Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63587.088$

MAGANDALAR TRAFİKTE…

02 Mart 2019, Cumartesi 09:43

Sevgili dostlar, ülkemizin güçlü ve gelişmiş bir ülke olması, standartlarımızın yüksek olması hepimizin en büyük temennisi değil mi? Fakat bunları beklerken bir türlü kendimizi geliştiremiyoruz. İçimizdeki magandayı öldüremiyor, kanunlarımızla da engel olamıyoruz. Hele özellikle insanlık konusunda genelleme yapmak ne derece doğru bilmiyorum ama gerçekten 40 fırın ekmek yememiz lazım.

Geçtiğimiz hafta içerisinde bir olay yaşandı ve bu hem televizyonlarda hem de sosyal medyada öyle hızlı yayıldı ki hepimizin haberi oldu. Lüks bir araç sürücüsü arkasından gelen ambulansa yol vermemek için ekstra çaba sarf ederken görüntülendi. O görüntülerde inanılmaz tepkilere neden oldu.

Tepe lambaları yanan özel ambulans hangi şeride geçerse o da direksiyonu o şeride kırıyor.  Ambulans yan yola girmek için manevra yaptığı sırada bile sürücü yolu kapatarak ilerlemesine engel oluyor. Sürücü bir süre yan yolu kapattıktan sonra D-100'e geri dönünce ambulans yan yola girerek yoluna devam ediyor.

İnsanlıktan bahsetmek gerçekten imkansız. Şimdi ambulansın içinde ki hasta ölse veya gittiği yerde ki hasta ölse ne olacak? Lüks otomobilinin içindeki adam ambulansa bilerek yol vermemiş, bu adamın işlediği suçtur. Kasıtlı adam öldürme olarak düşünüyorum çünkü ambulansa yol vermiyor. Ambulans aradan geçmeye çalışıyor, yok o da olmuyor. Adam yol vermiyor, hadi ambulansın gittiği yerde ki adam öldü. Kimin hatası?

Kısacası ambulansa yol vermemek cinayet teşebbüsü suçudur bana göre. Yasalar ne söylüyor bilmiyorum ama, Görüntülerin yayınlanmasının ardından adam hemen yakalanmış. O sürücüye, insan hayatına sıfır değer veren insanlık nedir bilmeyen o sürücüye "saygısızca araç kullanmak" suçundan 108 TL, "Geçilen aracın geçilme kurallarına uymaması" suçundan 108 TL, "Şerit izleme değiştirme kurallarına uymamak" suçundan ise 108 TL olmak üzere toplam 324 lira idari para cezası kesilmiş. Doğru duydunuz 324 lira ceza ödeyerek magandalığına kaldığı yerden devam edecek o şahsiyet.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, olayla ilgili bir açıklama yapmış ve demiş ki, “Bununla ilgili maalesef sadece para cezasına yönelik yaptırımlar var. Bununla alakalı daha farklı, daha caydırıcı cezaların olması gerektiği kanaatindeyim. İçişleri Bakanımızla da bu konuyu değerlendirmeyi düşünüyorum."

Ölmesi mi gerekiyor birilerinin bu tür magandalar yüzünden. Ülkenin koskoca sağlık bakanı, “caydırıcı ceza olmalı kanaatindeyim” diyebilir mi? “Hemen gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Bu tür insanların bir daha trafiğe çıkamaması için elimden geleni yapacağım” dese sayın bakanımız ciğerimiz buz gibi soğurdu ama şu an öfkeme hakim olamıyorum.

Şimdi bu adam canı sıkılınca aynısını yapacak. Veya daha ağırını yapabilme potansiyeline sahip. Mesela bir kadın sürücüyü taciz etmek için önüne aracı kıracak, bayan tedirgin olup aracın hakimiyetini kaybedip bariyerlere çarpıp ya yaralanacak ya ölecek sonra… Sonra yakalanıp 45 gün yatıp, yargılanıp iyi halden denetimli serbestlikle salınıp ve bu trafik teröristi sokaklarda olamaya devam mı edecek lüks aracıyla?

Görüntüleri seyrettiniz mi bilmiyorum ama seyretmediyseniz mutlaka seyredin. Araç hızlanıyor, frene basıyor, hızlanıyor, frene basıyor, resmen kaza yaptırmaya çalışmış. Yani kasıt var ortada . Ki zaten verilen para cezası da 324 lira böyle bir arabanın kontağını çevirsen yakacağı yakıt. Yazık, insan hayatı ne insanlar için ne de devletimiz için bu kadar ucuz olmamalı…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.