Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2508.1
  • BIST
    9673.89
  • BTC
    64630.54$

Kaliteli Anne Sütü ve Emziren Anneler

04 Ekim 2019, Cuma 08:51

Sevgili okurlarım, bu hafta ki köşe yazımda anne sütü ve emziren anneler konusunda bilgiler aktaracağım. Doğumdan sonra bebeği karşılayan en büyük mucizeden bahsedeceğim bu yazımda. Tartışmasız bebek için en sağlıklı besin olan anne sütü bebeğe yaşamındaki en iyi başlangıcı sağlamaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden çeşitli hastalıklara kadar bebeğinizin tüm hayatında etkili olan muhteşem olan bu besin bebeğin ihtiyaç duyduğu bütün besinleri ideal ölçülerde içinde barındırır, onu hastalıklardan korur ve hem fiziksel hem de mental gelişimlerine sayısız faydalar sağlar.

Dünya Sağlık Örgütü ilk 6 ay su dahil hiçbir ek gıda almadan sadece bu mucizevi besinle beslenmenin gerekliliğini ve emzirme döneminin 2 yaşına kadar devam etmesini önerir.

Burada değinmek istediğim bir başka konu emzirme döneminde annelerinin psikolojisi ve beslenme düzeni..

Sevgili anneler emzirme hakkında bildiğiniz, çevrenizde duyduğunuz bazen hiçbir geçerliliği olmayan çeşitli bilgileri kafanızdan silin. Stresi azaltın ve pozitif düşünün. Bebeğinizi kucağınıza alın, sevin, mutlu olun ve iyi beslenin. Sütünüzün bebeğiniz için yeterli olduğunu düşünün. Bu düşüncenin de etkisiyle inandığınız takdirde daha çok sütünüz olur. Sütünüzün artması için kesinlikle porsiyonları aşırı denilebilecek kadar büyütmeyin ve basit şekere yönelmeyin. Kaliteli beslenirseniz zaten sütünüz artacaktır.

Dikkat Edelim!

Daha önce de hiç yememiş olduğunuz besinleri etiket bilgisine bakmadan ya da diyetisyeninize danışmadan yemeyin.

Paketli ürünlerden uzak durup doğal besinlere yönelin.

Şekerli içecekler, alkol ve sigarayı hayatınızdan uzaklaştırın.

Detoksları, ödem atıcı çayları bu dönemde tercih etmeyin. Su sizin için harika bir seçimdir, bol bol su için.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.