Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9455.25
  • BTC
    64701.26$

KONYA SEVDALILARI PLATFORMU

11 Mart 2022, Cuma 00:05

Başkentte yaşayan binlerce Konyalıdan biriside Kazım Göktürk.

Göktürk, Kulu Kozanlılı.

Kendisi uzun yıllar önce Adana’nın Kozan ilçesinden gelerek, Kozanlı’ya yerleşen Yörük ailelerinden birisinin çocuğu. Aslı Yörük, nesli Yörük bir insan.

Doğduğu yer Kozanlı doyduğu yer ise, Ankara Kazım Göktürk’ün.

Yörük olurda Türk milliyetçisi, vatansever ve vefalı olmaz mı insan hiç?

O da tam bir Türk milliyetçisi, vatansever ve doğduğu ilin topraklarına bir şekilde vefa borcunu ödemeyen çalışan bir yörük.

Şöhret peşinde değil.

Siyasi hesapları yok.

Bürokrasi hesapları yok.

Ticari hesaplarıysa hiç yok.

Bir yerleri, bir şeyleri kullanarak iş yapmak gibi, para kazanmak gibi hesabı yok.

Dernek  ve vakıfları kullanarak, kendisine ve yakın çevresine helal olup olmadığına bakmadan, kamu kaynakları üzerinden rant süpürenlerden değil.. Başkentte, buna benzer işlerle iştigal edenleri de yadırgıyor ayrıca.

Yaşadığı Ankara’da özel sektörden emekli olan Kazım Bey, bugün de emekli olarak çalışmayı sürdürüyor.

Mütevazı imkanlarla başkentte Konya Sevdalıları Platformunu hayata geçiren Göktürk bu platformun başkanlığını yapıyor. Platform, 2016 yılından beri aktif.  Başkente bulunan Konya etiketli memleket dernekleri ve memleket vakıfları neyse,  Konya Sevdalıları Platformu da o. Tek ve en önemli fark ise platformun olayı profesyonel anlayışla ele almayışı.

Konya’nın ihtiyacı olan hizmet ve yatırımlar, Konya Sevdalıları Platformunun öncelikleri arasında ilk sırada bulunuyor.

Kamuda Konyalı bürokratların ülkenin hangi noktasında olursa olsun en yüksek ve etkili makamlarda değerlendirilmesi de platformun öncelikleri arasında.

Başkentte hemşerilere sahiplenmede.

Bunların yanı sıra Konyalıların siyasette yüksek mevkilerde yer alması da bir başka hedef.

Önceki gün platformun başkanı Kazım Göktürk bizi aradı.

2016 yılından beri başkentte yürüttükleri faaliyetin etkinliklerine davet ettikleri çok sayıda isim  arasından sadece Tahir Akyürek ile Gülay Samancı’nın ilgi gösterdiklerini ve katıldıklarını söyledi.

Şöyle dedi Kazım bey: “ Ankara’da tamamen gönüllülük esasına bağlı faaliyetlerimiz 2016 yılında başladı. Başlarken 10-20 kadar Konyalıydık. Şimdi sayımız 300’ü geçti.  Faaliyet gösterdiğimiz ilk günden beri çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Mesela, her ay yüzlerce hemşerimizle bir araya gelerek kahvaltı yapıyoruz. Kucaklaşıp, dertleşiyoruz. Hemşehrilemizin sıkıntılarını, sorunları ele alıyoruz. Konya’yı konuşuyoruz. Yapılması gerekenleri bir plan ve takvim çerçevesinde yetkililere iletiyoruz. Bizimle olmayan hemşehrilerimizin nerde olduklarını, ne yaptıklarını tespit ederek onları ziyaret ediyoruz. Kaynaşıyoruz.  Bu arada aramızda görmek isteğimiz siyasetçilerimizi göremiyoruz. Bugüne kadar yaptığımız etkinliklere Tahir Akyürek Bey ile Gülay Samancı geldi. Davetli oldukları halde başka siyasetçilerimiz gelmedi.  Konyalı milletvekillerini, parti yöneticilerini ve Konya’nın Büyükşehir Belediye Başkanını etkinliklerimize defalarca davet ettiğimiz halde gelmediler. Tabi üzülüyoruz. Gelmedikleri gibi herhangi bir şekilde dönüşleri de olmadı.”

Platform, 5 Mart’ı Dünya Konyalılar Günü olarak ilan etmiş.

5 Mart’ta Dünya Konyalılar Günü, başkentte yaşayan 600 Konyalı tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmış.

Alın size bir lobi faaliyeti aracı.

Bu hareket farklı bir hareket.

Her kesimden ilgiyi hak ediyorlar.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Konyalı Mahmut
    12-03-2022 21:31

    Yazarımızı kutluyorum. Ankara'da hemşehrilerimizi kucaklayan organizasyonlar yaparak birlik ve beraberliğimizi sağlayan değerli Başkanımız Kazım Göktürk beye şükranlarımızı sunuyoruz. Emeğinize sağlık.

  • yorum avatar
    Konyalı Mahmut
    12-03-2022 21:30

    Ankara'da hemşehrilerimizi kucaklayan organizasyonlar yaparak birlik ve beraberliğimizi sağlayan değerli Başkanımız Kazım Göktürk beye şükranlarımızı sunuyoruz. Emeğinize sağlık.

  • yorum avatar
    Canan Çulhacioglu
    12-03-2022 10:18

    Kazım Bey'in başkanlığında gerçekleşen platformda sevgi,saygı,birlik ve beraberlik ve dayanışma amaçlanmaktadır. Her ay bizi bir araya getirdiği icin kendisine çok teşekkür ediyorum.Insallah siyasi liderlerimizi de bu platforma görerek Kazım Beye desteklerini bekleriz.

  • yorum avatar
    Canan Çulhacioglu
    12-03-2022 10:10

    Kazim Bey ile 2018 yılında tanıştım.Ankara'da icten samimi herkesin yardımına koşan bir abimiz,çok seviyoruz.Konyalilari bir araya getirdiği için emeklerine de çok teşekkür ediyorum.Kazim Beyin Konyalılar için vermiş olduğu bu büyük birlik beraberlik dayanışmasını inşallah siyasi liderlerimizden destek verilir.

  • yorum avatar
    Ülkü
    12-03-2022 00:40

    Konyalılar adına yaptığı çalışmalardan dolayı Kazım beyi gönülden tebrik ediyorum .Bizleri bir araya getirme ve kaynaştırma çabası gerçekten alkışlanmaya değer .Konyalılar olarak bir araya gelmekten dolayı çok mutlu oluyoruz .Kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum .

  • yorum avatar
    Güvenç Görgülü
    11-03-2022 23:05

    Sn Yazarımıza Ankarada güzel ve örnek faaliyetler gösteren bu platformu köşesinde kaleme aldığı için teşekkür ediyorum. Ankarada yaşayan tüm Konyalı hemşerilerimizi bir araya getiren acılarımızla hüzünlenen sevinçlerimizle neşelenen birlik olmamıza vesile olan güzel ve özel insan platformumuzun kurucusu Kazım abim hakkın ödenmez iyi ki varsın

  • yorum avatar
    Muharrem KORKMAZ
    11-03-2022 20:29

    Kazım Bey Ankara'daki hemşehrilerimizi bir araya getirerek samimi bir sohbet ortamı oluşturabilmeyi başarmış nadide bir insan. Kendisine karşılıksız verdiği emekler için teşekkür ederim.

  • yorum avatar
    Özlem AĞIR
    11-03-2022 19:28

    Kazım abiciğim bende emeklerin ve hemşehrilerimizi bir araya getirme çaban için teşekkür ederim. Varolasın .

  • yorum avatar
    Andserer
    11-03-2022 19:09

    Değerli hemşerilerimiz ile kaynaşmamıza hatta dostluklar kurmamıza vesile oldu ,Bıkmadan, yorulmadan, hiç bir menfaat gözetmeksizin kendisini hemşerilerimin hizmetine adadı, iyiki varsın, kazım göktürk. Teşekkür ediyoruz.

  • yorum avatar
    Andserer
    11-03-2022 19:02

    Kazım Göktürk,bir efsane...Kompleksiz,net ve samimi bir insan. Sayesinde bir çok kıymetli insanlarla tanışıyor, biraraya geliyoruz.Hizmetlerinden dolayı ailecek kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bölye değerli insanlar sağolsun,,varolsun .

  • yorum avatar
    Mustafa Toksöz
    11-03-2022 18:34

    Çok güzel bir yazi olmus.

  • yorum avatar
    Salih Kılınçarslan
    11-03-2022 18:19

    Konya ve Konyalılar için hiç bir hesap yapmadan koşturan oymak başımız Kazım Göktürk beyi ve onun yaptığı işleri köşesine taşıyan hemşerimiz yazarı tebrik eder başarı ve organizasyonlarının devamını dilerim

  • yorum avatar
    Metin Çiğel
    11-03-2022 18:10

    Yazarımızın dediği gibi çok samimi bir ortam.Vakif dernek siyaset yok.Mevlana torunları bir arada.Kazim bey tüm hemşerilerimizin yardımına koşuyor.Gelen taleblere çözüm bulmak için uğraş veriyor.Destek olmamız gerekiyor.Basarilar dilerim.Tabi çekemeyenler de var.Bu hizmeti baltalamak isteyen gafillerede şahit oluyoruz.Kazim bey maddi manevi yanındayım.Tebrikler ederim.Saygilarimla.

  • yorum avatar
    Mustafa Toksöz
    11-03-2022 18:05

    Evet. Kazim abi bizi bir araya getirdi. Allah razi olsun . Cok guzel tespitler var

  • yorum avatar
    Mustafa Toksöz
    11-03-2022 17:54

    Kazim beyi yakindan taniyorum çok dogru tespitler var. Ellerinize sağlik. Iyi ki varsiniz

  • yorum avatar
    ASLAN KORKMAZ
    11-03-2022 17:39

    Platform da kazım beyin başkanlığında gerçekten çok güzel işler yapılıyor,birlik beraberlik kaynaşma ve tanışma faaliyetleri çok Güzel Konyalı vekillerimizden ve başkanımızdanda gerekli ilgi ve alakayı bekliyoruz

  • yorum avatar
    Seçkin Aral
    11-03-2022 16:17

    Samimi içten emekleriyle bu platformu büyütme yönünde hizmet ettiği için kendisine müteşekkiriz...

  • yorum avatar
    Doğanhisarlı
    11-03-2022 16:13

    Tebrikler yazarımızı. Gerçekten Ankara da güzel işler yapan Kazım Beyi köşesine taşımış. Ankarada Çorumlularla yarışacak kadar Konyalı var ama konya vekilleri sadece ilçelerini temsil ettikleri için ilçe etkinliği dışında genel bir Konyalı kimliğini taşımakta zorlanıyorlar. Ama siyasetçiler gelirse baş tacı gelmezlerse de canları sağolsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.