Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2308.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70683.14$

Lige doğru…

27 Temmuz 2019, Cumartesi 09:11

23 Temmuz’dan bu yana yurtdışı kampı kapsamında Hollanda’da bulunan Konyaspor, tüm konsantrasyonunu bu kritik kamp dönemine çevirmiş durumda. Evet, sezon başı kamplarının en önemli süreçlerinden biridir belki de bu. Ancak yine her defasında söylediğimiz gibi Aykut Kocaman ve ekibi bu konuda son derece titizlikle işine devam ediyor. Yine son zamanların en büyük şansıdır Konyaspor’un tekrar tecrübeli çalıştırıcı ile devam etmesi. Bu kapsamda da sezon başı kampları çok verimli geçer. Takımın büyük bir bölümü de birbirlerini tanıyor. Yapılan iki transfer var ve devamı da olacaktır mutlaka. Ancak böylesine olumlu bir takım havasında yeni gelen transferlerin de zorluk çekeceğini düşünmüyorum. Zaten futbolcuların aradığı da güzel bir aile ortamı. Bu durum da uzun bir süredir Konyaspor’da var. Yönetimden teknik heyete, oyuncusundan taraftara herkes kenetlenerek bunu çok güzel bir şekilde gösteriyor. Yeni sezonda da bunun avantajını yaşayacağını düşünüyorum. Transfer demişken de son olarak takımdan ayrılan Yatabare ile ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. Bence olması gereken bir durumdu. Takımda Bajic, Erdon Daci ve Mücahit Can Akçay dururken Yatabare’nin forma bulması oldukça zor olurdu. Öncelik tabii ki de genç oyunculardan yana olacak. Ve Aykut Hoca da bunu düşünerek bu transfere onay vermiş gibi duruyor. Umarım Yatabare için de hayırlısı olur Sivasspor’da.

Diğer yandan kamp çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlı temsilcimiz Hollanda’daki ilk hazırlık maçına da çıktı. Hollanda’da Yunan ekibi Asteras Tripolis ile karşılaşan Konyaspor, lig öncesi artık ciddi provalarını oynamaya başladı. Aykut Hoca da bu hazırlık maçında tüm oyuncularını izleme şansı buldu. Ancak karşılaşmada gol olmadı ve mücadele 0-0’lık skorla berabere sona erdi. Hollanda kampında birçok hazırlık maçı oynamayı hedefleyen yeşil-beyazlılar lige en hazır şekilde girmenin planlarını yapıyor. Bu dönemde artık lige odaklanacak temsilcimiz tüm çalışmalarını da büyük konsantrasyonla sürdürüyor.

VE BASKETBOL’DA HAREKETLİLİK

Konyaspor Basket takımında hareketlilik başlamış durumda. Yeni sezonda Aziz Bekir ve ekibiyle devam etmek istemeyen yönetim, kollarını sıvadı ve yeni hocayı önceki gün buldu. Yeni dönemde koç Ozan Bulkaz, genel menajer ise Nihat Mala oldu. Tecrübeli ve çalışkan bir isim olan Ozan Bulkaz’ın Uşak’ta sergilediği performans takdir toplamıştı. Umarım Konyaspor için de hayırlı olur. Ayrıca her iki isimle de 3'er yıllık sözleşme imzalandı. Yani bu demek oluyor ki uzun vadeli bir planlama yapılmış. Bu basketbolda ender rastlanan bir durum. Demek ki Konyaspor Basket ciddi bir şekilde Süper Ligi ardından da Avrupa’yı kovalayacak. Ayrıca Konyaspor Basket bayrama kadar yerli transferini büyük bölümünü tamamlamayı hedefliyor. Yeni sezon hazırlıkları da bayram sonrası start alınması hedefleniyor. Umarım basketbol takımı için her şey yolunda gider ve Konya yine hak ettiği şekilde basketbolu izlemeye devam eder…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.