Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9801.7
  • BTC
    63837.42$

Milletimiz, İradesine Sahip Çıkmıştır

18 Temmuz 2016, Pazartesi 08:49

Bir sınav daha yaşadık.

 

Öncelikle, Cuma günü akşamından itibaren yaşadığımız, endişe dolu saatler geçiren ve derin acılar yaşayan halkımızın her ferdine geçmiş olsun derken, hiç düşünmeden canını feda eden,  tüm vatan ve millet sevdalısı aziz şehitlerimize Mevlâ’dan rahmet diliyor, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.

 

Akşam saatlerinde, televizyondan haberleri izlerken bir garip şeylerin olduğunu yaşamaya başladık…

 

İstanbul Atatürk havaalanın ve boğaz köprülerinin kapanması, TRT’nin bir grubun eline geçmesi, Genel Kurmay Başkanı’nın rehin alınması…

 

Cumhurbaşkanı’mızın milletimizi sokaklara davet etmesi, darbecilerin işini zorlaştırırken, Güvenlik güçlerimizin olaylara müdahaleleri sonucu ‘’Yurtta Sulh Komitesi’ adını verdikleri darbecilerin ele geçirilmeleri, Camilerimizden salâ ve ezan seslerinin yükselmesiyle birlikte artık endişeli durumu biraz daha güven ve huzura kavuşturmuştur.

 

Velhasıl, milletimiz tehlikenin nereden geldiğini öğrenirken, Başkomutanın sokaklara sahip olun diye halkına seslenmesi ile bir bütünlük içerisinde milletimizin Vatanına, Bayrağına ve Demokrasiye sahip çıkması, aziz milletimizin bir sınavı daha kazanarak, Dünya’ya vatan ve millet sevgisinin Türk milletinin en değerli duygusunu ispatlıyordu.

 

  Türk milleti olarak bizlerin, vatanımıza olan sevgimizi ve bağlılığımızı, diğer milletlerden üstün kılan bir özelliğimiz olup, bu farkımız tarihsel bir gerçektir. Çünkü bizim için vatan sevgisi en asil ve en yüce bir sevgidir.

 

 Bizler vatanları uğruna, şehitlerinin ve gazilerinin kanlarıyla destan yazan, milletinin geleceğini kendi menfaatlerinden üstün tutan bir anlayışta olan ve ecdadımızın bu vatan topraklarını bizlere nasıl emanet ettiğinin bilincinde olan kutsal bir vatan sevgisine sahibiz.

 

Vatan sevgisi, milletleri ayakta tutan ve toplumun birlik ve beraberliğini sağlayan en asil ve en yüce sevgilerden olup ahlâki değerlerimizden biridir. İslâm; vatan sevgisini, imandan saymıştır. Çünkü iman olmadan vatanın; vatan olmadan da varlığımızın hiçbir anlam ve değeri yoktur.

 

 Bu nedenle; bir insanın, hayatta karşılaşabileceği en büyük sıkıntı, vatansız kalmaktır.  Merhum Mehmet Akif bu gerçeği ‏?şöyle ifade eder:

 

Bastığı‎‎n yerleri toprak diyerek geçme, tan‎ı,                                                                                 Düşün altında binlerce kefensiz yatanı‎,                                                                                                                                      Sen ‏şehit oğlusun incitme yazı‎ktır atanı‎                                                                                                                 Verme, dünyaları‎ alsan da bu cennet vatanı‎.

 

Gün uyanık olma günüdür… Gün bir ve beraber olma günüdür…  Gün Devletine ve Milletine sahip olma günüdür. Milli iradesine sahip çıkan halkımızı kutluyorum.

 

Ya Rab! Ümmetin umudu olan milletimize, Ülkemizin iyiliği için çalışan herkese yardım eyle. Milletimizin birlik ve beraberliğini daim eyle. İçimizdeki hainlerin temizlenip, bu zor günlerden en kısa zamanda ülkemizi ve milletimizi selâmete çıkar. Aziz şehitlerimize rahmet eyle. Haince tuzak kuranların plânlarını tersine çevir, başlarına geçir. Yeryüzünde bozgunculuk yapanlara karşı bize güç ver. Şüphesiz Sen her şeyin en doğrusunu bilirsin. Amin.

Gönülden Muhabbetlerimle…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.