok önemli bir mesele , soru falan sorabildiniz mi , izin verdiler mi , cesaret edebilen oldu mu izin verilse bile. Mesela geçenlerde pazar günü kar yağdı bütün hafta üniversite tatil edildi, bunları falan sorabilen oldu mu.

  • yorum avatar
    ahmet öztemel
    20-01-2022 03:36

    Sn. Uğur abi; ülkemi geleceğe Ereğli'deki gibi eğitim yuvalasrı taşıyacak. Keşke sayıları daha da artsa. Enek verenlere teşekkür ederim aracılığınızla. Saygılar

  • yorum avatar
    müşür
    20-01-2022 00:54

    Sinopa gittim..Karadenizin gerçekten incisi ilimiz..sakin huzurlu bol manzara temiz bir ilimiz..Erbakan adı olan ne bir kurum ne bir park ne sokak ne cadde göremedim..Erbakan sinopluydu..konyanın Erbakan merakı tuhaf

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.