Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2430.0
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64167.18$

MERKEZ İLÇELER TAMAM

19 Aralık 2018, Çarşamba 08:58
  1. bıraktığımız Cumartesi günü “yazmamak” kaydıyla bilgileri almıştık. Söz vermiştik bir kere, yazmayacaktık.

Bizim bilgi aldığımız saatlerde gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Sağlık telefonla aradı. Merkez ilçe belediye başkan adaylarından haberimiz olup, olmadığını sordu bize.Gelen bilgiyi kendisiyle paylaştım. Bizdeki isimler bir kaç küçük şüphe hariç onda da mevcuttu. Sonra dedik ki “bunları yazmayalım.” Çünkü, yazılmasını istememişti haber kaynaklarımız. Biz de verdiğimiz sözlere sadık kaldık ve yazmadık.

Şöyle söylemişlerdi “Sayın Cumhurbaşkanı Pazartesi günü Konya ziyaretinde otuz bir ilçenin belediye başkan adaylarını aynı anda açıklayacak. O gün insanlar öğrensin istiyoruz adaylarımızı.Bu nedenle önceden duyulsun istemiyoruz.Bir kaç gün daha bekleyin.Sonra yazarsınız.”

Sonra ne oldu?

Bizdeki bilgiler başka yerlere de servis edilmiş.

Demek ki ne kadar özen gösterilse ve dikkat edilse de, bazı konular uzun süre gizlenemiyor. “Aman bir süre konuşulmasın, yazılmasın” ricalarına rağmen, konuşuluyor ve yazılıyor. En iyisi en azından belli olan merkez ilçe belediye başkan adaylarını, kamuoyu ile paylaşmaktı. Ne kadar gizlenirse gizlensin, bir şekilde bir çok insanın haberi oluyor işte. Bu işte de öyle oldu. Neyse, biz “yazmamak” sözü vermiştik ve o sözümüzde durduk.

Şimdi gelelim merkez ilçelerin belediye başkan adaylarına..

Selçuklu’da Ahmet Pekyatırmacı başkan yeni aday.

Karatay’da Hasan Kılca,

Meram’da Mustafa Asım Güney’in belediye başkan adayı olmalarına kesin gözüyle bakılıyor.Haber aldığımız kaynaklar böyle söyledi bize. “Yanılma olabilir mi?” diye, sorduğumda ise, “Sanmıyorum” cevabını aldım. Değişiklik olabilir mi? Gene aldığımız bilgilere göre zayıf bir ihtimal. En zayıf ihtimal ama herhangi bir değişiklik olursa, hiç beklenmeyen gerçekleşmiş olur.

Meram ilçe belediye başkan adayı Mustafa Asım Güney hariç aslında beklenen oldu. Burada sürprizi Güney yaptı. Mesela adı, esamesi yoktu. Cumartesi günü bilgi sızana kadar Meram Belediye Başkan adaylığı için Mehmet Hançerli ile mevcut başktan Fatma Toru’nun adından söz ediliyordu. Arada bir Serdar Kalaycı’nın adı da gitti,geldi. Lakin Kalaycı’nın arkasında teşkilat desteğini göremedik. Kendisi bu yarışta yalnız kaldı. Külliye’de görev yapmış olmanın dışında kayda değer bir referans koyamadı Kalaycı ortaya. Sonuçta eski başkan yalnız kaldı ve dolayısıyle cesaretle girdiği yarışta şans bulamadı.

Bilmediğimiz için bilenlere “kim bu Mustafa Asım Güney?” diye, sorduk. Öyle ya kimdi bu adam? Çoğu kimse kendisinin adaylık başvurusunda bulunduğunu dahi bilmiyordu. Gerilerden gelmiş, öne geçmiş ve başkan adaylığını kapmıştı kendisi. Öğrediğimiz kadarıyla Mustafa Asım Güney Kombassan kökenliymiş. Gene öğrendiğimiz doğruysa Meram Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş ve meclis üyesiymiş. Bir partili bize onun iyi bir insan ve iyi bir bürokrat olduğunu söyledi. Ondan övgüyle söz ederken bir hayli keyfliydi. Anlaşılan Güney kendisi için siyaset zeminini iyi hazırlamış. Ya değilse kolay olmazdı, Meram’a aday olmak.

Selçuklu’da beklenen oldu, denilebilir. Ahmet Pekyatırmacı adı hiç gündemden düşmedi.Halihazırda başkan olduğu için adaylık başvurusunda bulunmadı ama adı hep ön plandaydı.Baştan beri Selçuklu Belediye Başkan adaylığı için en şanslı ve güçlü isim olarak gösterildi.Öyle de oldu. Selçuklu’da yarışa girenler tek tek elendi ve Ahmet Pekyatırmacı tek aday olarak kaldı.

Karatay’a gelince.. Hasan Kılca’da ilk günden beri en favori isimdi. Henüz adaylık başvuruları yapılırken konuştuğumuz insanlar, Kılca’nın adına dikkat çekti. O sıralar bir yetkiliye sormuştum “eski bir belediyeci olmak yetmez, Ankara’da arkası var mı?” diye. Konuştuğumuz yetkili “var,var,hem de iyi var” demişti, bize.

Merkez ilçeler tamam gibi.Cumartesi günü siyasi mahfiller ve kulisler aday isimlerini bir şekilde de olsa öğrendi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.