Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64627.25$

Kur?an Ay?ında Kur?an?la Buluşalım...

08 Haziran 2017, Perşembe 07:34

Allah’a hamd, Hz Muhammed (s.a.v.)’e salât ederim.

Diyanet İşleri Başkanlığının “Haydi Çocuklar Kur’an Ay’ında Kur’an’la Buluşalım” temasıyla başlattığı Yaz Kur’an Kursları, bu yıl Ramazan-ı Şerif’in bereketiyle bereketlenecek.

12 Haziran tarihi itibariyle Yaz Kur’an kursları başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığının, “Haydi Çocuklar Kur’an Ayında Kur’an’la Buluşalım’ sloganıyla kurslar başlayacak. Kurslarda Kur’an okutmanın yanı sıra dini bilgilerle öğrencilerin dini bilgiler öğrenmesi sağlanacak. Kurslar hafta içi her gün 3 saatlik eğitimle devam edecek. Aynı zamanda bir namaz vakti de çocuk namazla buluşmuş olacak. Yanlış bilgi ve hurafelerden arınmış olacak.

Yaz Kur'an kursları, öğrencilere yönelik olarak 'Kur'an-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmeleri, dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla' yaz aylarında camiler, Kur'an kursları ve belirlenen diğer mekanlarda açılan iki ay süreli kurslardır. Bu kurslara kayıtlar, ilk ve orta öğretim kurumlarının yıl sonu tatiline girdiği ilk hafta yapılır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokolle yaz Kur’an kursuna gelen öğrenciler protokol kapsamındaki spor faaliyetlerinden ücretsiz faydalanabilecektir.

Kurslar hafta içi her gün üç saatlik eğitimle devam edecek ve  18 Ağustosta kurslar tamamlanmış olacak” . Tüm öğrencileri Kur’an öğrenmeye davet ediyorum. “Kursa gelen öğrencilerin bir kısmı daha önceki yıllardan da geldiği için Kur’an-ı Kerimi okumasını bilebilir. Bir kısmı ile ilk kez  K. Kursuna gelebilir.  Elif-Ba’dan başlayarak onlara da Kur’an-ı Kerimi okumasını öğretilir. Kurslarda temel dini bilgiler, namaz sureleri, namaz duaları en güzel şekilde öğretme gayreti içerisinde olunacaktır. İbadet,ahlak, siyer bilgileri de çocuklara verilecektir.  Öğrencilere cemaatle namaz kılmanın mahiyetini öğretmek  Çocuklarımızın camiyle tanıştırılması, cami nedir, camide toplu halde cemaatle namaz nasıl kılınır, minber neresidir, mihrap neresidir, kürsü neresidir, şadırvanı, kubbesinin tanıtılması, cami adabı vs    öğrencilerimize bu bilgilerinde verilmesi sağlanacaktır.  

Ramazan ayı, mü’minler için bir eğitim ve öğretim ayıdır. Bu ay, ibâdetler ve hayırlar için özel ve verimli bir aydır. Kur’an’ın indirilmeye başlandığı bu aydaki bu hâtırayı ebedîleştiren İslâm Dini, inandıkları Kur’an’ın sunduğu hayat düzenini yaşayabilmeleri için, mü’minlerin muhtaç olduğu bedenî ve ruhî eğitimi bu feyizli aya tahsis etmiştir.

Ramazan Bayramı münasebetiyle  26 Haziran- 02 Temmuz tarihleri arasında Bayram Tatili uygulanacaktır.

Ramazanı bir gelenek gibi yaşamak yerine bu ayın en önemli olaylarından biri olan kuranın inmesi ele alınarak kuranla yatıp kalkmak ve ramazan içinde kuran ile buluşmak kuran içinde’ de ramazanla buluşmamıza ön ayak olacaktır…

Başımdan geçen bir olayı siz okuyucularımla paylaşmak istiyorum. Üç yıl kadar önceydi. Müftülük yaptığım bir ilçenin kasabasında İmam-Hatip Orta kısmı da açılmıştı. On beş kadar kız öğrenci ile tatillerde

Sabahtan öğle namazı öncesine kadar ders işledik. Arapça gramer bilgisi ve Arapça kelime  yazmak, ayrıca K. Kerim okuma, tecvid bilgisi teorik pratik ve dini bilgilerden muhtelif konuları işlemekteydik. Eğitimle ilgili pedagojik  görsel-işitsel materyallerden de istifade etmekte idim. İlgilerini artırmak için Görsel algılardan dikkatlerini çekecek unsurlardan da arada göstermekte idim. Diğer öğrencilerden de ilgi duyanlar olmuş “derse gelebilir miyiz?” diye teklif geldi. Ben de ortak genel konuları işlemek üzere katılmalarını son namaza yakın sağladım. Dersimi işleyip namaza yakın bitirdim. Kadınların namaz kılacağı özel bölmeli kapalı alan mevcuttu. “Haydi namaz kılmaya camiye çıkacağız.” dedim. Bir kız öğrenci “Ben namaz kılmayacağım.” dedi. Ben de “ Niye kılmayacaksın dedim.”  “Pantolonla namaz olmaz.” dediler onun için. Üzerinde  okul eşofmanı vardı. “Sen de diğer öğrencilere katıl sende kıl.” Dedim. Körpecik dimağlara “şöyle namaz olmaz”, “böyle namaz olmaz.” Diyerek dinden uzaklaştıranlar bir vakit namazı geçirmenin vebalini de üstlenecekler mi? Acaba.

Yaz Kur’an Kursumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.