Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9672.62
  • BTC
    63700.12$

KÜFÜR TEK MİLLET

15 Ekim 2015, Perşembe 00:00

Sözlerin en güzelini söyleyen  Hz. Muhammed, 1400 sene önce "Kü­für tek millettir" buyurmuştur. Bu söz gerçeğin ta kendisidir. Tarih buna şa­hittir. Tarih okuyamayanlara da günümüzde cereyan eden olaylar ibret ol­malı ama alan kim? Gören kim? Basireti bağlananlar gözlerine giden ağaç budaklarını bile göremiyorlar.

1990’lı yıllarda "Peresteroyaka" gevşekliğinden faydalanarak Estonya, Letonya, Litvanya, Moldavya...  Gibi Rusya’nın zamanında yuttuğu küçük devletler birlikten ayrılmaya kalktılar. Diğer birlik üyelerine kötü örnek olur diye Rusya bu asi devletçikleri ezmeye kalktı ama, Hıristiyan âlemi topyekun ayağa fırladı ve kimsenin burnu kanamadan kopmalar tamam­landı.

 Birkaç sene sonra Bosna olayı patladı. Saçımızı sakalımızı ağartan ve hatırladığımızda tüylerimizi diken diken eden büyük bir trajedi. BM ra­kamla­rına göre 60 bin kadının ırzına geçildi.([1])

On binlerce insan, eza-cefa ve işken­celerle toplu halde katledildi. Yine on binlerce çocuk-yaşlı ve ka­dın açlıktan öldü. Binlercesi sakat kaldı.

 ABD ve NATO dört sene bu in­san­larla ve dünya ile alay etti. Güvenli  bölgeler ilân ettiler. “Buralara topla­nanlar  bizim güven ve sorumluluğumuzdadır" dediler. Saklandıkları, giz­lendikleri yerlerden çıkıp buralara sığınan on binlerce Boşnak’ı bile toplu halde Sırplar’a teslim ettiler ve onlar diri diri toplu mezarlara gömü­lürken, Sırp subayları ile şampanya içtiler. Bunların resimleri ve video ka­setleri yayınlandı.([2])

Bosna’da kanayan yara durmadan Çeçenistan olayları patlak verdi. Ya­hudi ve Hıristiyan âlemi parmağını oynatmadı. Hatta "Bu olay Rusya’nın iç meselesi" diyerek Yeltsin’i cesaretlendirdi.

 Irak krizlerine baktığımızda du­rum ne kadar farklı. Birinci krizde 37 devleti yanına alıp hemen vuran ABD, ikinci krizde bu kadar güçlü bir destek bulmasa da yine de vurmuş­tur. Irak’ta kitle imha silahları varmış. Peki İsrail’de de onlardan çok daha etkili ve tesirli her türlü silahın olduğu basına yansıyor. Onlara niye bir şey demiyorsun? Onları niye denetlemiyorsun? Bu müthiş silahlar karşısında yıllardır sapan taşı ile mücadele eden Filistinlilerin meselesine niye eğilmi­yorsun? Rum kesimi­nin aldığı S 300 füzelerine niye kesin tavrını koymu­yorsun?

Saddam’ın füzeleri ABD’ni vuracak menzilde değil. Komşu devletler de (Kuveyt de dahil) ikinci harekete muhalif olduklarına göre, bu işgüzarlık niye? Elbette İsrail ve Yahudi’yi korumak için. Saddam gibi bir zalim ve pa­ranoyağı savunmak aklımızın köşesinden geçmez. CIA ajanı olduğu da kesin delillerle ortaya atılıyor.

Körfez savaşında ABD uçakları Saddam ve maiyetini seyir halinde ara­zide yakalar. Bombalamak için izin istenir.  Pentagon’un cevabı "Saddam’ı öldüren kendini ölmüş bilsin" olur.([3])

 ABD istese bir gecede Saddam’ı tevkif edip Clinton’un karşısına dikmeye de muktedir. Faysal’a yapılanlar, Ziyaül Hak'a yapılanlar, Gandi’ye ve Duvalyer'in akıbetleri hâlâ hafızalarda. Böyle yapmayıp ta çoluk-çocuk, kadın-ihtiyar Müslümanların cezalandırılması, İs­lâm âlemine göz dağı     ve­rilmesi Müslümanların aklını başına getirmesi gerekir ama nerde o Müslü­manlar?

 Şair ne güzel söyler:

Tavır koymak varken, muğlaklık neden?

Aslan olmak varken, oğlaklık neden?

İslâmlık, Müslümanlık ortak bir beden

Ayrılık hatadır, korkaklık zillet

İslâm tek millettir, küfür tek millet.

Dipnotlar:

1- Milliyet Gazetesi, 26. 05. 1999.

2- Türkiye Gazetesi, 03. 12. 1995.

3- Tarih ve Medeniyet Dergisi, sayı: 41, sayfa 19.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.