Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2438.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64641.34$

Kıymetini bilin!

12 Eylül 2020, Cumartesi 11:37

Gün batımında yaptıklarınızın bir muhasebesini yapmanız gerekir. Günün size, sizin değerlerinize ne kattığını görmek acısından bunu her gün yapmalısınız.

Kimseyi üzmemiş, layıkıyla işinizi yaptığınızı düşünüyorsanız, başınızı gönül rahatlığı ile yastığınıza koyabilirsiniz. Ve rahat bir uyku çekip dinlenmiş bir şekilde yeni bir güne uyanırsınız. Sağlığınızın, dostlarınızın ve işinizin kıymeti bilin! Bunlar kaybolunca ne kadar kıymetli olduklarını anlamak yerine kaybetmeden kıymetini öğrenmeyi kavrayabilirsiniz.

Yeni bir güne yeni umutlar ile çıktığınız da kendi sağlığınız kadar çevrenizdeki insanların da sağlığını ciddiye alır, sahip çıkarsınız. Bugün yaşanan ve tüm dünyayı etkisi altına alan virüs illetinin bulaşma riskini en aza indirip, bireysel olarak görevimizi yerine getirmeliyiz.

Başkalarının vurdumduymazlığından nedenle hastalanmamak, sizin göz ardı edip başkalarına bulaştırmanız döngüsü içerisinde olmalısınız. Olmalısınız ki, ona göre bir tutum içerisinde hayatımızı devam ettirmeliyiz.

Bilerek birilerinin canına kast etmenin bir anlamı yok. Bugün gelinen noktada bazı insanların vurdumduymazlıkları, toplum sağlığını tehdit eder durumda. Dünya ülkelerini göze aldığımız da ne büyük bir geleneğin temsilcileri olduğumuzu görmemiz gerekir. Örneğin, yaşlısını koruyan tek ülkeyiz. Bütün sözde dünyanın gücüne sahip ülkelere sağlık alanında yaptığımız destekler atalarımızın bizlere bıraktığı o güzel mirasın temsilcisi olduğunuzu gözler önüne seriyor.

İyilik yaparsanız, karşılığında mutlaka iyilik alırsınız. Siz sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarsanız, karşınızdaki aymazlarında size ayak uyduracağını göreceksiniz.

Alınan önleyici tedbirleri yerine getirmek, bireylere düşüyor. Birey olarak evimizin önünü temizlememiz gerekir.

Bizi virüsten koruyacak olan maske. Maskemizi polisi görünce takmak yerine kendimize saygımız olsa da taksak, para cezası yememek için takıyorum diyenlere kulak tıkamasak ve gerekli uyarıyı yapsak, birbirimizi maske taktığımız için alkışlasak büyük bir adım atmış oluruz. Bu adımı iyilik hareketi olarak da atabiliriz, kendimize saygı olarak da atabiliriz.

Gelinen nokta da hayatlarımızı tehlikeye atan ölümcül sonuçlar doğurabilecek olan bu virüsten kurtulmamız dileğiyle, eskisi gibi sağlıklı günlerin geleceğini ümit ediyor, tüm toplumun sağlıklı günler geçirmesini istiyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi bir gelecekte yaşaması için sağlıklı günler dilerim….

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.