Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2496.7
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62139.44$

Konya’nın ‘marka fuarı’ açıldı

21 Mart 2018, Çarşamba 07:17

TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen 16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı dün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılımıyla açıldı…

Gurur tablosuydu resmen...

Konya için bir gurur tablosuydu…

Dev firmaların bulunduğu 10’larca yabancı ülkeden firmaların katıldığı bir gurur günü…

Müjde verdi Bakan açılış töreninde…

Torosların suyunun kısa bir süre içerisinde Konya ile buluşacağının müjdesi….

‘Tarım deyince aklımıza Konya Ovası gelir. Konya denince tarımın başkenti akıllara gelir. Türkiye'de en büyük tarım arazisi burada... Su olmadan hiçbir şey olmaz’ diyen Bakan bey, ‘Mavi Tünelden 100 milyon metreküp suyu vereceğiz. Allah nasip ederse Ramazan ayı Arifesinde Torosların suyunu vereceğiz Koski'yle birlikte. Arife günü diyorum. İnşallah bunu yapacağız. Yeni projelerden iki tanesinin etütleri yapıldı. 900 milyon metreküp su Konya Ovası'na akacak. Konya yer altı suyu yerine Torosların suyunu içecek bayramdan itibaren’ dedi.

Konya adına emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür etmek boynumuzun borcu…

Yine açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, bu fuarın artık Konya için bir marka olduğunu dille getirerek fuarın hem Konya’ya hem Konyalı çiftçiye üreticiye çok büyük katkılarının olduğunu belirtti.

Dedim ya 10’larca yabancı firma temsilcisi de vardı açılışta, çevirmen kulaklıklarla konuşmaları dinleyip alkış tuttular…

Mahşeri bir kalabalık vardı açılışta…

Açılışın ardından stantları gezdik, renkli görüntüler vardı elbette Sayın Bakan traktöre bindi gazetecilere poz verdi…

Bakan gittikten sonra fuarın tamamını neredeyse bütün stantlarını gezdik.

Standın bir tanesinde şişme rodeo oyunu kurulmuş… Gelen ziyaretçiler üzerinde bindikleri boğa maketinin üzerinde kalmaya çalışırken inanılmaz eğlendikleri yüzlerinden belli oluyordu.

Stantlarda görevlilerin yüzde 60-70’i erkek görevliydi…

Kadın görevlilerde vardı fakat 8 şehidimizin toprağa verildiği birkaç hafta önceki Cuma hutbesinden önce verdiği vaazda camiye gelenleri azarlayan Konyalı hocanın dediği gibi ‘cıbıldak avratlar’ o kadar da değildi.

Birkaç firmanın hostesleri kısa etekle tanıtım yapıyordu ama Cami İmamının; ‘Zındıklar!... Avrat bakmaya gidiyorsunuz fuara’ demesinin aslında gerçeği hiçte yansıtmadığını gördüm…

Fuarda gezen insanların tamamı ürünlerle ilgileniyorlardı…

Hele bir firma promosyon olarak çam fidanı dağıtıyordu.

Çok hoşuma gitti…

İnsana saygıları, doğaya saygıları, tarıma saygıları, gelen misafirlere saygıları resmen büyüledi beni…

ŞEHİDİM AĞLATTI YİNE!...

Zeytin Dalı Harekatı'nda 15 Mart'ta yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Piyade Binbaşı Mithat Dunca'nın vasiyeti hepimizi duygulandırdı.

Arkadaşına 18 Şubat'ta gönderdiği telefon mesajında, ‘Hacı ne yapıyorsun? Biz içeri giriyoruz. Sağ salim geri dönersek eğer bu mesaj sende kalsın ama olur da şehitlik rütbesi nasip olursa bu sana vasiyetim olsun’ ifadelerini kullanan şehit binbaşı, şu vasiyette bulunmuş:

‘Yengen nereye isterse oraya defnetsin ve hakkını helal etsin, çok kahrımı çekti biliyorsun. Ama benim gönlümden geçen Eskişehir Vişnelik Hava Şehitliği ya da Ankara Cebeci Şehitliği İhsan Yüzbaşının yanıbaşı.

Zeynoma da anlat, ben onlar gelecekte bu meselelerle uğraşmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalsın diye can verdim bilsin ve hakkını helal etsin.

Yengen ile Zeynom planlarımızı ertelemesin, önce Karadeniz turu, sonra Kıbrıs, sonra da Recepler oradayken yurt dışı turlarını mutlaka yapsınlar.

Herkese söyle. Annem, abim ve özellikle de babam hakkını helal etsin. Verilecek tazminatın bir kısmı ile sağlıkları el verirse annem ile babamı hacca gönderin.

Arkamdan kesinlikle ve kesinlikle kimse para tartışmasına girmesin. İsmail Kartal'a olan borçlarım unutulmasın yeni aldığım arsadan dolayı.

Söyle, Es Es bu sene Süper Lig'e çıkarsa mezarımı ziyaret etsinler. Erkan Zengin ve diğerleri.

Son olarak, şehit olmak nasip olursa inşallah şefaat edeceğim, üçüncü kişi de sensin bunu da bil (Zeynom, Yengen, Sen.............)’

Ah be şehidim ne ağlattın.

Sizin gibi yiğitler olduğu sürece bu vatanı asla bölemeyecekler .

 ‘Zeynoma da anlat, ben onlar gelecekte bu meselelerle uğraşmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalsın diye can verdim bilsin ve hakkını helal etsin’ şu sözleri ‘Ne işimiz varmış orada’ diyenlere ve elini şehit tabutuna koyup cenazeyi miting alanına çevirenlere cevap olur umarım.

O insanlar oraya parti çıkarları için veya ‘işgal’ için gitmiyor, hepsinin tertemiz vicdanında bu yatıyor, kendi çocuklarının, başkalarının çocuklarının geleceği.

İnsan söyleyecek söz bulamıyor, ne yazsak anlamsız kalıyor böyle bir güzelliğin yanında...

Allah rahmet eylesin.

Allah geride kalanlara sabır versin.

Mekanı cennet olur inşallah.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.