Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2303.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70861.92$

KENDİ AYAĞINA KURŞUN SIKMAK

03 Kasım 2020, Salı 09:09

İzmir’de beton blokları, kolonlar, tuğla ve taş, yüreğimize çok kötü bir şekilde çöktü... Acılıyız, acımız yine büyük. Kardeşlerimizi, canlarımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz ya da yaşamaya çalışoyruz. Çocuklarımızdan, gençlerimizden ayrı düştük. O enkazların altından kurtulanlarla bir nevi teselli olmaya çalışıyoruz ama ne kadar teselli olduğumuz da meçhul. Yaşanan bu doğal afet yaşama hevesimizi alıp götürdü. Dünkü maçta Konyaspor siyah formasını depreme dikkat çekmek için ilk kez giydi. Ve maçtan önce de ilk 11 paylaşımında İzmir’de depremden zarar gören ilçelerin isimleri yer aldı ne güzel bir hareket.. ve tabi diğer takımlarımız da depreme yaptıkları paylaşımlarla dikkat çektiler. Son olarak saygı duruşu ile acımızı az da olsa birbirimizle paylaştık. Geçmiş olsun İzmir.

Yaşama ve futbola dönecek olursak

Beşiktaş maçından sonra ki süreçte Konyaspor’un oyun ve sistem olarak her maç bir adım geriye gittiği ortada. Tabi İsmail Kartal’ı da unutmamak gerekir. Son anda yaşananan Sakatlıklar nedeniyle Konyaspor’da ilk 11'i belirleme açısından zorluklar olduğu bir gerçek. Bu yüzden teknik adam İsmail Kartal, yeni transferlerden Oğuz Kağan Güçtekin ve sakatlıktan yeni dönen Alper Uludağ’a uzun bir aradan sonra ilk 11'de şans vermek zorunda kaldı. Bir nevi sistem değişikliğine gitti. Sol tarafı iki tane defansif oyuncu ile kapatıp Visca’nın olduğu bölgeyi kilitlemeyi planladı. Başakşehir takımının en iyi ismini bu şekilde durdurmayı amaçladı ama amacına ulaşamadı. Konyaspor ilk 10 dakikada sol tarafından kalesinde 3 net gol pozisyonu gördü ve bu pozisyonların içinde  hapsinde Visca vardı. Allahtan VAR sistemi devreye girdi de bir pozisyon ofsayt gerekçesiyle iptal oldu. Diğerini Sehic kurtardı birini de savunma karşıladı. Velhasıl İsmail Kartal Başakşehir karşısında kontrollü bir oyun oynayıp ve bu oyunu 90 dakikaya yayarak sahadan en az 1 puanla ayrılmayı hedefliyordu. Çünkü hocada biliyordu bu kadroda ki eşitsizliğin kendisi ve takımı için dezavantaj olduğunu ve yeteri kadar cesur oynamayacağını.

Tabi sonuç itibariyle bakıldığında yapılan plan(lar), sistem(ler), ve oyuncu tercih (i)leri tutmadı.

Bu plan ve sistemler üç maçtır tutmuyor o da ayrı bir mesele ya neyse biz Başakşehir maçına dönelim.

 Zaten maçın ikinci yarısında İsmail Kartal’da sol tarafta yanlış bir seçim yaptığını fark etti ve o bölgede normal sisteme geçip Eduok’u oyuna aldı.

Konyaspor’un ilk yarıda Alper’in çevirdiği topta Miya’nın ceza alanı içerisinde yerde kaldığı ve hakemin beyaz noktayı gösterdikten sonra kaçan penaltı dışında doğru düzgün üretkenliği hiç yoktu ya da vardı da ben mi göremedim bilmiyorum. Ben Konyaspor’un iyi oyun olarak sadece golü bulduktan sonra ki zaman dilimini olumlu olarak gördüm. Tabi burada da Başakyehir’in skoru korumak gayreti içinde  olduğunu da unutmamak lazım. Ha şu da var, Penaltıyı atmış olsaydık farklı olabilir miydi? Açıkçası pek farklı bir sonucun ortaya çıkacağını söyleyemem. Çünkü istediğiniz kadar farklı bakın, oyun anlayışındaki kısırlık, isteksizlik ve “İSMAİL KARTAL’IN DEYİMİYLE ELDE Kİ KADRO BU” mantığı bunun en büyük göstergesi olduğunu düşünüyorum.

Duran top zaafı değil de ÖN DİREK zaafı desek daha doğru olur. Maalesef Konyaspor’un kanayan yarası olmaya devam ediyor bu sorun. Hoca çalışıyoruz diyor, bu hafta çalıştık, geçen hafta çalıştık falan filan ama yiyoruz.. Bizde görüyoruz Konyaspor’un ön direkte büyük bir zaafı olduğunu, ama bunun bir çözümünü önce hocanın bulması gerekmez mi? Ben üç maçtır zerre kadar Konyaspor’un savunma anlayışı beğenmiyorum.  Özellikle ceza sahası dışı yakınlarındaki defansif aksiyonları bir türlü dikiş tutmadı. Bunu savunma merkezindeki oyuncuların sürekle değişmesine de bağlayabiliriz ama sen Konyaspor teknik direktörüysen ve Konyaspor oyuncusuysan bu hataya üç defa düşmeyeceksin. Ha düşersen de böyle cezanı keserler. Son olarak İsmail Kartal’ın bunu sadece söylemekle ön direk zaafı sorunun çözülmeyeceğini bildiği halde hala bir oyun şablonu çizmemesi ve bazı oyuncuları ön plana atarak kendisini geriye atması kendi ayağına sıkmaktan başka bir şeyi ifade etmiyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.