Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2418.3
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66039.9$

KONYASPOR’DA KİM BAŞKAN OLMALI?

26 Mayıs 2021, Çarşamba 08:30

 

Konya-Ankara hızlı tren hattı, KOP projesi, sivil havaalanı …. gibi Konya’nın ve Konyalının “Kızıl elmaları” bir bir gerçekleşti. Ne diyeyim 50 yıl önce bizim için hayalden öteye gidemeyen Konya projeleri gelişen dünya, buna ayak uydurmayı başaran Türkiye ve özellikle son yıllardaki siyasi lobisi ile hakkını küçük küçük almayı bilen şehrimiz adına hayal değil gerçek olmaya devam ediyor. 

Ama şöyle geriye dönüp baktığımız zaman hatırladığım altı yedi yaşlarında her hafta rahmetli büyükbabam ile gittiğim Konyaspor ve İdmanyurdu maçlarını takip ederek içime işleyen spor aşkı ilerleyen yıllarda önce fanatizme dönüyordu.

Bir taraftan son olarak üç nolu futbol sahasının zımpara gibi zemininde sarı-siyahlı PTT Spor forması altında deli gibi bilinçsizce şuursuzca topun peşinden koşmam, ardından eski stadyumda kale arkaları tribünleri bile yok iken o tribünlere polisten kaçırmak için çekirdek külahları içeresinde polisten saklı atom, fişek, maytap sokmak, hemen ardından tellere asacağımız pankartları maçtan saatler öncesinde arkadaşlarımızla taşımak. O koca pankartlar yağmurlu havalarda öyle bir ağırlaşırdı ki vallahi gülle olurdu gülle kollarımız kopardı. Ama erkekliğe laf ettirmemek adına dimdik yürümeye çalışırdık.

Hemen ardından spor muhabirliği yıllarımız... Takımımızın peşinde saatlerce karayolu ile doğudan batıya, Karadeniz’den Akdeniz’e her ligin her kademesinde Türkiye’yi turladık.

İlk ve son Spor Müdürüm rahmetli Galip Abi’nin her dediğini eksiksiz yapmaya çalışarak TÜRKİYE Gazetesi’nde ulusal basında ilklerin arasında yer alarak spor magazin haberciliğine imza attık.

O yıllardaki spor gazeteciliğini bugün ile daha iyi kıyaslayabilmeniz için sadece ve sadece bir örnek vereceğim;

Konyaspor Mardin deplasmanına gidiyor. Yılı tam olarak hatırlamıyorum ama 80’li yıllar işte. Doğu’da terör insanımızın en büyük düşmanı. Yeni Konya Gazetesi’ndeyiz. Allah var böyle zor ve çileli deplasmanlara ilk ve tek gidecek muhabir Uğur Özteke.

Çünkü rahmetli Galip abim haftalar öncesinden hangi deplasmana kim gidecek? Tabii ki buna maça ve şehrine göre kendisi de dahil programlar ve bunu tüm gazete çalışanları bilir.

O terör ortamında Konya’dan Mardin’e 24 saatte bir otobüs ya var ya yok. Neyse lafı uzatmayalım. Mardin stadındayız. Takımlar daha sahaya çıkmadı. Polis güvenlik gerekçesi ile bizi sahanın içine almadı tribüne oturttu. Tribünden enstantane çekebilmek için fotoğraf makinemin normal objektifini çıkardım tele objektifimi taktım. Tele objektifin ayarını yaparken bir polis daha geldi. “Bu ne kardeşim?” dedi. Durumu izah ettim. “Yok olmaz sen bunu buradan böyle kaldırırsan karşıdan biri de bize başka bir şey kaldırır. Bununla fotoğraf çekemezsin” dedi.

Neyse Konyaspor Mardin’de tarihi bir fark yedi. Tam beş gol yedik. Maç 5-1 bitti. Futbolcular da haklıydı. Çünkü toprak zeminde top oynanmıyor, tekmeler yumruklar havada uçuyordu.

Maç bitti Konya’ya döneceğiz. Nasıl mı döndüm?

Çok basit Konyaspor otobüsü ile. Otobüsdeki tek gazeteci benim. Teknik Direktör Çoşkun Süer hoca Konya’ya girinceye kadar bağıra bağıra hüngür hüngür ağlıyordu.

…………..

Yazımızın başına dönüyoruz.

Konya ve Konya sevdalıları için Kızıl elmalar gerçekleşse de bitmeyen ve bitmeyecek iki sevda vardır. 

Biri KONYASPOR, biri de ETLİEKMEK.

Şimdi şehri yönetenlerden siyasetten, iş dünyasından, akademik camiadan, seyyar satıcılarımızdan, işçi memur kardeşlerimizden, öğrencilerimizden, emeklisi çalışanı, yaşlısı genci, sağlıklısı engellisi özetle bu şehirde yaşayan ve yaşamayan insanları ile bir KONYASPOR efsanesi yaşıyor.

Bu efsane ile yaşayanların sorduğu tek bir soru var “KONYASPOR’DA BAŞKAN KİM OLACAK?”

Açık net ve iddia ederek söylüyorum “Bugün itibarı ile net kesin şu Başkan olacak” diye bir şey yok.

Haaaa en son geçen sezon yaşandığı gibi genel kurul olacak, başkan adayları yarışacak, delege de gönlünden geçeni seçecek… Böyle bir hikaye de yok.

O zaman !....

Konyaspor KONYA’nın.

O zaman şehri yönetenler KONYASPOR’a kim başkan olacak? Yönetimde kimler olacak? Bunun kararını onlar verecekler.

Konya’nın dününe göre bugün küçük bir nüansla bu böyle olacak.

Kabul edin etmeyin. Bugün şehrin 1 numarası, şehrin Şehrül-Emini Sayın Başkan Uğur İbrahim Altay’dır.

Peki iki de bir söylenen yazılan Şehrül-Emin ne demek?

Kendisine güvenilerek şehrin emanet edildiği kişi. Güvenilir insan. Güvenilir insan halk tarafından seçilmiş olduğundan dolayı imkanlarını kılı kırk yararak harcamak zorunda kalan insan. O yerin güvenilen idarecisi olmak, idare ederken Hazreti Ömer gibi adil, Hazreti Ebu Bekir gibi sadık, Hazreti Ali gibi vefalı ve yiğit olmak demektir.

Hizmet ederken de halka ve hakka hizmet ettiğini bilen olmak demektir.

Şehrül-Emin hak pişirmek, hak dağıtmak ve hak gözetmek demektir.

Şehrin emin kişisi; emin insanı, yani bugünkü manası ile seçilmiş belediye başkanıdır.

Bu şehrin imarından, turizminden, çöpünden, çevresinden, bünyesinde bulunan şirketlerden ve o yerleşim yerinde yaşayanların refahından şeylerden sorumlu kişidir.

Tabii ki sporundan Konyaspor’undan sorumlu kişidir.

Bu tariflere uyan kişi o ilin Belediye Başkanıdır.

Şehrül-Emin yaptığı işin hesabını önce vicdanına, sonra da Cenab-ı Allah’a sonra şehre ve insanına verir. Ve hep bunun bilincindedir.

……….

Bu kadar cümleyi niye kurduk?

Bunun bilincindeki Uğur Başkan en az tribündeki bir Konyaspor taraftarı kadar yeşil-beyaz sevdalısıdır.

Uğur Başkan hiç kimsenin bilmediği ve tahmin etmediği kadar spor sevdalısıdır.

Ahmet Pekyatırmacı Bey’e bıraktığı Selçuklu Belediyespor bunun en canlı örneğidir.

Uğur Başkan çok kısa sürede tahminlerin ve beklentilerin üzerinde tecrübesi, aklı, zekası, vizyonu ve ufku ile Büyükşehir Başkanlık makamına entegre oldu.

Şimdi önümüzde bir Konyaspor genel kurulu var gibi görünse de yeni sezon Konyaspor’un rakamsal olarak yapılan düzenleme(!) ile 100. yılı olacak.

Buradan şimdilik tek satır yazayım sonra gerekirse açalım.

Konyaspor’un 100. yılı için kimse gaza gelmesin. Şehrimizi ve Konyaspor’umuzu düşünüyorsak biz de önce kendi iç dünyamızda bunun el frenini çekelim.

Dünyanın ekonomisi ortada.

Türkiye her şeye rağmen iyi gibi görünse de herkes adımını düşünerek atmak durumunda.

Konya…

Konya da en az ülke kadar iyi ama temkinli olmalı.

Bırakın Konyaspor Başkanını da yönetimini de Ankara siyaseti, Uğur Başkan ve şehrin ortak aklı belirlesin. Gün demokrasi imiş. Gün seçim imiş, gün sandık imiş… Bırakalım değerli sporseverler bu güzel yaldızlı cümleleri.

Sezon şampiyonluk hayalleri ile kulübün üç beş yıllık geleceğini ipotek altına almaktan önce, ekonomik olarak kurtarma sezonudur.

Son söz;

Konya’nın 1 numaralı markası KONYASPOR’u siyaset ve şehri yönetenler kursun. Biz seyredelim...

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Parasız erkeği sadece anası sever

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şehir merkezinde trafiğin yoğun olduğu ana caddelerde bisiklet sürücülerimiz tek yönlü yolda tersten tersten araçların üzerine gelmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    KONYALI HASAN
    26-05-2021 09:24

    YENİ YERİN HAYIRLI UĞURLU OLSUN İNŞAALLAH. KALEMİNE KUVVET OLSUN.

  • yorum avatar
    Emekli
    26-05-2021 09:11

    “Konya’nın 1 numaralı markası KONYASPOR’u siyaset ve şehri yönetenler kursun. Biz seyredelim...”İşte Konya’nın vizyonunu bitiren düşünce tarzı. Niye siyaset ve şehri yönetenler belirliyor da Konya halkı belirlemiyor. Ama siz de haklısınız Konyalı, siyasiler ne derse boynu kıldan ince. Liyakat ve beceri istediği kadar kendini yırtsın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.