Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2435.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64049.93$

Konya’yı lekelemeyin

20 Mart 2021, Cumartesi 09:11

Geçtiğimiz günlerde Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, basın mensuplarına bir bülten göndererek, basının yanlış yaptığını ve bunu haber yapmamızı istedi.

Gerekçesi de oldukça ilginçti. Konya’yı karalamaya çalışan basın kuruluşları var. Böylesine ilginç bir açıklamayı ilk okuduğumda söylediğimiz nasıl olur. Basın kuruluşlarını eleştireceksiniz ve bunu da basına servis edeceksiniz.

Korona ile ilgili rakamların yazılması, Konya’da artıyor denmesi ne kadar yanlış olabilir ki?

Sonra zaten bahsedilen basın Konya basını değil denildi. Bu sıralar Konya’yı karalan ulusal basında yok ama böyle ilginç bir savurma yaptılar. STK Platformunun işi bu olmamalıydı.

STK Platformu vaka sayılarının düşürülmesi için basına ayar çekmek yerine topluma ayar vermeye çalışsa daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum.

Ya da farkındalık oluşturup insanların toplu yerlerde durmaması konusunda dikkat çeken uyarılarda bulunabilirdi.

Neyse ki, muhabirler arasında biraz polemik olmuş olsa da kısa sürdü tartışmalar ve STK’dan özür beklendiği vurgusu yapıldı. Özür gelir mi gelmez.

Niye koskoca STK platformu kendini yalanlar mı? Yalanlamaz…

Bu arada karalıyor dedikleri haberlerin başında Hastanelerin doluluk oranlarının arttığı, kaçak pavyonların kapatıldığı, emniyetin kovid uygulamaları haberleri ise bırakın da bu kadar haberde yapalım.

Sağlıklı ve STK’lı günler dilerim

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.