Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2438.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64641.34$

KEREVİZE BİR ŞANS VERİN

14 Şubat 2020, Cuma 09:12

Birgün kıymetinin çok iyi anlaşılacağını umduğum sevgili kereviz son yıllarda pazar ve manavlarda yerini almaya başladı. Yaprakları ve kökleri kullanılarak etli ya da zeytinyağlı yemeği yapıldığı gibi cacık ve salatası da yapılabilir. Aromatik kokusu sebebiyle içecekler ve yemeklere hoş bir lezzet katar. Kerevizi satın alırken pürüzsüz görünümlü olmasına mutlaka dikkat edin. Yemekl ve kerevize sofralarınızda bir şans verin. Biraz zeytinyağına atıp en sevdiğiniz baharatları da ekledikten sonra ister fırınlayın ister lezzetli bir çorba yapın. Soğan, havuç, sarımsak gibi sebzeleri de dahil edebilirsiniz tariflerinize.

Besin Değeri

Fonksiyonel bileşenlerden flavanoidler, beta karoten ve C vitamini gibi antioksidanları içerirken kronik hastalıkların ana bileşeni inflamasyonu baskılar. Ayrıca A, E vitaminleri ile lif açısından zengindir. Sodyum, potasyum ve kalsiyum gibi mineralleri de içeriğinde bulundurur.

Kereviz vücudumuzda;

  • Zayıflama diyetlerinde büyük destekçidir. Lif alımınızı artırarak zayıflama hızınızı artırır.

  • Midenizi rahatlatır, sindirimi kolaylaştırır.

  • Yüksek tansiyonunu dengeler.

  • İçerdiği E vitamini sebebiyle cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.