Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2278.2
  • BIST
    8994.92
  • BTC
    70331.45$

MAĞDURİYETİ BİR AYRI YARDIM TALEBİ DAHA BİR AYRI!

28 Temmuz 2018, Cumartesi 10:04

Sosyal medyada dolaşırken dikkatimi çeken bir haber oldu. Oturdum okudum ne diyeceğimi nasıl düşüneceğimi bilemedim. Üzülsem mi kızsam mı anlam veremedim. Sizlerle paylaşmaya karar verdim.

  Haberin içeriği şöyle: bir bayan dudaklarından memnun olmasa gerek ki silikon yaptırmaya karar veriyor. Bu konu da ne kadar araştırma yaptı yada doktoru nereden buldu bilmiyorum ama bir doktorla anlaşıp sevmediği dudaklarını sevebilir hale gelmek için ameliyat masasına yatarak silikon yaptırdı. Gördüğü yan etkiler mi oldu yada ters giden bir şeylerin olduğunu mu fark ettiyse bu bayan olayın yanlış olduğunu fark etti. Sonradan anladı ki doktor dudağına İnşaat silonu enjekte etmiş. Dediğim gibi doktoru nereden buldu, enjekteyi nerede, nasıl bir yerde  yaptırdı yada ne kadar bedel ödedi bu inşaat silikonu için bilmiyorum. Habere göre dudağına enjekte edilenin inşaat silikonu olduğunu   öğrendikten sonra dava açmış. Ee bir yerde haklı biz de olsak aynısını yapardık ama sanki biraz farlı yapardık gibime geliyor. Çünkü bu bayanın açtığı dava sahtekar doktorun yakalanması adına yada başkalarına da aynı işlemi yapmasını önlemek veya cezasını çektirmek amaçlı değildi. Açtığı tazminat davasıydı. Ben olsam bu şekilde mi bir dava açardım. Hayır. Ama bunda da hakkı var diyebiliriz sonuçta bir bedel ödedi bu işlem için. Yani buraya kadar da sıkıntı yok. Beni asıl anlamsızlığa düşüren olay bundan sonrası. Davayı açtıktan sonra Cumhur Başkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) de başvurmuş bir dilekçe ile. Dilekçede yazanlarsa hayli bir garip geldi bana.Şöyle ki :

“İmkanlarımı zorlayarak açtığım davada yine erteleme verilerek, alacağıma kavuşmama engel olundu. Dosyada teminat mektubu vardır. Çocuklarımın ve ailemin geçimini bu parayı alamadığımdan yapamıyorum. Sevgili başkanım, yıllardır AKP liderimiz olarak hep bütün benliğimle AK Partiliyim ve oyumuzu ailecek sizden yana kullanıyoruz. Konuyla ilgili yardımınızı rica ediyorum.”

Dilekçenin devamında ise 24 Haziran seçimlerinde kullandığı oy pusulasının fotoğrafları vardı. Dediği gibi AK Partiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a kullanmıştı oyunu ve bunu da fotoğrafla kanıtlamıştı. Ama tam da bu nokta da benim aklım karıştı. Kafamda bir çok soru işareti halaya tutuştu.

Birincisi açtığı davadan alamadığı para yüzünden ailesinin geçimini sağlayamadığını dile getirmiş fakat bu kişi belli bir bedel ödeyerek beğenmediği dudaklarına silikon yaptıran kişi. Yani inşaat silikonu olmasaydı enjekte edilen hiçbir şikayeti olmayacaktı ve geçim sıkıntısı da çekmeyecekti çünkü o bedeli dudakları için ödemeye hazırdı. Fakat işler ters gidince keyfi bir harcamasından dolayı dara düştüğünü ve geçinemediğini dile getirmiş ki dediğim gibi benim kafamı karıştırdı bu durum. (Tabi doktoru asla haklı görmüyorum o zaten adaletin yerini bularak hak ettiği cezayı almalı diye düşünüyorum.)

İkincisi sahte bir doktor ya da yanlış bir yöntemle mağdur edilmiş ki kimsenin, asla böyle bir şey yaşamasını istemem ve hakkını kim olursa olsun sonuna kadar aramasını isterim ama bu bayan CİMER’e başvurduğu dilekçe de diyor ki AK Partiliyim tüm ailemle size gönül verdik oy verdik bana yardımcı olun… Otomatik olarak bende bir soru işareti belirdi. Şimdi bu olayı bir başkası yaşasaydı ve farklı bir siyasi görüşe sahip olsaydı yardım talebinde bulunamayacak mıydı. Ya da yok bu önemsiz bir talep çünkü siyesi görüşü bu başvuru için uygun değil mi denilecekti. Ya da dur bu şikayetin üstüne gidelim ailecek AK Partililermiş mi denilecekti. Bana göre keyfi bir istekten kaynaklanan giderden dolayı yardım isteniliyor bile olunsa böyle bir saçmalık olamaz. Ne demek size oy verdim davama yardımcı olun. Deseydin ki mağdur edildim, sağlığımla oynandı yardım bekliyorum tamam eyvallah. Ama diyorsun ki size oy verdim bana yardım edin. Yani başka bir partiye oy verenler asla bu devletten yardım beklemesinler çünkü oy verene yardım var vermeyen kendi işini kendi halletsin. Gerçekten saçma Allahtan devletimizde böyle saçmalıklar yaşanmıyor. Ülkemizde yaşayan herkes eşit muamele görüyor. Yada eşit olunması için ellerinden gelen yapılıyor. Şükür ki bu anlayış benimsenmemiş ülkemizde.

Neyse benim kafamı karıştıran bir üçüncü olaysa elindeki oy pusulaları ile olan fotoğrafı. Bu seçimlerde ve bundan öncekilerde de uygulanan bir kural vardı. Oy kullanmak için kabinlere giren vatandaşlarımız telefonlarını bırakarak oy kullanmaya girebiliyorlardı. Hiçbir şekilde fotoğrafının çekilmesi ve paylaşılmasına izin verilmiyordu. Ee bu bayan kabine telefonla girmiş, fotoğrafı çekmiş, tahminen bundan önce de bir yerlerde paylaştı oda yetmemiş birde CİMER’e göndermiş. Ben anlam veremedim bu siyasi görüşe gönül veren bu siyasi görüşe oy veren vatandaş yine bu siyasi görüşün kararını, kuralını ihlal etmiş ve yine bu siyasi görüşün gözüne sokmuş resmen. Sizi severim ama kuralınıza da uymam der gibi.

İşte bu ve buna benzer sorular benim aklımı karıştırdı. Kızayım mı üzüleyim mi bilemedim. O halde ben bunu yazayım bir okurlar değerlendirsin dedim takdiri sizlere bu ülkenin vatansever vatandaşlarına bıraktım…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.