Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2278.2
  • BIST
    8994.92
  • BTC
    70331.45$

Kınadığın şeyle sınanırsın

09 Kasım 2019, Cumartesi 09:05

Aksaray’daki Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı binada eğitim gören diğer çocukların velilerinin, otizmli çocuklara karşı eylem yaptığı iddia edildi. İddialıyla kalmayıp görüntüler yayınlandı. İddialara göre Veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktığı ve okul müdürünün de bu eylemi desteklediği öne sürüldü.

Tüm Türkiye’yi derinden yaraladı. Otizm sınıflarının kapatılmasını talep ettiği ileri sürülen velilerin, okul çıkışında otizmli öğrencileri yuhalaması inanılır gibi değildi. Özel eğitim sınıflarına alınıp sonra topluma salınması gerekenler, o masumları yuhalayanlar maalesef o kafalarındaki hastalıklı ruhlarını arındırmaları gerekiyor.

Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup 'Otizmli çocukları istemiyoruz' diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?"

Bu çocukların okumasına kimsenin engel olma hakkı yok. Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Zaten çocuklar hayata dezavantajlı olarak başlıyorlar. Bir de bu davranışlarla dezavantajları katlanmış oluyor. Mevcut atmosfer de bu çocuklar için sıkıntıya yol açıyor.

Konun basına yansımasından sonra Milli eğitim Bakanlığı konuya el atarak soruşma başlattı. 10 Senedir bu okula giden bu çocuklar okul Müdürünün değişmesinden sonra bazı hareketlenmelerin başladığı iddialar arasında. Yine iddialara göre bir Müdür yardımcısı Hanımefendinin örgütlediği iddia ediliyor.

Yani bunları duyduktan sonra söyleyeceğim bir şey kalmıyor. Bir eğitimcinin bu tur ayrıştırmalara girmesi inanın aklı almıyor.

Sizinde çocuklarınız engelli olabilirdi. O çocukların ailelerinin 24 saat ne çektiğini siz biliyormusunuz? O çocukları dışlayarak toplum dışına atmaya kimsenin hakkı yok.

Son söz olarak;

‘Kınadığın şeyle sınanırsın’

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.