Konya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.62
  • ALTIN
    2499.9
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62931.93$

MHP’DE MEMNUN OLMAYANLAR VAR

23 Ocak 2019, Çarşamba 08:40

Bazı MHP’liler ve eski Ülkücüler Cumhur İttifakından değil ama kendilerine bırakılan ittifak kapsamındaki ilçelerden memnun değiller.

Merkezde Meram’ı, Meram olmadığı takdirde Selçuklu’nun kendilerine bırakılacağını düşünen ve bekleyen önemli bir kesim vardı, MHP camiasında. Ancak ne varki Ak Parti her iki ilçede de çok güçlüydü. Örneğin Meram’da yapılan her seçimde Ak Parti yüzde 70’in üzerinde oy alırken, Selçuklu’da da yüzde 70’e yakın oy almıştı. Gerçi MHP’nin oldum olası Selçuklu’da da durumu hiç de fena sayılmazdı. Gene MHP’nin merkezde en güçlü olduğu ilçeydi Selçuklu. Ak Parti bu gerçeklere rağmen Selçuklu’yu verir miydi? Vermezdi. Hem de yüzde 70’ yakın oyu olan bir ilçeyi neden versin ki  seçim işbirliği yaptığı partiye?  Sonra Meram da olmadı. Esasen orda da Ak  Parti çok güçlüydü. Girdiği her seçimde rekor üstüne rekor kırıyordu.

Merkezde Meram ve Selçuklu ilçeleri MHP’ye bırakılmayınca, bazı MHP’liler ve eski Ülkücüler bu sefer gözlerini bazı büyük ilçelere çevirdi. Cumhur İttifakına karşı değillerdi. Parti büyüklerinin işiydi ittifak. Madem ki parti büyükleri ve partinin lider kadroları öyle düşünmüştü, kendileride içlerine fazla sinmese de buna uyacaklardı. Emir demiri keserdi töre geleneği olan MHP’de. Ama hiç değilse bir kaç büyük ilçe bırakılsaydı kendilerine. Böyle düşünüyorlar. Bunu istiyorlar ve bunu bekliyorlardı.

Peki nereyi istiyorlardı?

Ereğli’yi istiyorlardı.

Seydişehir’i istiyorlardı.

Kadınhanı’nı istiyorlardı.

Öteden beri güçlü oldukları Çumra Belediye Başkanlığı’nı istiyorlardı. Esasen istedikleri, bekledikleri bu ilçelerin hepsinde de güçlüydü MHP. Yakın geçmişte de bu ilçelerde yapılan yerel seçimleri MHP’li belediye başkan adayları kazanmıştı. Ayrıca sözü edilen ilçelerde MHP’nin durumu bugün de iyiydi. Seçime girseler rahatlıkla kazanabilirlerdi  belediye başkanlıklarını kendileri. Tam tamına böyle düşünüyorlardı.    

Ereğli’de bundan bir önceki dönem MHP’li belediye başkanı olan Hüseyin  Obrukçu, MHP kulislerinden sızan bilgilere göre ASKİ  Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek ilçeye gelmiş ve adaylığını açıklamıştı. Gene bir önceki dönem Seydişehir Belediye Başkanı olan MHP’li Abdülkadir Çat’da ilçeye gelmiş ve yerel seçimlerde aday olduğunu açıklamıştı. Obrukçu ve Çat’a atfen ileri sürülen bilgiler parti kaynakları tarafından ne doğrulandı ne de yalanlandı. Üstelik her iki isim de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yakınlığı ile bilinen isimlerdi.

Bu neyi gösteriyor?

Beklentinin önem ve yüksekliğini gösteriyor.

Demek ki bazı MHP’liler ve eski Ülkücüler merkezdeki ilçeler olmayınca, gözlerini büyük ilçelere çevirmiş.

Sonuçta Ereğli’de, Seydişehir’de, Kadınhanı’da, Çumra’da olmadı.

Bu durumdan rahatsız olanlar var.

Cumhur İttifakı kapsamında MHP’li belediye başkan adaylarına bırakılan Akören, Doğanhisar, Emirgazi, Halkapınar ve Tuzlukçu gibi ilçeler söz ettiğimiz kesimi memnun etmedi. Hiç ama hiç tatmin olmadılar. İçlerine sindiremiyorlar. Bu partiye uzun yıllar her kademede emek veren konuştuğumuz bir partili bize şöyle dedi. “Bu beş ilçenin tamamını toplasan, bir araya getirsen bir Çumra etmez.”

Peki ne düşünüyor memnun olmayan MHP’liler? Ne yapacaklar?

Bir MHP’li dedi ki “Arkadaşlarımız Ereğli’de, Seydişehir’de, Kadınhanı ve Ç umra’da bağımsız aday olarak seçimlere girmeyi  düşünüyor.”     

Bize bunu söyleyen MHP’liye sordum “ Partinizin disiplin sınırlarını aşarak bağımsız aday olmayı düşünebilecek olan arkadaşlarınız var mı? Diye. Kendisi bize  “var” dedi ve bir de örnek verdi.  “Mesela Seydişehir’de eski başkan Abdülkadir Çat bağımsız belediye başkan adayı olduğunu bir kaç gün içerisinde açıklayabilir” dedi. Lafının sonuna bir de “miş” koydu ve “açıklayabilirmiş”dedi. Ereğli’de de  eski başkan Hüseyin Obrukçu, Abdülkadir Çat’ınkine benzer bir adım atabilirmiş.

Bu girişimler olur ya da olmaz. Yalnız gerçek olan şu ki: Bazı MHP’liler ve eski Ülkücüler Cumhur İttifakı kapsamında yapılan ilçe ve adaylık değerlendirmelerinden memnun değil.

MHP bu memnuniyetsizliği kendi içinde kırıp dökmeden çözecektir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.