Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2430.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66596.92$

KONYA İÇİN BÜYÜK HAYALLER

18 Ocak 2021, Pazartesi 09:08

Mavi Tünel’den şehre tatlı içme suyu,

METRO,

Banliyö,

Abdülhamit Caddesi,

Eski Sanayi ile Karatay Sanayi,

Mevlana Çarşısı Dönüşüm Projesi,

Altın Çarşı Dönüşüm Projesi,

Alaaddin Caddesi’nde cephe düzenleme çalışmaları,

Millet Bahçeleri,

Meram son durakta çevre düzenleme çalışmaları,

Meram son durakta katlı otopark yapımı,

Mevlana Müzesi arkasında çevre düzenleme çalışmaları,

Mühimmat  Depolarının bulunduğu alanda kentsel dönüşüm çalışmaları,

Meram Yeni Yol’da bulunan Ağır Bakım tesislerinin bulunduğu alanda Millet Bahçesi projesi,

Eski stadın bulunduğu alanda Millet Bahçesi yapımı,

Yeni Belediye Sarayı için yer tesbiti çalışmaları,

Şükran Mahallesi’ndeki projenin temel atma aşaması,

Bunlar ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bakan olduğu ilk günden beri şehre ne zaman gelse, yeni müjdelerle geliyor.

Yeni projeler, yeni hizmetler bakan beyin dilinden hiç düşmüyor.

Murat Kurum’un  Çevre ve Şehircilik gibi önemli bir bakanlığın koltuğunda etkin ve yetkin bir bakan olarak oturması, kabul edelim ki Konya için büyük şans. Şans olduğu kadar da mutlaka değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsat.. Şehir için böyle fırsatlar her zaman ele geçmez ve arasanızda, istesenizde bulamazsınız.

Ak Parti iktidarları döneminde Konyalı olan hiç bir bakanın,Murat Kurum kadar bu şehirle  ilgilendiği söylenemez.

Öyle ki eski başbakan Ahmet Davutoğlu dahi hizmet anlamında şehirle ilgilenmedi. Ahmet beyin gerek  Dışişleri Bakanlığı döneminde gerekse Başbakanlığı döneminde Konya’ya herhangi bir hizmetinin olduğunu söylemek ne yazık  ki mümkün değil. Çakılı bir çivisi dahi yok.

Neyse, niyetimiz mukayese değil.  Ak parti dönemlerinde hangi bakanın ne yaptığı ya da yapmadığı bilinsin istedik o kadar.

Gördüğümüz şu: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bu şehri yürekten ve samimi duygularla ve karşılıksız seviyor. Sevgisini de yaptığı hizmetlerle birleştiriyor. Hizmet ve sevgiyi aynı anda ortaya koyarak gösteriyor.

Konu hizmet olunca diğer önemli bir faktörden de bahsetmemek olmaz. Bahsetmezsek haksızlık etmiş oluruz. Ayrıca kamuoyunun gördüğünü, bizim görmemiş olmamız yanlış olur.

O faktör ne?

O faktör Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dır.

Bakan Murat Kurum ile Büyükşehir Belediye Başkanı arasındaki karşılıklı  sevgi ve güven, mükemmel bir işbirliğini ortaya koymuş durumda. İkili arasında okul yıllarına dayanan ve süre gelen arkadaşlık mükemmel işbirliğinin ortaya çıkmış olmasının ikinci bir nedeni. İkisi de hizmete seviyor, ikisi de hırslı. İkisi de hizmete aç ve çalışarak doyuma ulaşmak istiyorlar.

1.5 yılı aşan zaman diliminde geriye dönüp baktığınızda  daha çok Murat Kurum ve Uğur İbrahim Altay imzalı projeleri ve hizmetleri görüyorsunuz..Bazı projeler farklı bakanlıkları ilgilendirse de, itici güç yani motor, Çevre ve Şehircilik ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oluyor. Bu arada genel başkan yardımcısı Leyla Şahin Usta ve diğer Ak Partili milletvekillerinin bu noktadaki gayretlerini de belirtmemiz gerekiyor. Ankara’da tesiri yüksek Ak Partili milletvekillerinin olduğunu bilmemiz gerekiyor. Söylediği bir sözle taşları yerinden oynatma kudretine sahip milletvekillerimiz var.

Dönelim, şehre son 1.5 yıl’da yapılan hizmetlere..

İlk önce MAVİ TÜNEL’den, şehre tatlı içme suyu verildi.. Bu, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ilk icraatıydı.

METRO, projesi beklenmedik bir zamanda müjdelendi.. METRO’nun güzergahları belirlendi.. Yakında çalışmalar başlayacak.

BANLİYÖ hattı projesi gündeme geldi.. Ulaştırma Bakanlığı’nın bu projesi Yaylapınar Mahallesi  ile 3. Organize Sanayi Bölgesi arasında hizmet verecek.. Güzergahta yaşayan herkes banliyö ile daha kolay ve daha ekonomik ulaşım imkanına sahip olacak.

ABDÜLHAMİT CADDESİ.. Şehir merkezindeki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak. Beyhekim Hastanesi  ile Meram Tıp Fakültesi Hastanesi arasında ve yapımı tamamlanmak üzere olan bu cadde 7.5 kilometre uzunluğunda.

ESKİ SANAYİ VE KARATAY SANAYİ.. Bilindiği üzere taşınıyor.  Yeni yerle ilgili ihale hazırlıkları bitmek üzere.

MEVLANA VE ALTIN ÇARŞISI.. Önemli bir mimari arıza olan Mevlana Çarşısı yıkıldı. Altın Çarşı’da aynı şekilde.. Bu bölgede çok farklı konseptlerde yeni alanlar oluşturuluyor. Bakan Murat Kurum hafta sonunda bu bölgedeki yeni yapıların temelini attı.

ALAADDİN CADDESİ.. Bu cadde de bulunan binaların dış cepheleri İLBANK finansörlüğü ile yenilendi. 1. Etap tamlandı. 2. Etap çalışmaları başladı.

MİLLET BAHÇELERİ.. Eski stadın bulunduğu alanda çalışmalar başladı.

YENİ BELEDİYE SARAYI.. Yer tesbit çalışmaları başladı.  Üç yer üzerinde duruluyor şimdilik. Jandarma Kavşağı, aynı cadde üzerinde bulunan Çevre İl Müdürlüğünün bulunduğu alan ve bir diğeri de Eski Sanayinin taşınması ile boşalacak olan  geniş alan..

MERAM son durakta çevre düzenlemesi ve katlı otopark.

MÜHİMMAT DEPOSU.. Mühimmat Depolarının bulunduğu alanda Kentsel Dönüşüm çalışmaları başladı.

MERAM YENİ YOL AĞIR BAKIM TESİSLERİNİN BULUNDUĞU ALAN... Burada Millet Bahçesi yapılacak. Projesi çalışmaları tamamlanmak üzere.

ŞÜKRAN MAHALLESİ... Geçmişin red-i mirası mümkün olmayan en kötü mirası.. Son 1.5 yıl’da Şükran Mahallesi diriltildi.. Buradaki yeni yapıların temeli aksilik olmadığı takdirde Şubat ayı içinde atılacak ve bu tarihi ama metruk alanda çok hoş yapılar meydana gelecek.

Şimdilik ifade edilmeyen başka projelerin olduğunu da biliyoruz.

Yazarak, bitecek gibi değil projeler ve yapılan hizmetler. Mübalağa ettiğimi falan sanmayın, aynen öyle.

Konya için hayaller dizisini  izlemeye devam edin. Sonunda gerçekleştiğini göreceksiniz.. Tıpkı bugüne kadara gerçekleşenler gibi.

Bakanlarıyla, milletvekilleriyle, il teşkilatıyla, belediye başkanlarıyla şehre hizmet için “sıkılı bir yumruk” gibi duran bu ekip, hayallere gerçekleştirecek olan en iyi ekip olmalı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.