Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63891.729$

Katil olabilirsiniz!

03 Nisan 2020, Cuma 09:33

Birileri çıksa sokaktaki bir kişiye evine gittiğin zaman anneni öldüreceksin. Babanı öldüreceksin dese ne yaparız. Öfkeyle ne saçmalıyorsun der olayı kavgaya kadar götürürüz…

Fakat bugün gelinen nokta da sokaktaki hepimiz birer potansiyel katiliz.

Kim anne ve babasını öldürmek ister ki; bu günkü gibi sokağa çıkmaya, devam ederseniz, evinizde sizler için yemek hazırlayan annenizin katili olabilirsiniz! Ne kadar acı bir tablo annenizin ya da babanızın katili oluyorsunuz. Bundan sonra nasıl yaşayabilirsiniz? Vicdanınız sizi yalnız bırakır mı sanıyorsunuz?

Türklerin geninde vardır ya “Bize bir şey olmaz!” bu durum bize bir şey olmaz demek için çok fazlasıyla lüks geliyor. 60 yaş üstü özellikle kronik rahatsızlığı olanların bu virüsü kapma riskinin daha fazla olduğunu biliyoruz. Duyuyoruz ve buna rağmen sokağa çıkıp virüsü kapıp anne ve babamıza sanki öl dercesine götürebiliriz.

***

Uzun zamandır evden çalışıyorum. Sokağa çıkmayınca boş olduğunu düşünüyordum. Fakat, hiçte öyle olmadığını geçtiğimiz gün çıktığım da fark ettim. Bütün esnaf dükkânlarını açmış. Soruyorsun işler nasıl? “durgun. Gelen giden yok. Para kazanmıyoruz.”

Peki neden açıyorsun? “Evde nasıl duracağız çıkıp en azından hava alıyoruz.” Aslında havadan virüs aldığınızın farkında değilsiniz.

Siz dokuz gün bayram tatili olsun diyen ve deniz sahil kum güneş tatili yapan esnaf ve memurlar hükümete baskı yaparken, bugün hükümet öleceksiniz öldüreceksiniz evden çıkmayın derken neyin ısrarı ile sokağa çıkıyorsunuz?

Aklınızdan şüphe duyuyorum. Resmi dairelere bile giremiyorsunuz. Sırayla alıyorlar içeri insanları. Sıraya sokulmak istendiğiniz için bir de karşınızdaki insanla tartışıyorsunuz. Oysa bu sizin için toplam sağlığı için alınan bir karar. Buna bile riayet etmekten aciz durumdayız…

Bütün söylemlere aldırış etmeden sokağa çıkmaya devam edersen, Konya vaka sayısı 100 bini bulabilir. Ölü sayısı 7 bini görür. En kötü karamsarlıkla ifade ediyorum bu rakamları. Hepimiz annesiz ve babasız kalabiliriz. Yaşlılardan kurtulalım mı, onlara daha fazla sahip mi çıkalım?

***

Aslında yapmamız gereken 9 günlük bayram tatili gibi evimizde durmak. 9 günde kafa izni yapmalıyız. 18 gün bize yeter Konya için. Virüslü olanları bu süre zarfı içerisinde tespit eder hastaneye alır, tedavisi yapılacak olanları da tedavi ederiz. Sonra mı? Sonrasında Konya olarak bu sorunu aşmış oluruz. İnanıyorum ki, 18 günün sonunda insanlar para harcayacak yer arayacaklar.

Mağaza mağaza gezerek alışveriş çılgınlığı yapacağız. Kuaförler de sıraya gireceğiz kadın erkek. Minibüslere el kaldıracağız ve ayakta yolcusu çok olduğu için almadan geçecek. Üst üste dolduracaklar yine bizleri.

Sonra mı? Kimi görsek çay ocakları ve parklara oturup çay ısmarlamak için yarışacağız. Yemek yiyeceğiz. Lokantaların önünde masalar boşalsın diye sıra bekleyeceğiz. İnsanlar 20 gün sonra evlerinden çıkmış ne görse almaya çalışacak. Yemeye çalışacak. İşlerimiz açılacak.

Hatta bayram alışverişi ile daha da canlanacak sokaklar. Gece yarılarına kadar parklarda oturacağız. Piknik alanlarını dolduracağız.

***

Bütün bunları yapmak istiyorsanız Ramazan’a kadar yani 20 gün sokağa çıkmayalım. Bu süreçte görüntülü konuşalım yakınlarımızla. Ağız tadı ile oruçlarımızı tutalım ve sevdiğimiz gözümüz gibi koruduğumuz büyüklerimizin ellerini öpebilelim…

***

Yoksa ben hepiniz virüslüymüş gibi muamele yapacağım. Çıktığım da yanıma biri yaklaştığında koşarak kaçacağım. Biran kendinden şüphe duymasını sağlayacağım. Hepimiz bu şekilde yaparsak inan mahcup olmamak için bile bazı insanların evlerinden çıkmalarına engel olabiliriz.

***

NOT: Yerel Yönetimlerin; ilan vermesini istiyorum. “KATİL OLABİLİR SİNİZ?

ANNE VE BABANIZI ÖLDÜRMEYİN! Yazısı ile toplumda duyarlılığı artırabiliriz.

Sağlıkla kalın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.