Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2507.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64098.73$

MERKEZ İLÇE BAŞKAN ADAYLARI  

08 Mart 2019, Cuma 10:13

Ak Partinin merkez ilçe belediye başkan adaylarının bir projesi var mı, yok mu?   

1 Nisan’da koltuğa oturduktan sonra ne yapacaklar?   

Ellerinde ne yapacaklarını gösteren ajanda, dosya vs.  var mı? Kendilerinin bu anlamda herhangi bir hazırlığı oldu mu?                                                                                                                                                   Bu konuyu detaylandıralım isterseniz:  Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı başkan olduktan sonra ne düşünüyor, ne yapacak?  Mesela: kendisini başkanlığa hazırlayan ve projeler üzerinde çalışan bir ekip var mı? İnsanların olduğu gibi, şehirlerin de şartları ve ihtiyaçları sürekli değişiyor. Bu nedenle  şehri  yönetenlerin gelecekteki  ihtiyaçları gören uzman bir ekiple çalışmasında fayda var. 

Ahmet Pekyatırmacı  bölgesinde bulunan çok sayıda mahalleyi gezdi. Başkan  aylardır  bunu yapıyor. Evleri, işyerlerini ziyaret ediyor. Camilerde, cemaatle saf tutuyor ve namaz kılıyor. İnsanlarla bir araya geliyor. Bunlar olmalı mı? Bir başkan bunları yapmalı mı? Elbette olmalı. Elbette bir belediye başkanı bunları yapmalı. Buna kimse “hayır!” diyemez. Şayet “Buna ne gerek var?” diyen varsa, o siyaseti bilmiyor demektir. Siyasetçi  çeşitli vesilelerle de olsa halkla bir araya gelmeli ve halkla kucaklaşabilmeli. 

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın bu tarafı iyi ve güzel. Hatta gerekli. İyi de bir başkanın hiç bir projesi olmaz mı? Neye yok? Pekyatırmacı, insanların karşısına çıkınca,  neden “Çantamda  şunlar var. Planım, programım hazır. İyi bir ekibim var.Bu arkadaşlar benim için durmadan çalışıyor” diyemiyor? Böyle bir hazırlık söz konusu olmadığı için olabilir mi?Halbuki  Selçuklu  sürekli yeni arayışlar içerisinde olan bir ilçe. Burayı yönetecek bir belediye başkanının da yeni arayışlar içerisinde olması  gerekir. 

Pekyatırmacı başkan bu konularda zayıf kaldı. “Gönül belediyeceliği” falan, filan. Geçiniz bunları. 1 Nisan’da koltuğa oturduktan sonra ne yapacaksınız? Ne gibi icraatlarınız olacak? Bunları söyleyin. Bakın Uğur İbrahim Altay’a beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz. Başkan çıktı çok sayıda projeden söz etti. 

Meram ve Karatay Belediye Başkan adaylarına bakalım bir de.

Selçuklu Belediye Başkan adayı böyle de, Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş çok mu farklı. Mustafa bey de seçim kampanyasını “bir tık” ileriye taşıyamadı. “Ne o öyle? Belediyeyi sokaktan yöneteceğiz” sözleri falan. Kavuş aslında siyasette acemi değil. Ama kampanyasında iyi niyetine rağmen, acemilik gösterdiğini düşünüyoruz.  

  Meram bölgesi dertli mi?  Dertli. Meram bölgesi çok sorunlu bir bölge mi? Evet, çok  sorunlu bir bölge. Meram Beledliyesinin borcu var mı? Evet var. Son rakamlar şayet değişmediyse Meram Belediyesinin 170 trilyon  borcu bulunuyor. Önemli bir konu daha  ekleyelim: Meram Belediyesinin Kentsel Dönüşüm diye bir sorunu var mı? Elbette  var. Hem de öyle böyle değil. Üzerinde hassasiyetle durulmazsa “Kelle alınır, kelle verilir” cinsinden bir sorun, Kentsel Dönüşüm.  Nitekim büyük ölçüde Fatma Hanımın kellesi bu yüzden vurulmadı mı?

Peki ne demek istiyoruz? 

Demek istediğimiz şu: Mustafa Kavuş saha çalışmalarını acilen bir kenara bırakmalı. Onun adına nasıl olsa bu işi yapan başkaları var.  Bunu  parti teşkilatları yapıyor, milletvekilleri yapıyor. Başkan  şayet yoksa uzmanlardan meydana gelen bir ekip kurmalı hem de hemen. Öncelikle bir yol haritası hazırlanmalı. Diyelim ki belediyenin borçları. Diyelim ki Kentsel Dönüşüm başkan koltuğa oturmadan önce bu konularda ne yapacağını önüne koymalı. Olaya  “Hele bir seçimi kazanalım. Hele bir koltuğa oturalım” penceresinden bakılıyorsa, bu çok yanlış bir yaklaşım olur. Ortada ciddi bir rakip falan yok. Seçimi de nasıl olsa kazanacaksınız. Bu nedenle siz ne yapacağınıza bakın. Meram bölgesinde yaşayan insanlara ne yapacağınızı söyleyin. Ayakları yere basan, somut bir projeniz olsun hiç değilse. Yeni  bir projeniz yoksa, belediyenin mevcut sorunlarını nasıl çözeceğinizi söyleyin en azından.”O yok, o yok” Böyle olmaz. Haydi Mustafa bey  hiç değilse bölge insanın başına  bela olan şu Kentsel  Dönüşüm hakkında ne yapacağını söyle. İyi niyet ve dürüstlük tamam. Ama bir beldeyi yönetmek için bu yetmiyor ki.

Ya Karatay. Karatay’da da durum hiç ama hiç farklı değil. Bir  ara yazdığımız bir yazıda ‘Hasan Kılca siyasette acemi ama siyaseti öğrenecek’ dedik. Gördüğümüz kadarıyla siyaseti öğreniyor ama başkan olduktan sonra ne yapacak?Bir planı, projesi  var mı? Bu  konuda kendisi pek fazla konuşmadı. Dolayısıyla bizde bilgi sahibi değiliz. Yalnız bildiğimiz şu ki: Hasan bey Karatay’da başarılı olmak zorunda. Ya değilse mevcut başkan  Mehmet Hançerli’yi çok aratır. Allah aşkına bir insan 22  sene belediyede çalışır da,  hiç bir özel projesi ve orijinal düşüncesi olmaz mı? Not defteri, notları olmaz mı?Kendisi başkan olduktan sonra ne yapacak? Oturup Hançerli’yi mi taklit edecek ya da inkar edecek?  Hamasetle ve klişe sözlerle  belediye başkanı olmanın zamanı çoktan geçti. Ama Hasan Kılca bunun farkında değil.

Adaylar sahada yoğun çalışmaları sürerken, yeni ve farklı plan ve projelere de zaman ayırabilmeli. Bunun olmaması büyük bir eksiklik. Yineleyecek olursak: İyiniyet ve güzel duygular yetmiyor. İnsanların sorununu çözecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak somut projeler de mutlaka olmalı.

Uğur başkan merkez ilçe belediye başkan adaylarına yapacakları konuşmalarda,  proje  sözünün önemini anlatsa iyi olacak galiba.         

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.