Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2417.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64138.69$

MEDYA MAHALLESİNİN YENİ KOMŞULARI

16 Eylül 2019, Pazartesi 08:25

Mahalle halkının daha önce haberi yoktu.

Herhangi bir duyum ve somut sayılabilecek bilgi de yoktu mahallede.

İlkinde, 3-5 gün  medya mahallesine yeni komşuların geleceği haberi dile düştü. Yeni komşunun adı Ömer Sarıkulak’tı. Ömer bey mahallede onarım ve yenilenmeye muhtaç eski bir konak almıştı. Lakin konağın başına kimin geçeceği ve kimin oturacağı neredeyse “devlet” sırrı” gibi saklandı.

Ömer bey Milli Görüş kökenli ve geçmişte de Necmettin Erbakan’a yakınlığı ile bilinen bir siyasetçiydi. Kendisi inşaat işleri başta olmak üzere bir takım işler yapan bir insan olarak biliniyordu. Ayrıca yayın ilkesi olarak kendisiyle aynı siyasi görüşe mensup yerel bir gazetede az da olsa yöneticilik yapmış olan bir insandı.  Yani medya mahallesini biliyordu ve mahalle sakinleri ile tanışıklığı vardı.

Mülk sahibi Ömer bey olan bu konakta kim oturacaktı?             

Mahalle halkını öyle bir merak sardı ki anlatılacak gibi değil.

 İlk önce mahallede oturanların isimleri üzerinde duruldu.

Ömer beyin medya mahallesinde aldığı konağa “Şu taşınır, bu taşınır.Gör  bak o gelir, oraya oturur” falan denildi. Normaldir bizim 40 yıldır içinde bulunduğumuz mahallede bu gibi tevatürler çok olur. Yeter ki doğru ya da yanlış konuşulacak bir konu olsun..                                                  

Bunlar konuşulurken hiç  tahmin edilmeyen bir isim ortaya atıldı..

Karatay Belediyesi’nin eski başkanı Mehmet Hançerli’nin medya mahallesine taşınacağı söylendi. Hançerli’ye o aralar bunu telefonla en az 3-4 kez sordum. Kendisini bunu  ne doğruladı ne de yalanladı. “Olabilir de, olmaz da” demedi. Fakat biz arkadaşlarla “sır perdesi”ni aralamış olduk.

 Medya mahallesinde  Ömer bey tarafından alınan konağa taşınacak olan isim belli  olmuştu.   O isim Mehmet Hançerli’ydi.

Yakın köylüm, Lise’den dönem arkadaşım, geçmişte Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli görevlerde bulunan ve son olarakta aralıksız 15 yıl süreyle Karatay Belediye Başkanlığı yapmış olan Mehmet Hançerli Medya Mahallesi’ne taşındı ve gelir gelmez de mahallenin ileri gelen adamı oldu. O artık mahallede bir gazetenin başında ve gazetenin Genel Müdürlüğü’nü yapıyor.

Hançerli ve gazetecilik yan yana getirildiği zaman insanı ister istemez büyük bir merak sarıyor.

Kendisi Karatay’ın gelmiş geçmiş en başarılı belediye başkanı..

 Kim ne derse desin Hançerli Karatay’ı değiştirdi, dönüştürdü ve insanların geçmekten korktuğu kaderine terk edilmiş virane semtlerden modern bir şehir meydana getirdi. Karatay’ı şehrin vitrini yaptı. Konya belediyecilik tarihine damgasını vurdu. Ayrıca Hançerli Konya’da belediyeciliğin bize göre “hafızası” ve “kara kutusu” olan, 5-10 isimden birisi.

Mehmet Hançerli gibi bir insana istemesi halinde büyük şirketler plazalarda ofisler kiralayarak, emrine sekreterler, şoförler tahsis ederek 40-50 bin lira da maaş vererek danışmanlık, genel müdürlük, ceo’luk verebilirdi. Yine Hançerli mesleği olan inşaatçılık işine girebilirdi. İnşaatlar yapabilirdi. Fakat o çok sürpriz bir şekilde medya  mahallesine taşınmayı tercih etti. Yani zor olanı tercih etti.  Bu mahalleyi tercih etmesinin bir sebebi mutlaka olmalı..

Medya Mahallesinin yeni ve hatırlı komşusu Mehmet Hançerli’yi düşünüyorduk ki, mahalleye yine ağırlığı olan bir komşunun daha taşındığı haberini geride kalan Cuma günü öğrendik. Beni arayan bir dost “Ağbi haberin var mı, Hüseyin Baran ….. Gazetesinin Genel Müdürü olmuş” dedi. Medya mahallesinin eski olmayan ve sahipliğini genç bir arkadaşın yaptığı o gazete meğer el değiştirmiş ve başına da eski Karatay Belediye Başkan Yardımcılarından olan Hüseyin Baran Genel Müdür yapılmış.

Medya Mahallesine taşınan yeni mülk sahibi kim peki?             

Onlar da inşaat işleri yapıyor. Bir ara Büyükşehir Belediyesi’nde geçmiş dönemlerde Mevlüt  Kavaf vardı. Mevlüt ağbi iyi bir belediyeciydi. Onun oğlu Mustafa Kavaf inşaat işleri yapıyormuş.

Karatay Üniversitesinin bazı  ek binalarının  taahhüt  işlerini üstlenmiş.

Yani Mustafa Kavaf inşaat ve tatahhüt işleri yapıyor.

Hüseyin Baran’dan söz  edelim..                                                                                                          

Hüseyin Baran, uzun yıllar Mehmet Hançerli’nin belediye başkan yardımcılığını yaptı. Çok başarılı bir bürokrat ve yönetici iken, yeni yönetimle karşılıklı konuşarak emekli olmayı tercih etti. Gelen yönetimini elini rahatlattı. Patırtı ve gürültüye meydan vermeden (verilmeden) emekli oldu ve köşesine çekildi. Baran’da, tıpkı Mehmet Hançerli gibi istemesi halinde çok yüksek maaşlarla büyük şirketlerde çalışabilirdi. Ayrıca bağımsız olarak inşaat ve emlak işleri de yapabilirdi. Ama o da kader ve yol arkadaşı Hançerli gibi en zor olanı tercih etti ve Medya Mahallesine taşındı.         

Medya Mahallesinin yeni komşuları ağırlığı olan, siyaset ve bürokrasiden gelen iki saygın ve değerli komşu.

Onların yakın zamana kadar belediyeci olmaları, başkan ve bürokrat olmaları mahalleye farklılık ve renk getirdi.

Medya Mahallesine hoş geldiniz.

Umarız ki, mahallede hak ettiğiniz saygı ve değeri bulursunuz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.