Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64627.25$

KADIN MISIN YOKSA BAYAN MI?

08 Eylül 2018, Cumartesi 09:20

Evet maalesef tam olarak böyle bir saçma soru sorulurmuş bir ankette. Bu başlığın altında onlarca soru var kadın şöyle bayan böyle diye. Siz kendinize yakın olanı işaretleyerek anketi tamamlıyorsunuz. Sonuncunda da kadın veya bayan oluyorsunuz. Farkı ise kadın kanatlı melek bayan ise ukala, anlayışsız, otoriter, kendini beğenmiş ve buna benzer bir çok şey olarak çıkıyor. Bana göre ikisi de aynı ama bu anketteki soruları görünce olmadığını göreceksiniz. Sorulardan bazıları…

  • Kadın erkeğe saygı duyar sevgi görür, bayan erkeğe saygı duymaz sevgiyi de kaçırır.
  • Kadın yapamadığı işler için didinmez, bayan her işi yapacağını ispat etmeye çalışır.
  • Kadın erkeğe kendini erkek hissettirir, bayan erkeğe kendini gereksiz hissettirir.
  • Kadın bir erkeğe ihtiyacı olduğunu bilir, bayan erkeksizde yapabileceğini sanır.
  • Kadın istediklerini tatlı tatlı yaptırır, bayan mecbursun demeyi bilir.
  • Kadın söz hakkını erkeğe verir idareyi kendi yapar, bayan söz hakkı derdindedir.
  • Kadın kavga etmeyi sevmez, bayan suçlamayı ve kavga etmeyi iyi bilir.
  • Kadın neşelidir, çocuksudur, bayan ağırdır, gururlu, kibirlidir.
  • Kadın sahip olduklarını görür şükreder, kadın sahip olamadıklarını görür  nankörlük eder.
  • Kadın yumuşaktır, bayan serttir.
  •  Kadın kızsa da ağzını bozmaz, bayan küfürlü konuşur.
  • Kadın daha çok elbise etek giymeyi tercih eder, bayan daha çok pantolon giyer

Bunu gibi bir çok soruda kendinize yakın olanları işaretliyorsunuz. Her soru bir puan oluyor ve 30-35 arası puan alırsanız tam kadın oluyorsunuz. 25-30 arası puanda yarı kadın oluyorsunuz. 25 ve altı puanlarda çok üzgünüm bayansınız. Üzgünüm diyorum çünkü yukarıda da gördünüz bayan olmanın ne demek olduğunu.  Bu ankette bayan olacağına sokaktan her geçen suratına tükürsün daha az utanç verici. Bayan olmak ne kadar kötü bir şeymiş biz yıllarca bayan olmayı nasıl böyle yanlış algılamışız ben anlayamadım. Bir kere despot oluyor bayanlar. Sonra çıkarcı, bencil, düşüncesiz. Tamamen kişiliğine yönelik hareket ediyorlar. Evlenecek erkekler aman dikkat bir kadınla değil de bayanla evlenirseniz vay halinize. Aman Allah’ım düşünsenize bir evlendiğiniz kişi kadın değil de bayan çıkıyor. Ne kadar korkunç bir şey. Akşam evleniyorsunuz sabah gözünüzü bir açıyorsunuz karşınız da evlendiğiniz kişi bir bayan. Ayakkabıyı bile yolda giyerek mahkemeye koşarsınız maazallah benden söylemesi. Öyle hafife almayın yani ortalık bayan kaynıyor. Kimin ne olduğunu içine girmeden anlamak çok zor. O yüzden evlenmeden önce iyi düşünmek analiz etmek şart kadın mı, bayan mı?

İşi böyle dalgaya vurarak kaleme aldım ama aslına bakılınca nasıl bir rezilliktir. Bunu hazırlayan, bunu yayınlayanlar nasıl bir zihniyete sahiptir. Kadın da aynı bayan da aynı. İnsan oğlu sadece ve sadece ikiye ayrılarak yaratılmıştır. Tüm canlılarda olduğu gibi. Erkek ve dişi. Sen tutup dişiyi kadın, bayan, hanımefendi gibi çeşitlendiremezsin ki. Yukarda saçmaladığın şeyler evet yaşanıyor ama tek bir tür tarafından değil. Bencil olanı da var,  düşüncesiz olanı da, iyi kalpli olanı da. Ama sadece birine ait değil ki bunlar. Bu kişilikler erkeklerde de görülüyor bayanlarda da. Ne yapacaksınız haftaya da adam ve erkek olarak mı bir anket hazırlayacaksınız. Saçmalamak böyle bir şey demek ki. Kadın, bayan ne olursa olsun dişi olan varlıklar erkeklere emanettir. Ötelemek, itelemek yerine kol kanat germektir bize emredilen. Yanlışı hatası varsa doğrusu göstermek, incitmeden ortak yolu bulmaktır. Öcüleştirmek toplumdan uzaklaştırmakta neyin nesi.

Bu tuhaf tuzaklara düşmeyelim lütfen. Kendimizi kendimiz vurmayalım. Kendimizi kendimiz iyi edip yaralarımızı saralım. Olması gereken de bu zaten. Böyle beyin gücünü kaybetmiş, sadece var olmakla yetinen üretmek yerine parçalayıp, bölerek yok etmeye kendini adamış  zihniyetlerin oyununa düşmeyelim. Kadını da bayanı da baş tacı edelim. Erkeği de bey, adam diye ayırmadan eş bilelim. Sevgi de saygı da zaten gelir. Bencillik de kötülük de yok olup gider. Biz insan olalım bize yeter.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.