Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63890.037$

Konya ve savunma sanayi

20 Kasım 2021, Cumartesi 08:16

Savunma Sanayi Tedarikçileri Buluşmasına katıldınız mı? Perşembe günü açılan ve savunma sanayine Konya’dan bu çok firmanın üretim yapıyor olduğunu görmek bizleri heyecanlandırdı.

Aselsan, Havelsan, Roketsan gibi dev firmaların tedarikçilerinin Konya’dan olması ayrıca gurur verici bir olay. O kadar çok firmanın bir arada olduğu bu buluşmayı gençlerin kaçırmaması gerekiyor. Özellikle benim yaşıtlarımın Selçuklu Kongre Merkezi’ne gitmeleri ve üretilen ürünleri görmeleri gerekir.

Bugün son günü olan bu buluşma da yeni ürünlerini sergileyen firmaların yanı sıra, eski ürettikleri ürünleri de stantlarına koyan işletmeleri tanımak gerekir. Bu da mı Konya da üretiliyor? Diyeceğiniz o kadar çok ürün görebilirsiniz ki, Konya sanayisinin büyüklüğünü anlarsınız. Ve en önemlisi bu alanda kendinizi geliştirmeniz için de ön ayak olur.

Meslek sahibi olmak için seçim yapacak olan gençlerimizin bu buluşma ile daha çok heyecanlanacaklarını tahmin ediyorum.

Huğlu, Üzümlü gibi ilçelerin ürettikleri silahları dünya pazarlarına sattıklarını duyunca daha da heyecanlanacaksınız.

Şunun altını çizmek de fayda. Konya Sanayi Odası bu işi 6 yıldır organize ediyor. O kadar büyük emekler var ki, gittiğiniz zaman göreceksiniz. İşte bu Konya’nın en önemli gururlarından bir tanesi. Bu arada açılışta gözlerim bakan aramadı değil. Bu açılışa bakanların da katılması gerekiyordu. Daha çok gündem olur ve sükse yapardı Konya savunma sanayisi.

Önümüzdeki yıllarda bakanlarında hatta Cumhurbaşkanının da katıldığı bir buluşma olsun istiyorum. Bir Konyalı olarak bu durumdan büyük gurur duyacağımın da bilinmesi gerekir.

Sağlıkla kalın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.